De Vooravond boycot zelf óók: VI op zwarte lijst

Een beetje hypocriet is het wel: De Vooravond staat op zijn achterste benen omdat de ‘Noord-Koreaanse’ NOS hun programma boycot, maar zelf maken ze zich óók schuldig aan soortgelijk gedrag. Dat werd gisteren onthuld in Veronica Inside. Vlak voor de uitzending van VI, nam De Vooravond afscheid van de kijker met een tenenkrommend vals duet van Fidan Ekiz en Renze Klamer. VI wilde de beelden uitzenden, maar De Vooravond weigerde, ténzij VI er alleen positief over zou praten.

Belachelijk, vinden ze bij VI. Johan Derksen vindt het een afknapper: ’s ochtends zat hij nog in het Vooravond-kamp. “Ik heb me vanochtend op zitten winden dat de NOS geen journalisten wil afstaan aan dat programma De Vooravond, omdat het ‘te opiniërend’ zou zijn. Ik vind juist dat journalisten ook in opiniërende programma’s moeten zitten.”

Nu is zijn mening 180 graden gedraaid. “Nadat ik vanavond de laatste uitzending gezien heb, geef ik de hoofdredacteur van de NOS groot gelijk: stuur nooit je verslaggevers die serieus met hun vak bezig zijn naar De Vooravond, want dan moeten ze optreden in een soort amateur-operette. Die jongen die het presenteert kan één ding niet en dat is zingen en dan gaat ‘ie staat te zingen. En dat meisje kan hartstikke goed interviewen en presenteren, maar ze kan totaal niet zingen. En wat doet ze? Zingen.”

Vooravond boycot Veronica Inside

Veronica Inside-ster Wilfred Genee, die overigens een persoonlijke ruzie heeft met Fidan Ekiz, onthulde:  “We hebben de beelden opgevraagd, want ze staan ook op Twitter. We zouden ze eerst mogen hebben, maar later mocht het weer niet, want het was niet bedoeld dat er grappen over gemaakt werden.”

Johan: “Nee, ze willen van tevoren de garantie dat het niet negatief gebruikt werd. Ja, dan hoef je je bij dit programma niet af te vragen wat voor mening wij erover hebben. Maar ik vind het ook heel onvolwassen om als programma dan te weigeren dat we zo’n beeldje mogen laten zien. Ze doen dat met hun volle stand.”

Fidan en Renze moeten zich niet zo aanstellen, vindt Wilfred. “Ja, je hebt het eerst zelf gedaan, toch? Je gaat eerst staan zingen met z’n allen?

Misser

Het duet was een misser, vindt ook René van der Gijp. “Er zijn heel veel dingen in het leven, Wilfred, die hartstikke leuk zijn als je ze verzint, maar die je beter niet kan uitvoeren, weet je wel? Dan denk ik: dit zijn twee volwassen mensen die vanmiddag hebben staan repeteren. Ze kunnen allebei niet zingen, het is zo vals als een kraai. Dan moeten ze toch tegen elkaar zeggen van: joh, weet je?

Wilfred: “Zullen we het geluid er even bij doen? De beelden mogen niet, maar het geluid toch wel?

Na het geluidsfragment van het duet, merkte René op: “Dit is een beetje zoals bij foute feestjes. Dan is er altijd wel een gek die de microfoon pakt en gaat staat zingen.”

Johan wijzend op Wilfred: “Ik ken er wel één!

Wilfred: “Maar wat je zegt: je wil een journalistiek programma neerzetten en na acht weken…

Johan: “Is er nou niemand in die redactie die zegt: jongens, niet doen?

Fragment

De zingende Fidan en Renze:

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen