AD ergert zich aan liegende Akwasi: ‘Radiostilte’

Het AD ergert zich er behoorlijk aan dat Akwasi en zijn manager niet meer bereikbaar zijn voor commentaar, nadat ze de media zaterdag beschuldigden van leugens. Dat laat de krant vandaag blijken. Akwasi ligt onder vuur sinds afgelopen weekend oude, moordlustige tweets van hem opdoken over Zwarte Piet. Snel nadat ze werden ontdekt, verwijderde de rapper de twitterberichten. Hij wist dus dondersgoed wat er gaande was, maar toch besloot hij volop in de ontkenning te gaan.

Akwasi zaterdag via zijn manager: “We vinden het jammer dat de media wederom leugens verspreidt. Akwasi is niet verantwoordelijk voor deze tweets en voelt zich ook niet geroepen om zich te verantwoorden.

Het bewijs was echter overweldigend en een ochtend later kon Akwasi er niet meer onderuit. Hij gaf alsnog toe dat hij de tweets had geplaatst. Toen er nog meer haattweets uit zijn archief opdoken, besloot hij zijn Twitter-pagina offline te halen.

Het AD wil Akwasi ter verantwoording roepen over zijn beschuldigende vinger naar de media, maar de rapper – die afgelopen weekend nog met een groot interview in de krant stond – geeft geen thuis meer.

Radiostilte

Het AD spreekt van een ‘radiostilte’. “Akwasi en zijn manager Aldo Bruining weigeren ondanks herhaaldelijke pogingen elk commentaar op de zaak. Ze beschuldigden de media van het verspreiden van leugens omtrent de bedreigende berichten rondom Zwarte Piet, maar weigeren toe te lichten waarop die beschuldiging gebaseerd is.

Akwasi deelt op zijn Instagram nu een anti-AD-bericht van een van zijn volgers. “Het AD heeft in nog geen 2,5 dag wel negen (!) artikelen/columns over Akwasi gepubliceerd vanwege 11 jaar oude gefrustreerde tweets. Beetje overdreven… Het lijkt er sterk op dat ze er alles aan doen om het maar niet over structureel racisme te hebben.

Akwasi wordt volgens deze volger ‘vakkundig kapotgemaakt’. “Er wordt nu geen één artikel geschreven over de zieke stroom aan doodsbedreigingen haat die hij ontvangt, waardoor hij Twitter noodgedwongen heeft verlaten.

Mojo

Het AD heeft contact opgenomen met partijen waar Akwasi mee samenwerkt. Zo blijft uitgeverij Ambo|Anthos achter Akwasi staan en is concertorganisator Mojo ‘ondanks diverse pogingen onbereikbaar’.

Toen Johan Derksen een zwartepietgrapje over Akwasi maakte, was Mojo er als de kippen bij om Johan en plein public te laten vallen.

Özcan

AD-columnist Özcan Akyol sprak zich eerder al in felle bewoordingen uit tegen Akwasi. “Kom op. Blijf dan een echte strijder en ga voor je zaak staan. Dit is weer typisch. Anderen hebben het gedaan: ‘De media verspreiden opnieuw leugens’.

Een bekende reflex: gewoon zeggen dat journalisten leugens verspreiden. Extremisten doen dat ook altijd. Dat het beroep van die mediamensen om die reden onveiliger wordt, lijkt ze niks te deren.

Het is echt heel boosaardig om vervolgens journalisten te betichten van nepnieuws. Gevaarlijk ook.

Lees ook:
Akwasi: ‘Raar dat men dacht dat ik Piet wilde trappen’ (zaterdag)
Akwasi weer onder vuur: ‘Zwarte Piet moet dood man’ (zaterdag)
Akwasi ontkent moordlustige tweets: ‘Media liegen’ (zondag)
Twitter-exit Akwasi: ‘Racisten doorzoeken mijn archief’ (zondag)
Arie Boomsma en Glennis Grace steunen Akwasi (zondag)
RTL Boulevard heeft geen mening over Akwasi (maandag)
Fotografe die Akwasi portretteerde woest op ‘sleezy’ AD (maandag)
Albert Verlinde vindt dat Akwasi vervolgd moet worden (maandag)
Bram Moszkowicz snoeihard: ‘Akwasi liegt gewoon’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen