Zenderbaas Sharid Alles: ‘Het gaat goed met 3FM’

Zenderbaas Sharid Alles vindt dat het momenteel eigenlijk best goed gaat met haar noodlijdende zender NPO 3FM. Ze is behoorlijk tevreden. Dat heeft ze laten weten in de online talkshow BM Talk. Toen Sharid anderhalf jaar geleden aantrad bij 3FM stelde ze dat ze ontslag zou nemen als de zender twee jaar later nog steeds op 2,5 procent marktaandeel zou zitten. Sindsdien is de zender alleen maar verder ingestort: momenteel zit de zender op 2,2 procent marktaandeel. Een ramp dus.

Op de vraag het nu gaat met 3FM, zegt Sharid: “Ja, wel goed eigenlijk. We zijn gewoon ontzettend hard aan het werk en heel leuke dingen aan het doen. De nieuwe programmering zorgt er echt voor dat we een heel goede flow hebben in de dag en daar ben ik heel blij mee.”

3FM klopt nu van voor naar achter, zegt ze. “Weet je, het ritme van de dag – zo denk ik als zenderbaas – voelt dat het klopt. De muziekmix is echt precies wat we willen. Het is ver weg van 538 en Q, die heel goed zijn in wat zij doen, en het hangt ook niet tegen Radio 2 aan. Het is echt een eigen geluid. KINK zit bijvoorbeeld weer in een heel andere hoek. We zijn alternatiever, maar niet té alternatief en toch nog voor een breed publiek.”

De sfeer is goed, aldus de zenderbaas. “De vibe is goed en we krijgen ontzettend veel response vanuit luisteraars. Dat is sinds een halfjaar. Daarvoor was het echt niet. Zij zijn helemaal blij met de zender en dat vind ik iets waarvan ik denk: dat is lekker. We zijn heel lekker op weg. Maar het gaat nog wel een lange adem nodig hebben.

Afgerekend

Sharid baalt ervan dat ze altijd zo wordt afgerekend op de luistercijfers. “Ik snap het ergens wel, maar het is ook wel vermoeiend of frustrerend af en toe. Daar zal ik eerlijk in zijn. Natuurlijk snap ik dat dat meetbaar is en dat dus hetgeen is waar je uiteindelijk op afgerekend wordt, maar het opbouwen of heropbouwen van een merk dat zo hard onderuit is gegaan, heeft een heleboel facetten.

De luistercijfers zijn daar maar één dingetje van, maar het is wel het enige dat meetbaar is en naar buiten gaat. Ik snap dat het gebeurt en de ene keer kan ik er beter tegen dan de andere keer. Waar ik wel moeite mee heb, is dat dingen wel heel erg op de persoon bij mij worden gespeeld. Volgens mij ben ik ook gewoon mijn werk aan het doen en is dat niet per se nodig.”

Natuurlijk wil ik ook dat die cijfers omhoog gaan. Maar dan heb ik het niet alleen over de NLO-cijfers, maar ook over online. Het algehele. Ik wil wel groei bewerkstelligen.”

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen