Twitter-exit Akwasi: ‘Racisten doorzoeken mijn archief’

Rapper Akwasi heeft zojuist zijn Twitter-pagina offline gehaald. Hij is er boos over dat ‘racisten’ in zijn archief aan het zoeken zijn en daar moordlustige tweets over Sinterklaas en Zwarte Piet gevonden hebben. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Akwasi ligt onder vuur, omdat zijn gewelddadige Dam-speech niet op zichzelf blijkt te staan. Hij blijkt jaren geleden nog veel ergere dingen getwitterd te hebben. Eerst ontkende hij dat nog via zijn manager, nu ‘herkent hij zich er niet meer in’.

Mensen die in zijn archief aan het zoeken zijn, zijn volgens Akwasi racisten. “i ain’t never felt pain. searching my timeline for tweets i posted in the last two decades just to throw dirt on my name is all part of a racist part of the system trying to assassinate my character. however, my skin remains melanated and thicker than ever.”

Akwasi is naar eigen zeggen het slachtoffer van haters. “ever since i spilled a few words in june about the globally known dutch racist blackfaced caricatural stereotype called ‘zwarte piet’, a big homogenic group in the netherlands are furious at me because obviously i tainted the prophecy of this blackfaced fictional character. racial injustice is alive. and kicking.

En hoe zit het met zijn moordlustige tweets over Zwarte Piet? “i distance myself from the tweets surfaced online from the last two decades. i can’t recognize myself in what i saw. in fact, i can’t even recall them. do you yourself recall small texts from more than two decades ago? neither do i.

Het is allemaal om af te leiden van waar het werkelijk over gaat, meent Akwasi. “distraction is a power that keeps you from your focus. are you distracted?

Pedofielen

Misschien moeten zijn critici zich eens gaan richten op alle pedofielen in het parlement, briest hij. “are the same people worried about losing this blackfaced fuckface realizing that they are really losing? this is something for the kids right? maybe you should extend your energy and your focus on keeping pedophiles far away from getting in the government? just for the kids. ok?

Inmiddels heeft Akwasi zijn Twitter-pagina dus offline gehaald. GeenStijl biedt zijn hele archief nu aan in een WeTransfer-bestand. “Voor wie Akwasi wil helpen met het opschonen van zijn openbaar gedeelde geweldsfantasieën: in deze WeTransfer zit z’n hele twittergeschiedenis.  Zoekwoorden: Piet, Dood, Sinterklaas, Sneuvelen, Huurmoord, Aquarium, Jijbak, Top Notch & DWDD.

Özcan

AD-columnist Özcan Akyol vindt Akwasi erg laf. “Kom op. Blijf dan een echte strijder en ga voor je zaak staan. Dit is weer typisch. Anderen hebben het gedaan: ‘De media verspreiden opnieuw leugens’.

Een bekende reflex: gewoon zeggen dat journalisten leugens verspreiden. Extremisten doen dat ook altijd. Dat het beroep van die mediamensen om die reden onveiliger wordt, lijkt ze niks te deren.

Dat noemen ze wrijven in een vlek. En het is echt heel boosaardig om vervolgens journalisten te betichten van nepnieuws. Gevaarlijk ook.

Opiniemaker Jan Roos: “Eerst waren zijn geweldsfantasieën woordkunst. Toen bleek hij vaker op te roepen tot moord. Toen was ie gehackt. Toen was ie het toch zelf. Toen waren berichten 20 jaar oud (uit 2012) En nu zitten er pedo’s in het kabinet. Kunnen we stellen dat Akwasi gewoon knettergek is?

En DWDD-personage Sywert van Lienden: “Meltdown van een woke artiest die geconfronteerd wordt met oproepen tot geweld die hij herhaaldelijk heeft gepost. Zit vrij hoog te paard.

Lees ook:
Akwasi: ‘Raar dat men dacht dat ik Piet wilde trappen’ (gisteren)
Akwasi weer onder vuur: ‘Zwarte Piet moet dood man’ (gisteren)
Akwasi ontkent moordlustige tweets: ‘Media liegen’ (vandaag)

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen