Sander wil einde aan anonieme Twitter-accounts

Sander Schimmelpenninck wil dat er een einde wordt gemaakt aan anonimiteit op Twitter. Het sociale medium moet deze accounts verwijderen. Dat heeft de vertrekkend Quote-baas dinsdagavond gezegd in De Vooravond. De vuilspuiterij op Twitter door anonieme accounts zou onmogelijk moeten zijn, vindt Sander. Hij vindt het dé plaag van het online domein. “Een van de grootste problemen denk ik, met name op Twitter, is dat er anonimiteit bestaat.”

In de echte wereld kun je ook niet anoniem over straat, zegt Sander. “We zouden het heel raar vinden als Rutger hier met een plastic zak over zijn hoofd zat en niemand kon zien dat het Rutger was. De anonimiteit die wij in het normale leven eigenlijk niet accepteren, die accepteren wij wel online.”

De gewone en digitale wereld liggen volgens Sander te ver uit elkaar. “Het is natuurlijk zo dat wij gewoon een wetboek hebben, waarin laster niet mag. Als ik nu over Rutger zeg dat hij alles bij elkaar liegt en dingen zeg die niet kloppen, dan kan hij mij morgen aanklagen. Maar online gebeurt dat constant.”

Ik denk wel dat je die bedrijven moet gaan dwingen om meer ermee te doen. Ik denk dat je zou moeten vragen aan Twitter: ‘Anonieme accounts, dat moet niet meer kunnen.’ Als jij iemand bedreigt op Twitter, dan moet je er gewoon af. In het echte leven gebeurt dat toch ook?

Ik begrijp niet dat we anonimiteit accepteren.”

Een fragment:

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen