Leco adviseert shampoo in strijd tegen corona

RTL Boulevard heeft naast Diederik Jekel nog een tweede coronadeskundige benoemd: Leco van Zadelhoff. Nadat hij vorige week al de noodklok luidde over verstopte poriën door mondkapjes, had hij gisteren een item over haaruitval door corona. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De voornaamste symptomen van corona zijn koorts, een droge hoest en vermoeidheid, maar Leco maakt zich vooral ergens anders druk over: haaruitval. Hij hoort daar nu steeds meer dingetjes over.

Bronnen hebben aan Leco laten weten dat er steeds vaker haaruitval wordt geconstateerd bij coronapatiënten. “Er gonzen nu ook, sinds een paar dagen pas, ook de geruchten dat het virus ervoor zorgt dat het immuunsysteem helemaal losgaat. Die twee dingen worden nu aan elkaar gelinkt, dus dat het in de war raken van het immuunsysteem daarmee te maken heeft. Dat gonst nu sinds een paar dagen.

Er werd al eerder over haaruitval gerept, maar toen nog in relatie met stress door corona, aldus Leco. “In het voorjaar hoorden we al de eerste berichten, maar dan heb je ook nog kans dat je denkt: ja, misschien heeft dat met het voorjaar te maken, want dan verlies je over het algemeen wat meer haar.”

Stress heeft veel invloed op je haar en nagels, legt Leco uit. “Haar is een heel goede graadmeter van hoe je je voelt. Mensen bij wie ik al heel lang aan het haar zit, daar kan ik bijna bij voelen of ze lekker in hun vel zitten of niet“, zegt de ponyfluisteraar.

Shampoo

Leco kan niets doen aan de symptomen van corona. “Vanuit de beauty-industrie kunnen wij heel erg veel, maar dit is iets wat vanuit de binnenkant komt.

Wel heb je zelf invloed op je stressniveau, aldus Leco. “Probeer de stress te verminderen en als je niet weet waar het vandaan komt, ga dan naar de dokter toe. Dat is een belangrijke.”

En wat als het haar toch uit begint te vallen door corona? Goede shampo. “Als je dat ondergaat en je hebt daar last van, dan moet je niet enorm gaan trekken aan het haar, het beschadigen met allerlei producten en heel heet föhnen. Je moet goede shampoos gebruiken die je hoofdhuid en je haar respecteren en er zorgzaam en lief mee omgaan.”

Als dat nog niet voldoende is, dan kun je door middel van poeders, hair extensions en haarwerken de situatie heel goed nabootsen en zorgen dat je weer een volle haardos hebt.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen