Katja Schuurman helemaal over de zeik door Angela de Jong

Er is er weer eentje: een BN’er met lange tenen die zich ongelooflijk laat kennen. Na onder meer Britt Dekker, Gordon en René Le Blanc is het ditmaal Katja Schuurman die pissig is op Angela de Jong.

Katja Schuurman © William Rutten

Voor BN’ers is het lastig om kritiek te krijgen omdat ze van collega’s eigenlijk alleen maar de hele dag ‘wat zie je er goed úúúúit!!!’ horen. Als een buitenstaander dan een kritisch stukje schrijft, in dit geval Angela de Jong met ook nog eens een behoorlijk mild stukje, dan raken ze vol-le-dig overstuur. Nu is het Katja Schuurman die het allemaal niet trekt.

Katja over de zeik

Het verhaal van Angela kwam erop neer dat het toch eigenlijk best gek is dat presentatoren die volledig floppen bij de commerciëlen steeds weer op hangende pootjes terug mogen naar de NPO. Katja stapt over van RTL naar PowNed. “Wat was haar belangrijkste wapenfeit op tv de afgelopen tien jaar? Dat ze Memories vakkundig om zeep heeft geholpen”, schreef de AD-diva.

Dat is meer een feitelijke constatering dan een sneer, maar píssig is Katja. Ze gaat flink los in haar Insta-stories, overigens wel met flink meer fatsoen dan Gordon dat deed. “Beste mevrouw De Jong. Dank u wel voor weer een prachtige, erudiete, vrolijke column. Wat voegt u toch veel moois en zinnigs toe aan de wereld”, schrijft ze cynisch.

Vooringenomen

Katja vindt dat Angela vooringenomen is. “Succes met uw afstandsbediening. Misschien eerst even het programma afwachten voordat u weer allerlei lelijks optikt? Al twijfel ik niet dat u het wel weer verschrikkelijk zal vinden. Niet dat ik denk dat u geïnteresseerd bent in feiten; die zitten lekker rellen vaak maar vervelend in de weg.”

Het is volgens Katja niet waar dat ze haar PowNed-baantje te danken heeft aan vriendjespolitiek. “Voor de volledigheid: van de helpende hand van een oud-BNN’er – ‘dat u het even weet’ schrijft u er opgewekt bij – is in het geheel geen sprake.”

Reddingsboei

Katja voelt zich heel fijn bij de NPO, laat ze weten aan Angela. “U gaat er ook vanuit dat presentatoren het liefst voor een commerciële zender werken (waarom?) en de publieke zenders slechts als ‘reddingsboei’ gebruiken. Ik heb vrijwel mijn gehele carrière gekozen voor een publieke omroep. Simpelweg omdat ik me daar erg thuis voel.”

Vervolgens deelt Katja ook nog een screenshot van het artikel ‘Angela de Jong verbaasd over de irritatie die haar persoon opwekt’. “Hahaha!”, schrijft Katja erbij. “Funny. That’s what she said.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen