Fotografe die Akwasi portretteerde woest op ‘sleezy’ AD

Fotografe Jitske Schols, die voor het AD een portret van Akwasi maakte, is zwaar teleurgesteld in de krant. Ze walgt van de ‘sleezy’ werkwijze van de redactie. Dat laat ze weten op haar site. Akwasi stond zaterdag met een groot interview in de krant, waarin hij onder meer klaagde dat zijn juf hem vroeger Aquarium noemde. De foto bij het interview is gemaakt door Jitske, maar zij is echt he-le-maal over de zeik. De krant heeft dit weekend namelijk ook verslag gedaan van de uitgelekte tweets van Akwasi.

Akwasi laat zich in die tweets moordlustig uit over Sinterklaas en Zwarte Piet. Aanvankelijk ontkende zijn manager de tweets, maar het AD wees er fijntjes op dat dat een leugen is. De tweets zijn namelijk nog altijd te zien via Google’s cache.

Jitkse spuugt op het AD. “Voor het AD Magazine maakte ik een portret van de altijd sympathieke Akwasi. Het zou een mooi interview worden waarin Akwasi vertelt over zijn ouders, de plaats waar hij opgroeide en hoe cruciale ­gebeurtenissen in zijn leven bepalen wie hij nu is. Respectvol en waardevol. Dacht ik.

De fotografe werd niet blij toen ze AD’s berichtgeving over de Akwasi-tweets las. “Helaas vond het medium het nodig om ook even het riool in te duiken om naast dit mooie portret een sleezy artikel te plaatsen met opgedregde eeuwenoude anti zwartepiet tweets van de toen nog jonge Akwasi.”

Ze verwijt de AD een duivelse werkwijze. “Was dit opzet? Was dit al de hele tijd het plan? Om hem onder het mom van ‘we doen een respectvol interview’ genadeloos te kunnen neersabelen?

Ik distantieer me in ieder geval van zulke tendentieuze journalistiek en vind het dan ook jammer dat mijn foto’s ongevraagd daarvoor werden gebruikt (inmiddels is de foto vervangen door een andere).”

Lees ook:
Akwasi: ‘Raar dat men dacht dat ik Piet wilde trappen’ (zaterdag)
Akwasi weer onder vuur: ‘Zwarte Piet moet dood man’ (zaterdag)
Akwasi ontkent moordlustige tweets: ‘Media liegen’ (zondag)
Twitter-exit Akwasi: ‘Racisten doorzoeken mijn archief’ (zondag)
Arie Boomsma en Glennis Grace steunen Akwasi (zondag)
RTL Boulevard heeft geen mening over Akwasi (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen