Akwasi weer onder vuur: ‘Zwarte Piet moet dood man’

Rapper Akwasi ligt wederom onder vuur nu men in zijn twitterarchief zeer gewelddadige tweets over Zwarte Piet heeft gevonden. Hierin zinspeelt hij onder meer op het vermoorden van de kindervriend. Dat is te volgen op Twitter. GeenStijl-journalist Bart Nijman ontdekte de bizarre tweets in het archief van Akwasi. “Zwarte Piet moet dood man. Serieus. #huurmoord“, zei hij bijvoorbeeld op 31 augustus 2012. En op 31 oktober 2012: “Wat lok ik uit als ik een zwarte piet vermoord?

In november van het jaar vervolgde Akwasi: “Gaat er iemand nou ooit nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen? #damn.

Bart werd door een andere twitteraar gewezen op de gewelddadige oude tweets van Akwasi. Daarop gebruikte hij de zoekfunctie van Twitter. “Ik zit idd net in z’n timeline te zoeken ja. Hij heeft een handjevol van dit soort geweldsoproepen.

Direct na de publicatie door Bart verwijderde Akwasi zijn jarenoude tweets. “Allemaal real tweets, allemaal in de afgelopen vijf minuten verwijderd.”

Geweldslust

De tweets van Akwasi gaan nu viral, omdat hij vandaag in het AD klaagt dat hij zo is geschrokken van de ‘haat en beledigingen die ik over me heen kreeg’ na de gewelddadige uitspraken die hij in juni deed over Zwarte Piet tijdens zijn speech op de Dam.

Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe: “En het naïeve AD , dat niets checkt (zie Akwasi’s geweldslust hieronder) publiceert vandaag zijn mistgordijn over verbinding en respect. Hij klaagt dat hij aangevallen is op z’n toon. Neen, rappertje, je bent aangesproken op je inhoud: je openbare geweldsfantasieën op de Dam.

Forum voor Democratie-ster Theo Hiddema: “Die griezel zal toch maar voor je deur staan met de boodschap dat hij komt om zich met jou te verbinden…

Lees ook: Akwasi: ‘Raar dat men dacht dat ik Piet wilde trappen’ (vanochtend)

De printscreens van Akwasi’s tweets ziet u onderstaand:

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen