‘Belachelijk dat Caroline Tensen haar excuses aanbood’

Het is belachelijk dat Caroline Tensen in februari haar excuses aanbood voor haar ’transfobe’ uitspraak in Wie Ben Ik. Dat werd gisteren gezegd in de nieuwe tv-show Goed Fout over de cancelcultuur.

Caroline Tensen © Goed Fout

Een kandidaat moest in de RTL 4-show Wie Ben Ik de naam van Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, raden. Als aanwijzing werd gevraagd of het een man of een vrouw betrof. Daarna merkte Caroline Tensen enigszins ongepast op: “Ja, het was even een dingetje. Geen man, geen vrouw, het is natuurlijk een vrouw nu.”

Geen kwaad

Caroline kwam enorm onder vuur te liggen en mensen vroegen zich af waarom de opmerking niet uit de uitzending was geknipt. Uiteindelijk bood Caroline excuses aan. Het kwam gisteren allemaal aan bod in de nieuwe tv-show Goed Fout op NPO 3, waarin Katja Schuurman het met panelleden heeft over de ontstane cancelcultuur.

Katja: “Je ziet dat Caroline Tensen geen kwaad in de zin heeft. Caroline werd online hierna uitgemaakt voor transfoob en bood hierna haar excuses aan Nikkie de Jager aan, die ze een prachtvrouw noemde.”

Publiekslieveling

Victoria Koblenko: “Is de transgenderclub – en dat bedoel ik echt niet denigrerend – geholpen met dit soort discussies? Dat vraag ik me af. Ik denk van niet, want zij doet het niet expres. Het label wat ze dan krijgt, vind ik een beetje ver gaan.”

Jort Kelder: “Intentie is heel belangrijk hier, hoor.”

Hij kan zich niet voorstellen dat mensen echt boos waren op Caroline. “Caroline is een publiekslieveling. Niemand is boos op Caroline.”

Belachelijk

Panellid Edson da Graça vindt het bizar dat Caroline haar excuses heeft aangeboden. “Ze heeft natuurlijk helemaal geen kwaad in de zin. Je voelt gewoon dat hier helemaal niets aan de hand is. Het is belachelijk dat ze hiervoor haar excuses heeft aangeboden. Dat vind ik echt serieus. Er is niks aan de hand.”

Uiteindelijk blijkt uit onderzoek van Goed Fout dat 74 procent van de mensen vindt dat Caroline’s uitspraken kunnen. Jort: “Ik dacht eerlijk gezegd dat het hoger zou zitten, puur omdat Caroline Tensen een publiekslieveling is en er geen kwade intentie achter zit.”

Goed Fout

De eerste aflevering van Goed Fout kunt u terugkijken op NPO Start.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het jammer dat Katja Schuurman is vertrokken bij RTL?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen