Albert Verlinde vindt dat Akwasi vervolgd moet worden

Albert Verlinde vindt dat rapper Akwasi in het onderzoek dat naar hem loopt moet worden vervolgd en veroordeeld. Hij kan zich niet langer verschuilen achter excuses. Dat heeft hij vanochtend gezegd in Goedemorgen Nederland. Akwasi kwam op 1 juni in opspraak toen hij aankondigde om in november Zwarte Piet in zijn gezicht te trappen. Vervolgens riep de rapper dat hij een beeldkunstenaar is, maar dit weekend doken jarenoude tweets op waarin hij oproept om Zwarte Piet te vermoorden.

Het OM besloot na Akwasi’s speech op de Dam om de strafbaarheid van zijn uitspraken te onderzoeken en de tweets die dit weekend opdoken kunnen misschien gebruikt worden in het onderzoek.

Albert zou het goed vinden als Akwasi wordt veroordeeld. “Hij is wel heel stellig in zijn uitspraken. Als dit er dan bij komt, dan is het gelijke monniken, gelijke kappen. Als Geert Wilders vervolgd wordt, dan is het bij Akwasi niet veel anders denk ik.

Akwasi is volgens Albert leugenachtig. “Wat ik heel vervelend vind bij hem… Je mag best ergens voor of tegen zijn en je mag ook gepassioneerd zijn, maar je moet wel eerlijk zijn. Bij hem blijkt er elke keer toch nog meer te spelen dan hij zelf zegt.”

Na de Dam-speech verschuilde Akwasi zich erachter dat het beeldspraak was en van de tweets die dit weekend opdoken ontkende hij aanvankelijk de authenticiteit. Daarna gaf de rapper alsnog toe dat de tweets van hem waren.

Albert: “Op de Dam was het iets ‘toevalligs en in de passie van dat moment’, maar ik denk: wees nou gewoon een keer eerlijk, zeg waar je voor staat en zeg ook dat je spijt hebt dat je in het verleden dingen geschreven hebt die heel heftig waren. Gisteren begon hij ook weer van: ‘Nee, het is onzin!’ Daarna bleek het wel waar te zijn.”

Laten we nou gewoon een keer recht voor zo’n raap zeggen wie hij is, waar hij voor staat en hij moet eerlijk zijn.”

Vergrootglas

Albert zat tegenover D66-leider Rob Jetten. Hij vindt het niet gek dat de oude tweets van Akwasi zijn opgegraven. “Als je een publiek figuur bent in Nederland worden je uitspraken iets meer onder een vergrootglas gelegd. Dat zag je met Geert Wilders en zijn rechtszaak ook.

Hij vindt het goed dat Akwasi afstand heeft genomen van zijn moordlustige tweets. “Volgens mij heeft hij uiteindelijk wel afstand genomen van zijn uitspraken van een aantal jaar geleden. Dat is denk ik verstandig.”

Die pietendiscussie is zo emotioneel geworden dat ik hoop dat we dit jaar weer een leuk kinderfeest kunnen organiseren met een klein beetje aanpassingen, zodat iedereen zich er prettig bij voelt. Of hij er voor moet worden veroordeeld, is aan justitie.”

Lees ook:
Akwasi: ‘Raar dat men dacht dat ik Piet wilde trappen’ (zaterdag)
Akwasi weer onder vuur: ‘Zwarte Piet moet dood man’ (zaterdag)
Akwasi ontkent moordlustige tweets: ‘Media liegen’ (zondag)
Twitter-exit Akwasi: ‘Racisten doorzoeken mijn archief’ (zondag)
Arie Boomsma en Glennis Grace steunen Akwasi (zondag)
RTL Boulevard heeft geen mening over Akwasi (vandaag)
Fotografe die Akwasi portretteerde woest op ‘sleezy’ AD (vandaag)

Foto: WNL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen