RTL Boulevard heeft geen mening over Akwasi

De sterren van RTL Boulevard buitelen over elkaar heen met pittige meningen als Johan Derksen een foute grap maakt, maar hullen zich in stilzwijgen als het over de moordlustige tweets van Akwasi gaat. ‘Zwarte Piet moet dood man, serieus’, ‘Wat lok ik uit als ik een zwarte piet vermoord?’ en ‘Gaat er iemand nou ooit nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen?’: de veelbesproken tweets van Akwasi kwamen gisteren beeldvullend in beeld bij BLVD, maar de deskundigen hadden geen mening.

Boulevard-presentatrice Vivienne van den Assem had zaterdag nog wél een mening, toen de kritische tweet van Britt Dekker aan het adres van Akwasi werd voorgelezen. Zij wordt moe van zijn ‘jankverhalen’, twitterde ze.

Vivienne reageerde zwáár geïrriteerd. Haar gezicht stond op onweer en ze maande haar collega om snel naar het volgende onderwerp te gaan. “Laten we snél voorbijgaan“, brieste ze.

Hoe kan het dat Britt Dekker en Johan Derksen de volle laag krijgen als ze een grapje maken, terwijl de Boulevard-sterren stilvallen als de moordlustige tweets van Akwasi worden voorgelezen?

Telegraaf-journalist Wierd Duk denkt dat sommige media te graag ‘woke’ willen zijn. “Er is een heel middenveld – vooral in bestuur en media – dat meegaat met die woke ellende en dat niet de Akwasi’s ondervraagt maar diens critici. Dat is het echte gevaarlijke aan deze tijd.

Het wordt volgens Wierd tijd dat meer mensen zich uitspreken tegen het gedrag van Akwasi en zijn vrienden. “Waarom zijn zoveel mensen zo enorm bang om feiten te benoemen?“, twittert hij. “Wees moediger.”

Gisteren spraken twee deskundigen van RTL Boulevard, namelijk Arie Boomsma en Veronica van Hoogdalem, hun steun uit aan Akwasi. Eerder trokken ze samen al ten strijde tegen de mannen van Veronica Inside.

Lees ook:
Akwasi: ‘Raar dat men dacht dat ik Piet wilde trappen’ (zaterdag)
Akwasi weer onder vuur: ‘Zwarte Piet moet dood man’ (zaterdag)
Akwasi ontkent moordlustige tweets: ‘Media liegen’ (zondag)
Twitter-exit Akwasi: ‘Racisten doorzoeken mijn archief’ (zondag)
Arie Boomsma en Glennis Grace steunen Akwasi (zondag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen