Katja Schuurman na mislukte RTL-jaren aan de slag voor PowNed

Katja Schuurman gaat na haar mislukte jaren bij RTL aan de slag voor de brutale omroep PowNed. Ze debuteert er in april met een wekelijkse panelshow op de zondagavond van NPO 3.

Katja Schuurman © William Rutten, RTL

Alweer drie jaar geleden maakte Katja bekend over te stappen van KRO-NCRV, waar ze Memories had overgenomen van Anita Witzier, naar RTL. Haar RTL-jaren zijn een complete mislukking gebleken met weinig succesvolle titels als Gemaakt in Nederland, De Battle en Beter Laat Dan Nooit.

Martijn Koning doet mee

Tijd voor iets nieuws dus. Katja keert terug bij de publieke omroep, maar dan bij het brutale PowNed. Ze komt dit voorjaar met de wekelijkse panelshow Goed Fout met Edson Da Graça en Jinek-relschopper Martijn Koning als teamcaptains. Elke week worden zij bijgestaan door twee gasten en vormen zo ‘de morele barometer van Nederland’.

Goed Fout springt in op de cancelcultuur, waar Martijn als geen ander mee te maken heeft gekregen. “Voortschrijdend inzicht is een groot goed. Maar slaan we soms niet een beetje door? Zodra er ook maar iemand zich beledigd dreigt te voelen, vliegen we elkaar massaal in de haren.”

Cancelcultuur

Het is bijna niet meer te doen in de huidige cancelcultuur, vindt PowNed. “Elke uitspraak moet nu door wel honderd lagen sociale controle. Comedians Edson en Martijn kunnen er inmiddels over meepraten.”

“In Goed Fout bespreken we wat kan en wat absoluut niet meer mag. Mag je bijvoorbeeld nog genieten van je favoriete James Bond-film of is die toch echt te vrouwonvriendelijk? Moeten kaartspellen, toiletten en maandverband inderdaad genderneutraal zijn? Is het goed dat standbeelden, straatnamen en strips in de ban gaan?”

Om deze vragen te beantwoorden heeft PowNed een panel van duizend mensen videofragmenten en uitspraken voorgelegd met één simpele vraag: kan dit? “Het is aan de teams van Edson en Martijn om elke keer in te schatten welk percentage van de ondervraagden vindt of iets nog door de beugel kan.”

Katja is blij

Katja Schuurman kijkt ernaar uit. “Fantastisch om met Goed Fout namens PowNed de zondagavond op NPO 3 te mogen bestieren. Een vrolijke panelshow waarin we onderzoeken hoe we kunnen blijven communiceren als er steeds minder ruimte is voor context. Over tal van prikkelende onderwerpen gaan we het hebben, met discussie en een lach.”

En PowNed-voorzitter Dominique Weesie: “Goed Fout is een knipoog naar de huidige tijdgeest waarin grappen en andere cultuuruitingen steeds vaker langs de morele meetlat worden gelegd, en waarmee we de kijker aan het denken zetten. Zodat we zaken, waar vanuit de samenleving soms erg gevoelig op gereageerd wordt, ook een beetje leren relativeren en in perspectief kunnen plaatsen.”

4 april

Goed Fout wordt geproduceerd door ITV Studios en is vanaf zondag 4 april wekelijks te zien om 21.20 uur op NPO 3. Het programma bestaat uit zes afleveringen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen