AD ergert zich aan liegende Akwasi: ‘Radiostilte’

Geplaatst op di 08 sep 2020 om 11:50

Het AD ergert zich er behoorlijk aan dat Akwasi en zijn manager niet meer bereikbaar zijn voor commentaar, nadat ze de media zaterdag beschuldigden van leugens. Dat laat de krant vandaag blijken. Akwasi ligt onder vuur sinds afgelopen weekend oude, moordlustige tweets van hem opdoken over Zwarte Piet. Snel nadat ze werden ontdekt, verwijderde de rapper de twitterberichten. Hij wist dus dondersgoed wat er gaande was, maar toch besloot hij volop in de ontkenning te gaan.

Akwasi zaterdag via zijn manager: “We vinden het jammer dat de media wederom leugens verspreidt. Akwasi is niet verantwoordelijk voor deze tweets en voelt zich ook niet geroepen om zich te verantwoorden.

Het bewijs was echter overweldigend en een ochtend later kon Akwasi er niet meer onderuit. Hij gaf alsnog toe dat hij de tweets had geplaatst. Toen er nog meer haattweets uit zijn archief opdoken, besloot hij zijn Twitter-pagina offline te halen.

Het AD wil Akwasi ter verantwoording roepen over zijn beschuldigende vinger naar de media, maar de rapper – die afgelopen weekend nog met een groot interview in de krant stond – geeft geen thuis meer.

Radiostilte

Het AD spreekt van een ‘radiostilte’. “Akwasi en zijn manager Aldo Bruining weigeren ondanks herhaaldelijke pogingen elk commentaar op de zaak. Ze beschuldigden de media van het verspreiden van leugens omtrent de bedreigende berichten rondom Zwarte Piet, maar weigeren toe te lichten waarop die beschuldiging gebaseerd is.

Akwasi deelt op zijn Instagram nu een anti-AD-bericht van een van zijn volgers. “Het AD heeft in nog geen 2,5 dag wel negen (!) artikelen/columns over Akwasi gepubliceerd vanwege 11 jaar oude gefrustreerde tweets. Beetje overdreven… Het lijkt er sterk op dat ze er alles aan doen om het maar niet over structureel racisme te hebben.

Akwasi wordt volgens deze volger ‘vakkundig kapotgemaakt’. “Er wordt nu geen één artikel geschreven over de zieke stroom aan doodsbedreigingen haat die hij ontvangt, waardoor hij Twitter noodgedwongen heeft verlaten.

Mojo

Het AD heeft contact opgenomen met partijen waar Akwasi mee samenwerkt. Zo blijft uitgeverij Ambo|Anthos achter Akwasi staan en is concertorganisator Mojo ‘ondanks diverse pogingen onbereikbaar’.

Toen Johan Derksen een zwartepietgrapje over Akwasi maakte, was Mojo er als de kippen bij om Johan en plein public te laten vallen.

Özcan

AD-columnist Özcan Akyol sprak zich eerder al in felle bewoordingen uit tegen Akwasi. “Kom op. Blijf dan een echte strijder en ga voor je zaak staan. Dit is weer typisch. Anderen hebben het gedaan: ‘De media verspreiden opnieuw leugens’.

Een bekende reflex: gewoon zeggen dat journalisten leugens verspreiden. Extremisten doen dat ook altijd. Dat het beroep van die mediamensen om die reden onveiliger wordt, lijkt ze niks te deren.

Het is echt heel boosaardig om vervolgens journalisten te betichten van nepnieuws. Gevaarlijk ook.

Lees ook:
Akwasi: ‘Raar dat men dacht dat ik Piet wilde trappen’ (zaterdag)
Akwasi weer onder vuur: ‘Zwarte Piet moet dood man’ (zaterdag)
Akwasi ontkent moordlustige tweets: ‘Media liegen’ (zondag)
Twitter-exit Akwasi: ‘Racisten doorzoeken mijn archief’ (zondag)
Arie Boomsma en Glennis Grace steunen Akwasi (zondag)
RTL Boulevard heeft geen mening over Akwasi (maandag)
Fotografe die Akwasi portretteerde woest op ‘sleezy’ AD (maandag)
Albert Verlinde vindt dat Akwasi vervolgd moet worden (maandag)
Bram Moszkowicz snoeihard: ‘Akwasi liegt gewoon’ (vandaag)

Foto: RTL
58 Reacties op “AD ergert zich aan liegende Akwasi: ‘Radiostilte’”


 1. Moet je morgen werken? Nee, ik ga naar de Vakantieman

  Daar geef ik zijn manager wel gelijk in.

 2. M.

  Akwasi is een heel lieve jongen. Een held!!! Akwasi moet wel betere keuzes gaan maken, en leren dat naar jezelf kijken en kritisch zijn leidt tot vooruitgang…

 3. Kwebbeldick

  Weet je wie ook de pers beschuldigt van het brengen van fake-nieuws?

 4. directeur van dit zooitje

  Hij wacht tot anderen het voor hem gaan opnemen. Dan kan hij in zijn jurk Afrikaanse liedjes murmelen voor de gloria wekkers en Sunny bergmans. die zijn nog wel ondersteboven van dit sujet. Hij weet helemaal niet hoe Nederlanders denken en doen. Houwen zo!!

 5. Hallo, hier ben ik!

  @AKWASI

  Jij maakt ons mooie Nederland kapot. Flikker svp op!

 6. Zalmneusje

  Akwasi is een potentiële terrorist. Iemand die vervuld is van haat, frustratie en bovenal jaloezie.

 7. scott_0

  Ach, binnenkort kan hij als vlogger aan de slag bij het AD. Samen met zijn haakneus vriendje

 8. Gerda

  Akwasi is stil..Hij is ‘werken’, want een tegen aangifte moet natuurlijk wel opvallen, door woordkunsten…(Woorden- kunstenaar is net zoiets als levens-kunstenaar, bs dus)

 9. Beppie Rotjeknor

  A quasi is het meer, volgens mij.

 10. 😷Paulus

  😷Ach man, Akwasi lach🤣🤣🤣zich een ons, vanwege al die domme reactie van het nuchtere volk. Hij is niet voor niks een zakenman. Hij ligt samen met zijn meiske in bed zogenaamd zielig te doen en vervolgens te genieten van al dat dommigheid. Zou ik ook doen😁

 11. Jannes van Loon

  Met leugens zal hij ook de verblijfstatus hebben verkregen.

 12. 8

  Akwasi is al jaren door de media volkomen onterecht gesteund en gelauwerd, ze stonden veel te veel achter hem en nodigden hem overal uit, zomaar, hij had NIETS gepresteerd, op eenmanier die ik nog nooitheb meegemaakt.

  Nu komt de aap uit de mouw over zijn ware aard, en beschuldigt hij deze zelfde media, die hem zo over het paard hebben getild, meteen van professioneel hem kapot maken etc.

  Akwasi heeft zelf zijn ego opgeblazen tot Bijbelse proporties, en leeft zodoende compleet in een waanwereld vol ingebeelde en overschatte belangrijkheid van hemzelf… Hij heeft geen idee wat de realiteit inhoudt.

  Zulke mensen horen in een inrichting. Hij lijkt me zeer gevaarlijk, omdat hij werkelijk in het sprookje geloofd dat hij veel belangrijker en beter is dan wie dan ook.

  Omdat hij niet kan begrijpen dat het helemaal niets met racisme te maken heeft dat media zijn verleden bekijken, en beoordelen, dat gebeurd bij iedereen die dagelijks in kranten en op tv is, slaat hij als een paniekerig dolgedraaid dier om zich heen, iedereen en alles beschuldigend van racisme, wat er niets maar dan ook helemaal niets mee te maken heeft.

  Maar nogmaals, hij KAN dit niet begrijpen, want hij is volkomen gestoord en meent ongelooflijk belangrijk en hoog te zijn. Hij staat volgens hemzelf boven ieder. We moeten allen buigen voor de koning, en de koning dat is hij. Als je dat niet doet, heeft hij maar 1 antwoord: racist ! …

  Een idioot dus.

 13. Bram M

  Akwasi zit in de roeiboot, terug naar Ghana. Wat een afgang voor de woordkunstenaar.

 14. Ger

  Waar blijven zijn mede fascisten die zijn wel heeeeel erg stil.

 15. Pieter

  Johan Derksen werd afgemaakt door de deugbrigade onder leiding van Jesus 2/NSB’er Arie Boomsma en zijn hulppieten, Claudia de Breij, Georgina Verbaan, Glennis Grace, Erik van Muiswinkel, Thijs Rõmer, Sander Schimmelpenninck en nog een handjevol van dit soort NSB’ers .
  Akwasi word gesteund door deze gevaarlijke NSB deugbrigade.
  Wilders wordt veroordeeld voor een terechte vraag over crimineel tuig en al zijn haters die doodbedreigingen uiten komen er mee weg.

  word wakker!

 16. Zp

  Akwasi kan bij aangifte nog veroordeeld worden voor opruiing.
  Als straf moet hij krijgen een jaar voor zwartepiet spelen.
  Kan ik zijn iedee uitvoeren ,en trap hem in zijn bek

 17. Pieter

  Johan Derksen werd afgemaakt door de deugbrigade onder leiding van Jesus 2/NSB’er Arie Boomsma en zijn hulppieten, Claudia de Breij, Georgina Verbaan, Glennis Grace, Erik van Muiswinkel, Thijs Rõmer, Sander Schimmelpenninck en nog een handjevol van dit soort NSB’ers .
  Akwasi wordt gesteund door deze gevaarlijke NSB deugbrigade.
  Wilders wordt veroordeeld voor een terechte vraag over crimineel tuig en al zijn haters die doodbedreigingen uiten komen er mee weg.

  word wakker!

 18. Donald

  Je wilt zwarte piet doodmaken. Zet 500 euro op het dode hoofd van sinterklaas. Wilt inrijden op kinderen en ouders bij sinterklaasintocht. En dan ben je verbaasd en verontwaardigd dat dit allemaal als een boomerang terug klapt tegen je oerdomme kop en lieg je er maar op los. Er zijn mensen voor minder minder minder veroordeeld.

 19. Dit is M

  Helderrrrr

 20. Henrica

  Waarom elke dag een bericht over deze zwarte hond hier op dit medium?

 21. Fredje in Leer

  Joehoe!!!

  Het is allemaal zo triest van de woordzoeker en zijn manager, dat het eigenlijk lachwekkend aan het worden.

  Iets op de Dam blèren, maar dat heeft niemand goed begrepen.. Berichten uitgestuurd met het aanzetten tot geweld.. It wasn’t me… Oja, toch stiekem wel.. grapje! Gooit de boel offline omdat het bewijs te overduidelijk was..
  en dan komen de Ridders van de Linksche deugd orde ook nog iedereen die zijn ongeloof er over uitspreekt wegzetten als; jullie begrijpen het niet..

 22. Ome Cor

  We hebben in Nederland geen behoefte aan oproerkraaiers, draaikonten, familie van Ashanti slavendrijvers en lafbekken en vooral niet als al die kwaliteiten verenigd zijn in de persoon van Piet Akwasi.
  Ik zei het gisteren al: hij gaat er aan ten onder en dat heeft hij volledig aan zichzelf te danken.
  Geen greintje medelijden mee.

 23. Poеtin

  Donald, je bedoelt “boemerang”, zwаkzinnige!

 24. Grodom

  En de eerste voorgedrukte aangiftes zijn al binnen.
  Grapje: het OM zal er alles aan doen om dit in de doofpot te stoppen.

 25. Lisa

  Met Ruud Gullit, Humberto Tan etc kunnen we best eens een keer over racisme praten want zij praten tenminste en schreeuwen en bedreigen niet Zoals Akwasi.

  Verder haalt Akwasi wat dingen door elkaar, het feit dat hij dit soort uitspraken doet en wij daar vol op zitten wil niet betekenen dat we voor racisme zijn of voor zwarte piet. Ongeacht de discussie kunnen de uitspraken van Akwasi echt niet en daar gaat het nu om. Akwasi is hypocriet en een racist en heeft zich als gesprekspartner volledig gediskwalificeerd.

 26. waar heb ik dat eerder gezien

  Domme Piet

 27. Viola

  Wat een loser is die Akwasi.
  Hij brengt de donkere mensen in Nederland veel schade toe met dit gedrag. Hun “woordvoerder” liegt en bedriegt.

  Neem afstand van deze sukkel want hij veroorzaakt veel negativisme.We moeten naar elkaar luisteren en niet tegenover elkaar staan.

 28. Dries Roel Vink

  Akwasi, tyf op naar Ghana en ga daar in een lang gewaad de boel op stelten zetten, enorme oetlul dat je bent! Zo’n liegende, eigengereide hypocriete Akwasi wakkert de polarisatie nog meer aan!

 29. Jantje met de pet

  Het hele partijkartel en Geenstijl dikke de site en partij van de Herenliefde niet mijn type.

 30. X

  Precies @Viola. Hij zet mensen tegen elkaar op. Nìks verbinding. Triest figuur en geen aandacht meer aan besteden. Ik mag toch hopen dat hij niet meer op tv verschijnt. Zo wel, ik zap.

 31. Tweethaatbaard

  Willen we meer of minder tweethaat?
  Meer, meer, meer!!
  Ik heb reeds een heel lange baard van tweethaat gekweekt.
  Die van Akwasi groeit ook al van jaren geleden.
  Maar hij heeft nog steeds niet de baard in de keel. Je afweer tegen tweethaat is dan een stuk minder.

 32. Donald

  @Poetin
  Be careful, someone may Putin a boomerang up your ass

 33. Annoniemus

  Het is te hopen dat er massaal aanklachten ingediend worden tegen Akwasi .
  Waar bij Geert Wilders middels een politiek proces geprobeerd word om hem te beschadigen en mond-dood te maken , zou tegen Akwasi een zelfde procedure gestart moeten worden . En deze dwaas er niet mee weg te laten komen , na zijn racistische en geweld oproepende tweets !

 34. Teuntje

  Hij is gewoon een lafaard opeens herinnerde hij het zich niet

 35. MolTalk

  Zit Akwasi momenteel niet gewoon in Spanje? De stoomboot zal begin november pas vertrekken, denk ik.

 36. Poеtin

  Donald, Engels spreek je ook al niet.

 37. Baas

  @Tweethaatbaard

  Ga werken, steuntrekker!

 38. Donald

  @Poetin
  Будь осторожен, кто-нибудь может засунуть тебе бумеранг в задницу

 39. HBaz

  Kom op AD, ga je eens op het echte nieuws richten.

 40. 12

  Inderdaad, Ozkan, het is heel boosaardig om de media die je ZO op het schild hebben gehesen, jarenlang, zonder dat daar ook maar de geringste prestatie tegenover stond, zomaar opeens te betichten van nepnieuws, als je ware aard eindelijk boven tafel is gekomen.

  Jaren en jaren was het Akwasi voor en Akwasi na. Niemand is ooit zo ongelooflijk onterecht bevoordeeld door de media als hij. En dan meteen de meest valse beschuldigingen gaan uiten als JE EIGEN KWAADAARDIGHEID EINDELIJK NAAR BUITEN IS GEKOMEN. Ik kots op Akwasi en zijn megalomane verwende en uiterst domme uitspraken en handelingen.

 41. Black Panther

  Toen had meneer ook een radiostilte tot een lachend berichtje naar aanleiding van de boycot van het Nederlands elftal richting Derksen. Zo’n type is het. Roepen, verbergen, roepen, verbergen. Man heeft geen hit, bekend van Expeditie Robinson maar denkr dat hij de Malcolm X van Nederland kan worden.
  Nederland vind hem alleen een enorme loser, dus mislukt.

 42. Bea

  Akwasi: Inmiddels één van de meest gehate personen van Nederland.. Goed gedaan!

 43. Pieter

  Tijd om Mojo en die uitgever ook zoveel mogelijk te boycotten. En zijn manager moet zich ook kapotschamen en zijn achternaam veranderen: Bruining klinkt echt heel racistisch.

 44. mesh

  @Pieter,

  Ben ik voor.

 45. StefanV

  Het ligt altijd aan anderen, nooit aan Akwasi. Z’n defensie kent steeds dezelfde strekking: “Ze vallen mij aan, zodat ze het niet over racisme hoeven te hebben”

  Probleem is echter dat Akwasi zelf herhaaldelijk aanleiding geeft om z’n gedrag onder de loep te nemen. Herhaaldelijke geweldsoproepen, opruiende taal… en wie dat benoemt, wordt constant als “racist” geframet.

  De hypocrisie van Mojo Concerts kent trouwens ook geen grenzen, zoals het artikel al goed uitlegt. Het verschil in reactie met de zaak-Derksen is ronduit bizar. In mijn beleving is een slechte Zwarte Piet-grap toch echt een stuk minder ernstig dan de gewelddadige, opruiende taal van Akwasi.

  “Ik haat Sinterklaas met zoveel passion dat als ik een kind had, ik hem/haar zou trainen om Sinterklaas te liquideren”, schreef Akwasi. En maar doorgaan met *anderen* de schuld te geven.

 46. Mark

  Geen aandacht meer schenken aan die man. Daar kickt ie juist op! Geen media aandacht meer, dat zie je hem over een paar maanden een keer bij de plantsoenendienst staan harken. Probleem opgelost.

 47. Mr. Theo

  Zucht … waren we maar weer onder elkaar … zucht.

 48. aammehoela

  De eerste aangiftes zijn binnen bij de politie. Het lijkt me toch duidelijk dat dit soort tweets niet kunnen. Maar ja, de media……….. fake news……. oh nee, da’s Trump.
  Trump en Akwasi, elkaars tegenpolen, resultaat hetzelfde. Beiden deugen niet.

 49. Willie

  aammehoela
  di 08 sep 2020 om 19:17
  Knap om Trump er bij te halen .Jij moet wel bij de NPO werken

 50. Flits Bom

  Wegwezen !

 51. Kleine dikke

  AKWAAKI AKWAAKI AKWAAKI
  OF
  MINDER MINDER MINDER

 52. Alle Kamphuis

  Wat een hypocriet geleuter van het AD, afgelopen weekeind nog een groot interview met Akwasi. Of het nu Akwasi is of de zanger Typhoon, die van tanken zonder te betalen, danwel Silvana Simons, ze kregen van het AD altijd alle kans om in pagina’s grote interviews hun zin en veelal onzin uit te kramen. Dit soort types die het altijd over verbinding hebben blijken zich goed thuis te voelen in de wereld van de splijtzwammen. Ze zijn nog laf ook. Wat te denken van al die hypocriete bedrijven zoals Albert Hein ,Bol.com, Mojo enz. je hoort ze en ziet ze niet. In dit zo door Mark Rutte bewierrookte land wonen gigantisch veel lafaards.

 53. Dennis

  Wat ik hier het ergste vind dat je nu niets hoort van die gasten als boomsma Claudia de breij, G verbaan, MOJO, echt die zijn zo hypocriet wat een afgang van die linkse deug Akwasi mafkezen

 54. Piepmuis

  Aangifte doen kan helaas pas over enkele weken. En fysiek aanwezig zijn om te legitimeren. Ik dacht dat voorgedrukte aangiftes altijd klaar lagen..Of geld dat alleen voor blond en minder minder minder?

 55. Jan Pieters zoon Coen

  Mensen, laten we eerlijk zijn, hij is toch een prachtige Zwarte Piet?!

 56. Onze Held Geert

  Wat mij betreft kan het wel wat minder..

 57. Xavier van Hago

  Akwasi liegt? Dat kan. Fake news uitdelen is niet een gereseveerde recht alleen voor AD en mediacourant.nl.

 58. Tonny p

  Zoals verwacht is aquarium een laffe hond die afgemaakt moet worden..het fijne van alles is dat we weten waar ie woont…komen we gezellig ff in weesp langs..kijken of die laffe hond dan ook zo hard blaft…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.