Sander wil einde aan anonieme Twitter-accounts

Geplaatst op wo 23 sep 2020 om 13:50

Sander Schimmelpenninck wil dat er een einde wordt gemaakt aan anonimiteit op Twitter. Het sociale medium moet deze accounts verwijderen. Dat heeft de vertrekkend Quote-baas dinsdagavond gezegd in De Vooravond. De vuilspuiterij op Twitter door anonieme accounts zou onmogelijk moeten zijn, vindt Sander. Hij vindt het dé plaag van het online domein. “Een van de grootste problemen denk ik, met name op Twitter, is dat er anonimiteit bestaat.”

In de echte wereld kun je ook niet anoniem over straat, zegt Sander. “We zouden het heel raar vinden als Rutger hier met een plastic zak over zijn hoofd zat en niemand kon zien dat het Rutger was. De anonimiteit die wij in het normale leven eigenlijk niet accepteren, die accepteren wij wel online.”

De gewone en digitale wereld liggen volgens Sander te ver uit elkaar. “Het is natuurlijk zo dat wij gewoon een wetboek hebben, waarin laster niet mag. Als ik nu over Rutger zeg dat hij alles bij elkaar liegt en dingen zeg die niet kloppen, dan kan hij mij morgen aanklagen. Maar online gebeurt dat constant.”

Ik denk wel dat je die bedrijven moet gaan dwingen om meer ermee te doen. Ik denk dat je zou moeten vragen aan Twitter: ‘Anonieme accounts, dat moet niet meer kunnen.’ Als jij iemand bedreigt op Twitter, dan moet je er gewoon af. In het echte leven gebeurt dat toch ook?

Ik begrijp niet dat we anonimiteit accepteren.”

Een fragment:

Foto: NPO
35 Reacties op “Sander wil einde aan anonieme Twitter-accounts”


 1. Dennis

  Zou hier op deze website ook een goed idee zijn…..

 2. Ophoeren

  Dit is ecct te belachelijk voor woorden

 3. rob

  sander heeft helemaal gelijk. Anoniem of nickname gebruiken is zo mieterig. Moet worden verwijderd. Toon ballen en gebruik gewoon je eigen naam

 4. Mick

  Dus eerst gaan Schimmelpiemel achtige figuren je werkgever onder druk zetten omdat je een politiek incorrecte mening hebt en vervolgens wilen Schimmelpiemel achtige figuren dat je – uit nood voortgekomen anonimiteit – verboden wordt.

  Dit soort types willen andersdenkenden monddood maken.

 5. Xavier

  Dat gedoe met anoniem stemmen moet ook maar eens afgelopen zijn dat maakt het weer wat gemakkelijker om in geval van nood de bevolking te sorteren en reguleren.

 6. SL

  Zodat figuren als Sander Schimmelpiemel je werkgever kunnen gaan bellen zeker…? Zolang links mensen met een andere mening probeert te cancelen, en hier helaas te vaak succesvol in is zullen mensen met een niet-linkse mening (helaas) anoniem moeten blijven twitteren.

 7. Boerenverstand

  Volgens mij heeft Sander de trend niet door: we worden ook steeds vaker gedwongen in het openbaar ons gezicht achter vodden te verbergen.

 8. Silvia de Bourbon Parmaham

  Sander is oud nieuws en niet relevant.

 9. D.ildo

  Mee eens Echt schandalig! …zoveel domheid……

 10. StefanV

  Wat mij betreft is anonimiteit prima te rechtvaardigen. Pak in plaats daarvan het wangedrag aan. Je kunt goede redenen hebben om anoniem te twitteren, maar als je niks anders doet dan mensen uitschelden en bedreigen, dan mag dat best consequenties hebben.

 11. Roodkapje

  Dat zal meteen de doodsteek voor twitter zijn.
  Het is nu al een slangenkuil vol met eigenpijperij.
  Blijven de eigenpijpers met een blauw vinkje over.

 12. Angela’s man

  Ik ben de man van Angela. Dus niet anoniem.

 13. Falco Buteo

  Nanojort vindt het tamelijk vermoeiend om dezelfde persoon veertig keer te blokken onder verschilkende namen. Zeker als je bedenkt dat hij dik honderd verschillende personen per dag blokt.

