Akwasi ontkent moordlustige tweets: ‘Media liegen’

Rapper Akwasi ontkent dat hij in 2011 en 2012 moordlustige berichten over Zwarte Piet heeft geplaatst op Twitter. De media liegen. Dat laat zijn management weten aan het AD. GeenStijl-journalist Bart Nijman doorzocht gisteren het twitterarchief van Akwasi en stuitte toen op de moordlustige tweets. Enkele minuten later had Akwasi die snel van zijn account verwijderd. Er waren echter al screenshots gemaakt, de tweets staan nog steeds in Google-cache én er zijn veel retweets te vinden.

Toch ontkent Akwasi nu alles. “We vinden het jammer dat de media wederom leugens verspreidt“, zegt zijn woordvoerder geïrriteerd. “Akwasi is niet verantwoordelijk voor deze tweets en voelt zich ook niet geroepen om zich te verantwoorden.”

Het AD stelt dat de media helemaal niet liegen, maar dat Akwasi liegt. “Akwasi ontkent verantwoordelijk te zijn voor de reeks gewelddadige tweets. Uit internetdata blijkt echter dat de berichten weldegelijk vanuit zijn account zijn verstuurd“, meldt de krant.

Een aantal tweets is Akwasi nog vergeten te verwijderen, waaronder één die door het AD wordt uitgelicht: “Ik haat Sinterklaas met zoveel passion dat als ik een kind had, ik hem/haar zou trainen om Sinterklaas te liquideren. Hypocriete bullshit.

‘We willen er niets over kwijt’

In zijn gisteren ontdekte serie moordlustige tweets zei Akwasi onder meer dat Zwarte Piet ‘dood moet’ en vroeg hij zich af of ‘iemand nou ooit nog een Zwarte Piet gaat knallen’.

Die tweets zijn snel na de ontdekking ervan verwijderd. Of Akwasi dat heeft gedaan? “Verder willen we er niets over kwijt“, zegt de woordvoerder.

PVV-leider Geert Wilders begrijpt er niets van dat types als Akwasi maar overal mee wegkomen. “De Nederlandse rechtsstaat is door en door verrot. De extremist Akwasi komt weg met oproepen tot geweld, maar een politicus die een vraag stelt wordt veroordeeld voor belediging.

Lees ook:
Akwasi: ‘Raar dat men dacht dat ik Piet wilde trappen’ (gisteren)
Akwasi weer onder vuur: ‘Zwarte Piet moet dood man’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen