‘Katja Schuurman dankt PowNed-baantje aan vriendjespolitiek’

Katja Schuurman heeft haar baantje bij omroep PowNed te danken aan vriendjespolitiek. Ze is er ondanks haar flopjaren bij RTL terechtgekomen dankzij een oude bekende, stelt Angela de Jong.

Katja Schuurman © William Rutten

Angela de Jong is vandaag in haar AD-column behoorlijk kritisch over de mediatransfer van Katja. Ze heeft de afgelopen jaren werkelijk niets gepresteerd bij RTL, maar mag nu gelukkig terugkeren bij de publieke omroep. Shownieuws sprak gisteren van een opmerkelijke transfer, maar dat valt volgens Angela wel mee.

Vriendjespolitiek

Het is volgens Angela gewoon ordinaire vriendjespolitiek. “Les voor elke beginnende presentator: gewoon lekker van omroep naar omroep hoppen, dan wordt je netwerk uiteindelijk vanzelf een vangnet”, schrijft ze.

Er is in dat geval altijd wel ‘een oude vriend bij een publieke omroep die je de helpende hand reikt’, meent Angela. “In het geval van Katja is het een oud-BNN’er die nu aan de touwtjes trekt bij PowNed, dat u het even weet.”

Memories om zeep

Hetzelfde overkwam Paul de Leeuw en Twan Huys, die na een mislukt RTL-avontuur ook weer terug mochten naar de NPO. Begrijpelijk, vindt Angela, maar in het geval van Katja vindt ze het tamelijk bizar. “Wat was haar belangrijkste wapenfeit op tv de afgelopen tien jaar?”

Gelukkig geeft Angela zelf het antwoord. “Dat ze Memories vakkundig om zeep heeft geholpen. Voor de rest was haar toegevoegde waarde in programma’s te verwaarlozen.”

Ons kent ons

Zo’n transfer is weer koren op de molen van politieke partijen die willen bezuinigen op de NPO, vindt Angela. Als zij een omroepbobo was, dan zou ze haar stinkende best doen om zo onderscheidend mogelijk te zijn.

Nu komt PowNed met een panelquiz met een oud-RTL-gezicht. “Het zou bij de NPO moeten draaien om trots. En niet om ons kent ons.”

AD-column

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de website van het AD.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen