Akwasi: ‘Raar dat men dacht dat ik Piet wilde trappen’

Rapper Akwasi vindt het raar dat men dacht dat hij Zwarte Piet in zijn gezicht wil trappen nadat hij op de Dam riep dat hij Zwarte Piet in zijn gezicht gaat trappen. Dat zegt hij vandaag in het AD. Akwasi zorgde voor de grootste mediarel van het jaar tot nu toe door tijdens een speech op de Dam te roepen: “Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet tegenkom, trap ik hoogstpersoonlijk op zijn gezicht. Ik ben klaar, ik ben klaar.” Drie maanden later is Akwasi nog steeds verbaasd over de mediarel.

De rapper begrijpt niet dat mensen dachten dat hij Zwarte Piet op zijn gezicht wil trappen. “Dat ik zei dat ik Zwarte Piet op z’n gezicht wilde trappen: niemand van de tien­duizend mensen die erbij waren, dacht daarbij aan geweld of aan trappen. Iedereen vond het juist een krachtig statement, helemaal niet awkward.”

Mensen die niet op de Dam waren hebben zijn uitspraken anders geïnterpreteerd, meent Akwasi. “Dat ik later werd neergezet als geweldpleger was bijzonder betreurenswaardig en een goede afleidingsmanoeuvre.”

Akwasi vindt het jammer dat de media het ineens hadden over zijn gewelddadige uitspraken. “Het gesprek ging over mijn toon in plaats van over de boodschap. Ook ging het gesprek meer óver mij dan mét mij.”

Al met al kijkt Akwasi met vreemde gevoelens terug op de junimaand. “Afgelopen juni was de meest bizarre maand uit mijn leven. Ik bén toch geschrokken van de hoeveelheid haat en beledigingen die ik over me heen kreeg.”

Spijt heeft hij nog steeds niet. “Zwarte mensen blijven ge­pijnigd worden. Daarom heb ik op de Dam duidelijk ­gemaakt dat het een keer genoeg moet zijn.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen