Gordon gaat in lange haatpost los op Angela de Jong: ‘Krijg corona!’

Gordon gaat in een extreem lange haatpost los op Angela de Jong. Hij wenst haar een flinke beurt van Akwasi en een coronabesmetting toe. Dat is te lezen op Instagram.

Angela de Jong en Gordon © NPO, RTL

De directe aanleiding van Gordons haatmail is de column waarin Angela de Jong lacht om zijn ‘kneitervalse’ optreden bij Op1. Dat Gordons muzikale comeback gepaard gaat met kneitervalse optredens, vindt overigens ook Wilfred Genee. Het is echter Angela de Jong die nu volledig de volle laag krijgt in twee lange posts op Instagram.

Omdat het te smeuïg is om het hysterische relaas van Gordon in te korten, volgt hier integraal zijn woede-uitbarsting aan het adres van Angela de Jong:

Lieve Angela

“Lieve Angela, ik ga niet reageren op je column van van de week (ik heb hem bewust niet gelezen) en ik weet dat ik je door deze aandacht weer een veel groter podium geef dan je verdient, maar ik ga het omdraaien en dit keer heel lief naar jou zijn. Want het is overduidelijk dat jij liefde en aandacht nodig hebt.”

“De kop ‘vergeet overvolle IC’s en ziekenhuizen’ kreeg ik mee, niemand had het zo zwaar als ik? Nou Angela, ik kan je vertellen: een ieders leed is anders, maar geloof me: een overval is echt het meest vreselijke wat je mee kan maken als mens. Dat je je daar niet in herkent vergeef ik je want dat vergt mensenkennis en empathie, en als je elke dag negatieve energie uitstraalt en opschrijft dan heb je ook geen idee.”

Op de man

“Maar buiten dit om wil ik je omarmen omdat ik dat dus wel kan. Ik kan iemand zoals jij, die jaloers is op m’n positieve houding, opnieuw laten voelen hoe dat is. Je hebt de afgelopen jaren bewezen dat je heel erg op de man speelt zoals bij Humberto, Wendy en mijzelf. Mijn collega’s Paul de Leeuw en Astrid Joosten ‘nitwits’ noemen is ook tamelijk respectloos.”

“Ik lees je niet maar hoor het alleen in showprogramma’s voorbijkomen en vraag me dan af: waarom zo boos? Daarom lieve Angela, het was inderdaad niet m’n allerbeste optreden ooit bij Op1 afgelopen vrijdag. Maar na een dag van 14 uur praten en de keuze tussen live of playback koos ik voor het eerste want gevoel is onbetaalbaar.”

Persoonlijke wrok

“Je hebt uiteraard recht – zoals iedereen – op je vrijheid van meningsuiting en mag je kritisch zijn want dat is je ‘werk’ . Ik weet dat je uit persoonlijke wrok mij elke keer onderuit haalt maar lieverd: je haalt jezelf zo naar beneden want heel veel mensen vinden mij wel leuk en luisteren graag naar m’n muziek en kijken ook naar mijn programma’s.”

“Mijn laatste programma 100 Jaar Jong wordt overladen met positieve reacties en kritieken. Bezwaart het je niet om elke dag zoveel negatieve energie het land in te sturen met jouw mening over mensen en programma’s? Nederland snakt naar positieve adem en herstel en mensen waar je blij van wordt. Zeggen jouw kinderen nou wel eens dat ze trots zijn op hun moeder? En heb je überhaupt nog seks met je man? Want ik denk namelijk heel stiekem van niet.”

Akwasi

“Nu kan en wil ik jou dat niet geven, maar kan wel een compliment geven aan je hoe je je zo overal hebt tussen gewurmd met eigenlijk nul talent voor ook maar iets. Want zeg eens eerlijk: lelijke dingen zeggen en opschrijven over iemand is eigenlijk wel heel makkelijk. Wat die seks betreft: misschien moet je er eens over gaan denken om jezelf 24 uur op te laten sluiten met Akwasi en dan wie weet kom je er herboren uit. Hahahahahah (lachen om m’n eigen grap).”

“Nee Angela, wat jij nodig hebt is een stukje zelfreflectie zoals ik die had in de kliniek, een bijscholing van respect voor mensen die hun uiterste best doen en tevens leren om van jezelf te houden en niet langer die boze mevrouw te zijn met dat ongelukkige opgeblazen gezicht en een hele nare krakende stem.”

‘Krijg corona!’

“Mijn missie was ‘mislukt’ omdat ik was teruggevallen in mijn verslaving, aannames zonder enige vorm van kennis op dat vlak over de persoonlijke strijd die iemand dagelijks levert met zichzelf. Misschien moet je wel corona krijgen om alles in het leven te relativeren zoals ik het heb gedaan.”

“Ik gun het je echt, niet om ziek te worden hoor maar dat stukje zelfliefde en reflectie wat je nu zo broodnodig mist. Ik zou graag een keer een kopje warme chocomel met je drinken en je uitleggen wat getraumatiseerd betekent en inhoudt, of je eens uitleggen hoeveel liefde en warmte je kan verspreiden door te verbinden in plaats van te verbreken.”

Fijne kerst

“Ik wens je een heerlijk kerstfeest toe met je man en kids, wie weet mag hij er even op met kerst hahahahahahhahhha (keihard lachen om m’n eigen grap). Mijn jaar was desastreus en door het in deze column van me af te schrijven naar jou heb ik dit jaar postuum mooi afgesloten.”

“Ik geef je een virtuele hug (accepteer het gewoon) en wens je liefde, licht, bezinning en de heling toe voor 2021 en sterkte met je karakter. Liefs Gordon.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen