Fotografe die Akwasi portretteerde woest op ‘sleezy’ AD

Geplaatst op ma 07 sep 2020 om 9:30

Fotografe Jitske Schols, die voor het AD een portret van Akwasi maakte, is zwaar teleurgesteld in de krant. Ze walgt van de ‘sleezy’ werkwijze van de redactie. Dat laat ze weten op haar site. Akwasi stond zaterdag met een groot interview in de krant, waarin hij onder meer klaagde dat zijn juf hem vroeger Aquarium noemde. De foto bij het interview is gemaakt door Jitske, maar zij is echt he-le-maal over de zeik. De krant heeft dit weekend namelijk ook verslag gedaan van de uitgelekte tweets van Akwasi.

Akwasi laat zich in die tweets moordlustig uit over Sinterklaas en Zwarte Piet. Aanvankelijk ontkende zijn manager de tweets, maar het AD wees er fijntjes op dat dat een leugen is. De tweets zijn namelijk nog altijd te zien via Google’s cache.

Jitkse spuugt op het AD. “Voor het AD Magazine maakte ik een portret van de altijd sympathieke Akwasi. Het zou een mooi interview worden waarin Akwasi vertelt over zijn ouders, de plaats waar hij opgroeide en hoe cruciale ­gebeurtenissen in zijn leven bepalen wie hij nu is. Respectvol en waardevol. Dacht ik.

De fotografe werd niet blij toen ze AD’s berichtgeving over de Akwasi-tweets las. “Helaas vond het medium het nodig om ook even het riool in te duiken om naast dit mooie portret een sleezy artikel te plaatsen met opgedregde eeuwenoude anti zwartepiet tweets van de toen nog jonge Akwasi.”

Ze verwijt de AD een duivelse werkwijze. “Was dit opzet? Was dit al de hele tijd het plan? Om hem onder het mom van ‘we doen een respectvol interview’ genadeloos te kunnen neersabelen?

Ik distantieer me in ieder geval van zulke tendentieuze journalistiek en vind het dan ook jammer dat mijn foto’s ongevraagd daarvoor werden gebruikt (inmiddels is de foto vervangen door een andere).”

Lees ook:
Akwasi: ‘Raar dat men dacht dat ik Piet wilde trappen’ (zaterdag)
Akwasi weer onder vuur: ‘Zwarte Piet moet dood man’ (zaterdag)
Akwasi ontkent moordlustige tweets: ‘Media liegen’ (zondag)
Twitter-exit Akwasi: ‘Racisten doorzoeken mijn archief’ (zondag)
Arie Boomsma en Glennis Grace steunen Akwasi (zondag)
RTL Boulevard heeft geen mening over Akwasi (vandaag)

Foto: BNNVARA
57 Reacties op “Fotografe die Akwasi portretteerde woest op ‘sleezy’ AD”


 1. 🗣(wordt vast verwijderd...)

  Tsjongejonge, wat een zeikwijf…

 2. rooie Rinus

  Blijft altijd lastig, activisme en werk. Akwasi weet daar ook alles van.

 3. Tina

  Jezus, wat is er mis met dit land?

 4. Koe Man

  Als Geert Wilders iets vergelijkbaars had gezegd of geschreven lagen de vooringevulde aangifteformulieren alweer klaar.

 5. Mink Vaillant

  Dat haar foto’s zijn gebruikt voor een ander artikel is natuurlijk not done. Maar verder doet haar persoonlijke mening er niet toe. Het is wel vreemd van het AD dat ze een mooi interview combineren met een mes in de rug. Bizar.

 6. Matty

  In de zin “de altijd symphatieke Akwasie” (ik krijg die naam nauwelijks mijn strot uit) zegt meer iets over deze fotografe wiens kwaliteiten ter discussie staat. Hup, weg ermee!

 7. Zwarte Sylvana

  Oee…AAA…alweer een artikel over een persoon van kleur. Ik word hier zo opgewonden van, ik ga ik echt helemaal nat. Oh ja, meeerrrrrr!!!!1!

 8. Jan

  Ik ga geen woorden vuil maken aan deze helper whitey die meeloopt met de BN0er meute, want even wat anders. Nu heb ik extra veel zin in Veronica Inside vanavond. Aangezien Johan op het voorval terug wil komen en Wilfred en Akwasi tegenwoordig dikke vrienden zijn, gaat dit smullen worden.

 9. Gerda

  Akwasie sympathiek? Heeft deze mevrouw kennis gemaakt met die kant van Akwasie toen ze hem portretteerde? Ja het is en blijft een komediant die gast..

 10. Misutoria

  @Tina,heel veel! Komt ook niet meer goed vrees ik..

 11. Achtmet

  Kan die foto,s van die kneus die oproept tot terrorisme niet meer zien .Justitie tijd voor actie ! Dit is toch strafbaar?

 12. Fred

  Nog zo’n zielig trutje…. godogod…’t is wat…..
  Zwarte grootbek in een rubber bootje in de dierentuin zetten.

 13. Zalmneusje

  Jammer hè, vrije pers en nieuwsgaring. Maar blijkbaar vindt ze die tweets van Akwasi afschuwelijk en bijzonder afkeurenswaardig, anders was ze er wel trots op geweest dat ze boven water zijn gekomen en Akwasi geprezen om zijn uitspraken.

 14. Hockey-meisje

  Jitskse Schols hoopt met deze uitspraken nu op een mooie opdracht bij de überlinkse Trouw of Volkskrant.

 15. adriaan

  Het is deze zeursdoos blijkbaar ontgaan dat het AD berichtgeving van GS volgde. Hadden ze het dan dood moeten zwijgen? Volkomen geschift wijf.

 16. StefanV

  Een fotograaf die gaat voorschrijven hoe een krant moet berichten. Bi-zar en extreem onprofessioneel. De “altijd sympathieke Akwasi” is aantoonbaar niet altijd sympathiek. Dat blijkt uit z’n oude tweets, maar ook uit z’n recente geweldsoproep op De Dam.

  Dit is dus puur politiek: mevrouw de fotografe deelt de mening van Akwasi en wil deze nazaat van slavenhandelaren graag in de slachtofferrol duwen. Een fotograaf die zich ZO gedraagt, krijgt echt nooit meer een klus van een krant. Ze zal her en der op de zwarte lijst belanden.

 17. Diana Landboog

  Grappig dat was een ander traject, de altijd symphatieke A. geeft een interview om weer eens lekker in het nieuws te zijn. Dan parallel komt geen stijl met oude tweets die zeker nieuwswaarde hebben en die de beweringen van A. er compleet onderuithalen en natuurlijk moet AD dit publiceren. Anders is deze krant totaal niet geloofwaardig.

 18. Henk

  Jitske, waarom schrijf je in het Engels op je website? Zeker als je zo`n mooie Friese naam hebt.

 19. Arie Schoenlepel

  Ach ja “Jitske Schols”, typisch deugmeisje. Pfff….

 20. Curryworst

  Ja meid, dat heet nu journalistiek.
  Welkom in de grotemensenwereld.

 21. anonymous

  …..Altijd sympathieke Akwasie….
  linkse deugmuts

 22. Grace

  De waarheid moet gezegd worden

 23. Pettie Fart

  Klitske probeert zich omhoog te janken door enorm te willen deugen en achter een moordzuchtige extremist te gaan staan.

 24. Henk

  Ze doen nu ineens allemaal huilie huilie. Groet, Henk.

 25. R.

  Walgelijke hetze van het AD. Vreselijk het type media wat constant bovenop zo iemand springt.

 26. erik

  Dit heet journalistiek. Gelukkig leven we in een land waar we een vrije journalistiek hebben en dit gewoon geplaatst wordt. Hoop dat Jitske dit juist waardeert dat het AD ervoor kiest naast het interview ook journalistiek uitzoekwerk te publiceren. Het achterhouden van journalistieke feiten vanwege een interview zou veel kwalijker zijn.

 27. Willie

  Ook deze fotografe laat haar seksuele fantasieën dat zwarte mannen heel groot geschapen zijn boven aan zetten en dat deze kwast een terrorist is en de ene doodsbedreiging na de nader de wereld in schopt is dan geen plaats voor.
  Het is trouwens best wel leuk om te zien hoe die linkse deugers deze terrorist en racist in bescherming nemen, hoe ze kronkelen en steeds meer onzin uitkramen.

 28. argus

  Met Jitske Schols weet je wat er gebeurt als je het narratief in handen van links legt. Je hebt het over zijn jeugd, maar je mag het alleen hebben over onrecht wat hem is aangedaan. Niet wat hij anderen heeft aangedaan of zelf veroorzaakt heeft. Echte journalistiek noem ik dat. Eenzijdig een verhaal vertellen.

 29. Jaap

  Jitske is de weg kwijt, alles moet onderzocht worden dus ook de donkere kanten van Aquarium. Volgens mij heeft ze de verkeerde persoon geportretteerd want “de altijd sympathieke Akwasie” is mij onbekend. Wel de racist Akwasi.

 30. Klaas

  De fotografe wilde kennelijk een promotie artikel over Akwasi en geen feiten. Want ze heeft sympahtie voor hem.

  Maar dan heeft ze het verkeerde medium gekozen; en krant is er niet voor om promitie werk te doen.

  Nu neemt ze dus het AD kwalijk dat deze krant feiten over Akwasi publiceert. En dat past niet in haar straatje.

 31. Donald

  Vreselijk, een oerdomme arrogante zwarte racist portretteren wat hij is; een oerdomme arrogante zwarte racist. Het moet niet veel gekker worden. Hij wilde zwarte piet al in zijn bek trappen, sinterklaas doodschieten, en wij zijn zo dom dat we denken dat hij dat echt meent. En sleezy dat dit steeds weer herhaald wordt, want aan feiten heeft Jitske de hysterische hypocriet een hekel. Hoe staat het met het onderzoek OM?

 32. Juist

  Is dit een zus van Arie Boomsma. Maakt zij uit voor anderen wat er gezegd of gedaan wordt. Het is makkelijk hoor geen foto’s meer maken voor het AD, maar ja geld hè.

 33. Levi

  Jitske Schols is lid van de deugbrigade. Akwasi is niet sympathiek, Akwasis is gevaarlijk domme naïeve deug muts die je bent. Haar foto’s vind ik trouwens niet goed,ik vind ze kut, het is een kunstje wat ze doet, haar foto’s zijn clichés zeg maar zoals Jitske ook een voor de hand liggend cliché is.

 34. Ger

  Hitler had ook een fotograaf ze was dol op fotografen, Eva Braun.

 35. J.s

  Jitske dus alleen leuke berichten van deze randdebiel melden
  Dat is toch niet zoals het hoort.
  Maar ik begrijp het wel je wilt ook graag flink doorgepaald worden door deze malloot.
  Zoek ander werk, er zijn andere mogelijkheden voor je,met hetzelfde resultaat.

 36. Willie

  Toch wel grappig dat AH en die Kiwi boer nu blijkt een terrorist steunde

 37. Black Panther

  Een portret…

  Laten we even duidelijk zijn. Akwasi is een nobody. Hij is bekend van deelname aan Expeditie Robinson. Geen hit op zijn naam staan. Dat hij in het AD een interview krijgt zegt veel over Nederland.

 38. Garry glamour

  Deze fotografe moet niet zeike , je weet dat als de door jouw sympathieke gevonden Akwasi uitspraken doet , ( die als je dat zou zeggen over moslims of joden je heel populistisch Nederland over je heen krijgt, ) dat deze uitspraken op dit moment ( terecht ) onder een vergrootglas liggen .
  Je bent fotografe en geen tekstschrijver, je krijgt betaalt voor je foto’s niet voor je mening.
  Dat je lafbek Akwasi sympathiek vind pleit niet voor je , of probeer je mee te liften op de bekendheid van Akwasi ? .
  Het zal je weinig werk opleveren .

 39. Teuntje

  IK spuug op JItske en die maffe Ghanees

 40. MM

  Aquarium heeft een barst….

 41. Don John

  Jitske heeft idealen. Die idealen moeten wel overeenkomen met haar particuliere mening. Iedereen die anders of verstandiger over zaken nadenkt dan Jitske is verkeerd bezig. Wees niet als Jitske.

 42. Annie van Achteren

  Jitske heeft last van d’r Klitske.

 43. Bart

  Ha Ha, die Jitske toch! De altijd sympathieke Akwasi. Niet liegen hè!

 44. Momo

  “de altijd sympathieke Akwasi”

  Is dit sarcasme ofzo??? En die tweets zijn helemaal niet “eeuwenoud”. Het zou schandalige journalistiek zijn als ze die zouden negeren en hem alleen maar een platform op zijn voorwaarden zouden bieden.

 45. Donald

  Akwaaksi ziet er op de foto uit als Aunt Jemima met dat nichterige roze hemdje. Misschien moet hij ook gaan koken, doet ‘ie nog wat nuttigs.

 46. merion

  Ik begin een steeds viezere smaak in mijn mond te krijgen van die Akwasi, alles wat hij heeft gedaan en gezegd en dan de reactie van sommige Nederlanders die al dat criminele gedoe en gedraai , gemanipuleer en gelieg goedpraten. Ik wil hier helemaal niets meer mee te maken hebben, en die man nooit meer in de media zien. Het klopt niet en gaat nooit kloppen.

 47. Jesse

  Akwasi moet weg uit de hele media, en wel meteen. Ophouden met berichtgeving kranten , tv en tijdschriften, deze man veroorzaakt zowat een burgeroorlog als hij doorgaat met dat gelieg en gedraai. Het is een intrigant. Hebben jullie dat dan niet door, stelletje suffe journalistenkoppen …

 48. HBaz

  In het AD staat geen nieuws meer maar vooral roddelverhalen. Daarom BN/De Stem opgezegd. Normaal nieuws wordt verdrongen door geneuzel over de sterren. Lekker belangrijk.

 49. Fritz Rauchsturmfarradklauer

  Vanavond lekker uithuilen bij onze irritant linkse grachtengordel keizerin evaatje.krijgt eindelijk een keer gelijk een uur lang. Daarna weer het zwarte gat in.

 50. Fritz Rauchsturmfarradklauer

  Die kerels uit afrika zijn gek op de naïeve, linkse, domme en verwende wijven die hier hysterisch rondgillen

 51. Lies

  Perfect stukje onderzoeksjournalistiek toch? Meen dat GeenStijl dit naar boven heeft gehaald?

 52. Geronimo

  Het doel heiligt de middelen volgens extreem links tuig als Schols.

 53. critikast

  Ook ik ga mijn abonnement op BN/De Stem opzeggen.De krant besteedt op gezag van het AD meer aandacht aan geneuzel van BN-ers dan aan het regionale nieuws en mensen uit de streek. Opzeggen die flutkrant !

 54. 😷Paulus

  😷Het is Corona tijdperk, mensen dienen vermaakt te worden anders gaat men nog ergere doen. Akwasi is op dit moment volksvermaak. Knap van Akwasi en hij wordt ook nog betaald ook. 😁

 55. Dennis Eijs

  Mijn god. SJW fotografe vindt dat alleen een positieve bijdrage mag. Maar ‘sleezy’ waren meer zijn uitspraken. Maar mevrouwtje glibbert voor Akwasi, haar idool, dus kan en mag de waarheid niet gezegd worden en moet er een ideaalbeeld neergezet worden. En niet alleen in het verleden deed hij zulke uitspraken. Wie herinnert zich niet de ‘kopschop’ zwarte piet opmerking. Wat een bijzonder sympathiek persoon is het toch. Sommige fotografes sporen en deugen dus niet. Roze bril syndrome ofzo?

 56. Kleine dikke

  AKWAAKI AKWAAKI AKWAAKI
  OF
  MINDER MINDER MINDER

 57. John

  Als mevrouw zich meer had verdiept in Akwasi had zij makkelijk kunnen voorspellen dat het sensatie beluste AD er ook vuile was tussen hangt. Ze had de opdracht gewoon niet moeten aannemen. Nu wordt ze afgemaakt door stuk voor stuk popiejopies hierboven die er niks van begrijpen. Erg jammer dit. Ik heb het wel met haar te doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.