 14. Kuis

  Als we een rechtsstaat zouden zijn waarbij politie en openbaar ministerie voldoende mensen en middelen zouden hebben om alles te handhaven, zouden we er vrij snel achterkomen dat anoniem blijven op internet voor de meeste mensen te ingewikkeld is.

 15. Olga

  In de echte wereld kun je ook niet anoniem over straat? Al eens een burka of niqab geprobeerd?? Hartstikke anoniem.

 16. Roodkapje

  Twitter is een soort mediacourant xxxl voor vooral sneeuwvlokjes die zichzelf heel serieus nemen.

 17. Sander S

  Een eind aan alles wat anoniem is op internet.
  Als iedereen alleen onder eigen naam wordt toegelaten op social media
  en internet dan zou het er een stuk prettiger aan toe gaan.
  Anoniem durven mensen wel, onder eigen naam niet

 18. Fien S.

  Sander heeft zichzelf gediskwalificeerd. Zijn mening telt niet meer.

 19. Rubicon

  Sander. Keizer. Heeft Punt. @Rubicon zelf ook te laf om public te gaan

 20. Sookie Stackhouse

  Sander moet zijn smerige bek houden!

 21. Helena

  De vermeende narcistische pedofiel Sander Schimmelpenninck blijft maar terugkomen met zijn slappe geleuter. Wanneer rot deze lachwekkende pedo kabouter op.

 22. Lies

  Sander, lieverd, knapperd. Je kunt ook gewoon stoppen met Twitter???

 23. Umfufu

  Zeg.

  Kan iemand Sander eens op een hobby idee brengen ? Iets van kantklossen of postzegels vezamelen of zo ?

  Hij verveelt me enorm.

 24. Umfufu

  @Lies

  Keigoed idee ! Ik ben voor.

 25. Jezus

  Deze dwerg begint nu ook al Gestapo neigingen te krijgen. Als hij zijn zin krijgt moet iedereen voortaan achter een boekenkast gaan twitteren. Duidelijk geen kind van god.

 26. Arie Schoenlepel

  Lekker belangrijk wat die pedo-Sander ergens van vindt. Gelukkig is graaf Schimmelpick van de TV af gerot. Misselijkmakende 🤢 viespeuk.

 27. Maria

  Heb niet de hele uitzending gezien, maar tijdens het gedeelte dat ik wel heb gezien (over een documentaire over sociale media) werd een actueel onderwerp gemeden.

 28. Alexia

  Gelukkig kunnen we hier op Mediacourant niet eens anoniem berichten posten. Dus weet je dat ik het ECHT ben, lieve Sander. Kusjes van je lekkerste appeltje van Oranje.

 29. Sander Schimmelpenninck

  Hallo ik ben Sander Schimmelpenninck.
  Bedoelt Sander dit?
  Ik kan er nog enig begrip voor opbrengen, wanneer iemand zich voor iemand anders uitgeeft.

 30. Jebroer

  Jezus als nickname dat mag dan weer wel. Daar kwets je alleen sommige christenen mee.
  Met moslims zijn we echter veel fijngevoeliger. Wij in al onze superioriteit voelen aan dat moslims nog niet zover zijn.

 31. anoniem

  Dus uiteindelijk moeten we allemaal met een insigne met onze naam en burgerservicenummer over straat?

 32. Herr Sander

  Heb je andere leuke ideeën om anoniem op straat te voorkomen? Gele ster, witte halve maan, regenboogje?

 33. AlexF

  Twitter: Ja we gaan het direct regelen omdat Sander het zegt.

  doei!

 34. robert

  Ik ben het 200% eens, ook hier vind ik dat helemaal niks, al die goedkoop bedachte pseudoniemen om de vreselijkste teksten te spuien. Doe het gewoon onder je eigen naam en druk je wat genuanceeerder uit. En niet alleen Twitter maar ook Insta, FB etc etc

 35. Peter

  Hij heeft gelijk als iemand onder zijn eigen
  naam moet poste gaat die grote mond er vlug van af.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.