Zenderbaas Sharid Alles: ‘Het gaat goed met 3FM’

Geplaatst op di 08 sep 2020 om 12:30

Zenderbaas Sharid Alles vindt dat het momenteel eigenlijk best goed gaat met haar noodlijdende zender NPO 3FM. Ze is behoorlijk tevreden. Dat heeft ze laten weten in de online talkshow BM Talk. Toen Sharid anderhalf jaar geleden aantrad bij 3FM stelde ze dat ze ontslag zou nemen als de zender twee jaar later nog steeds op 2,5 procent marktaandeel zou zitten. Sindsdien is de zender alleen maar verder ingestort: momenteel zit de zender op 2,2 procent marktaandeel. Een ramp dus.

Op de vraag het nu gaat met 3FM, zegt Sharid: “Ja, wel goed eigenlijk. We zijn gewoon ontzettend hard aan het werk en heel leuke dingen aan het doen. De nieuwe programmering zorgt er echt voor dat we een heel goede flow hebben in de dag en daar ben ik heel blij mee.”

3FM klopt nu van voor naar achter, zegt ze. “Weet je, het ritme van de dag – zo denk ik als zenderbaas – voelt dat het klopt. De muziekmix is echt precies wat we willen. Het is ver weg van 538 en Q, die heel goed zijn in wat zij doen, en het hangt ook niet tegen Radio 2 aan. Het is echt een eigen geluid. KINK zit bijvoorbeeld weer in een heel andere hoek. We zijn alternatiever, maar niet té alternatief en toch nog voor een breed publiek.”

De sfeer is goed, aldus de zenderbaas. “De vibe is goed en we krijgen ontzettend veel response vanuit luisteraars. Dat is sinds een halfjaar. Daarvoor was het echt niet. Zij zijn helemaal blij met de zender en dat vind ik iets waarvan ik denk: dat is lekker. We zijn heel lekker op weg. Maar het gaat nog wel een lange adem nodig hebben.

Afgerekend

Sharid baalt ervan dat ze altijd zo wordt afgerekend op de luistercijfers. “Ik snap het ergens wel, maar het is ook wel vermoeiend of frustrerend af en toe. Daar zal ik eerlijk in zijn. Natuurlijk snap ik dat dat meetbaar is en dat dus hetgeen is waar je uiteindelijk op afgerekend wordt, maar het opbouwen of heropbouwen van een merk dat zo hard onderuit is gegaan, heeft een heleboel facetten.

De luistercijfers zijn daar maar één dingetje van, maar het is wel het enige dat meetbaar is en naar buiten gaat. Ik snap dat het gebeurt en de ene keer kan ik er beter tegen dan de andere keer. Waar ik wel moeite mee heb, is dat dingen wel heel erg op de persoon bij mij worden gespeeld. Volgens mij ben ik ook gewoon mijn werk aan het doen en is dat niet per se nodig.”

Natuurlijk wil ik ook dat die cijfers omhoog gaan. Maar dan heb ik het niet alleen over de NLO-cijfers, maar ook over online. Het algehele. Ik wil wel groei bewerkstelligen.”

Foto: NPO, Michel Schnater
30 Reacties op “Zenderbaas Sharid Alles: ‘Het gaat goed met 3FM’”


 1. Zomaar een persoon

  Interviews met Sharid Alles zijn maar moeilijk uit elkaar te houden. Lees je er eentje, dan heb je ze bijna allemáál gelezen. “Altijd blijven lachen”, zei Clown Bassie ooit.

 2. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Weinig tegenin te brengen. 3FM is een nichezender en dat is helemaal niet erg. Op het zoveelste slappe aftreksel van 538 of Q Music (die van zichzelf al slappe aftreksels zijn) zit niemand te wachten. Liever een eigen geluid. Succes Sharid!

 3. Richard

  Typo in de titel.

 4. Remi

  Deze flauwekul kost de belastingbetaler zo’n 12 miljoen Euro op jaarbasis.
  De Deug-zenderbaasjes-salarissen voor het gemak maar even meegerekend.

  Wat is dit voor gekkigheid ???

  Benieuwd voor welk ‘Goed Doel’ de tónnen-verdieners eind dit jaar
  gaan wandelen … Rode Kruis maar weer ?

  https://www.rodekruis.nl/over-ons/het-salaris-van-de-directeur-van-het-nederlandse-rode-kruis/#:~:text=Wat%20is%20het%20salaris%20van,en%20pensioenpremie%20bedragen%20%E2%82%AC26.500.

 5. [MikE]

  Goet zenderbaar

 6. Donald

  Ik baal ervan dat dit soort prutsers betaald worden door de aanhoudende flow van ons belastinggeld.

 7. Ron

  Als je echt niets zinnigs meer te zeggen hebt over je zender ga je maar onzin wauwelen en in open deuren intrappen. Deze mevrouw Alles of niets is gewogen en te licht bevonden. Punt.

 8. Hermann Boring

  “There are no Americans in Baghdad” Kennen jullie die Iraakse minister nog?

 9. Elmar Mol

  Knappe vrouw.

 10. Lisa

  Ik heb echt een top bedrijf met mooie kleding, fijn personeel en we hebben echt een flow te pakken als we op de zaak zijn. Verder zijn we geen c&a of H&M, we zijn gewoon onszelf en dat werk super. Alles loopt perfect op rolletjes….alleen zijn er geen klanten die onze kleding willen kopen…maar dat is maar een detail in het grote geheel…ja kut totdat je failliet gaat…oh nee wacht met belasting geld ga je niet failliet.

 11. Max Power

  Er in blijven geloven dan komt het goed. Vooral veel energie in blijven steken.

 12. Krities Mediacourantlezer

  Hartelijk gelachen!

  Vraag is wel een beetje, wordt ze ook ècht afgerekend? Of kan ze maar wat in de marge blijven aanrommelen?

 13. Remi

  Hilversum 3.

  Die ontzéttende klootviool ‘werkt’ daar nog, denk ik, bij Hilversum 3 ?
  Met z’n 300K ? (Dank u, belasting-betalend Nederland).

  Vliegt business-class (tuurlijk) naar Sziget, om aldaar ‘verslag te maken’
  van een pop-concertje.
  Het gepeupel reist per trein naar Boedapest, 14 uur, maar niet deze meneer.
  Vele vertragingen en allerlei ellende heeft het gepeupel moeten doorstaan.

  Weet even niet meer wie het is …
  Haardracht is midden jaren ’70 … tot vér over zijn/haar/het schouders.
  Die dus.

  Waar zouden we zijn, zonder dit soort Deugers ;) ;)

 14. M@rk - Etten-Leur

  3FM? Bestaat dat nog dan? Ik dacht dat die zender in de ether al lang was vervangen door NPO Radio 5…

 15. Wilfred Gemeen

  Binnenkort gaat de programmering nog meer profiel krijgen met de nieuwe personality show van Akwasi.

 16. Hessa

  Incompetent, nog nooit iets gepresteerd, maar wel zenderbaas bij de NPO.
  Door haar kleur.

 17. Master Beer

  Sharid is een woordkunstenares (helder!), ze kan iets wat krom is helemaal recht lullen. 3FM zou zonder de subsidietiet waar ze aan hangen al lang failliet gegaan zijn. Maar ondanks de kelderende luistercijfers, op een enkele oprisping daar gelaten, blijft de zender gewoon bestaan en gebruik maken van de beste FM frequenties.

 18. Lief Geinporempie

  Ja echt alles kits met Alles. De vibes zitten lekker in een flow. Wat wil je nog meer? Niet alles wat meetbaar is, is ook maakbaar.

 19. StefanV

  Goed om te lezen dat 3FM het zo lekker doet bij het piepkleine clubje lyrische mensen. De rest van Nederland – of in elk geval iedereen die het medianieuws een beetje volgt – vraagt zich verbijsterd af hoe je zulke beroerde cijfers als een ‘succes’ kunt uitleggen.

  Een paar jaar geleden had 3FM nog 10 procent marktaandeel en was het een radiozender van belang. Toen Alles aantrad stond de teller op 2,5 procent. Zij zou voor betere luistercijfers zorgen, zo niet dan zou ze opstappen. Ze gaf zichzelf twee jaar de tijd, waarvan er inmiddels anderhalf zijn verstreken.

  Onder haar bewind is het alleen maar slechter gegaan, hoe leuk ze ook babbelt over ‘flow’ en ‘muziekmix’. Als ik kijk naar wat 3FM draait – luisteren doe ik allang niet meer – is het vaak totaal onnavolgbaar, hak op de tak, alles behalve een prettige flow. Het is van alles net niks; een constistente visie lijkt totaal te ontbreken, idem voor de sound.

  Gezien de luistercijfers van 538 en Q is het de vraag of je daar wel zo ver van weg moet zitten. En 3FM hangt wel degelijk tegen Radio 2 aan, al komt dat ook omdat Radio 2 z’n puberale neigingen niet kan onderdrukken. Legio nummers hoor je op beide zenders, sommige tracks worden zowel Topsong als Megahit.

  Hoewel ik zelf denk dat de dramatische cijfers vooral aan de muziekkeuze zijn te wijten, vinden veel mensen de DJ’s ook niet aansprekend. Al met al is het een zender zonder smoel. Natuurlijk wordt Alles daar als zenderbaas op afgerekend – althans: dat zou wel moeten. Ze wordt er vorstelijk voor betaald om orde op zaken te stellen. Dat lukt overduidelijk niet, al heb ik zo’n donkerbruin vermoeden dat de NPO-directie haar fijn laat aanmodderen om te voldoen aan de heilig verklaarde diversiteitsquota…

 20. WEST*

  Wil wel eens willen weten wat de leeftijden zijn die hier reageren, maar voor vele is die muziek niet meer zo happy om naar te luisteren , en 538 SKY
  staan bij winkelcentra of in bedrijven aan ! tot ergernis van veel werklui pop terreur, dat is wat ze de huidige muziek noemen De generatie die opgroeide in het beatle tijd perk of de 80 ers generatie hebben een in de meeste gevallen een afkeer van de huidige popmuziek, daarom luisteren ze naar radio 2 oF 5 3 FM ( Hilversum 3) is altijd bedoeld als tegenhanger van de vroegere zee zenders VERONICA NORDSEA CAROLINE en de BRITSE ZEEZENDERS die in de monding van de Thames lagen of uitzonden in forten !
  Elke p.o. heeft een jongeren zender, en die zullen ook niet zo best scoren, maar het moet er wel zijn !.

 21. Sem

  En daarom willen we geen sstaatsradio!

  Het belastinggeld blijft toch wel binnenstromen hoe slecht het ook gaat.

  En medewerkers worden aangenomen op basis van identiteit zoals het kleurtje en niet op basis van kunnen.

 22. Don John

  ‘Het gaat fantastisch met ons bedrijf maar we maken enorme verliezen dus jullie moeten niet zo negatief zijn omdat dat het enige is dat meetbaar is’. ‘De sfeer is toppie en het belastinggeld wordt er in no time doorheen gedraaid, heerlijk!’ De meeste mensen gaan naar een psychiater of psycholoog als ze geestelijk in de war zijn maar sommigen belanden op leidinggevende posities bij de publieke omroep.

 23. Remi

  …Ene Henk Westbroek paste niet meer in het VARA Deug-plaatje …

 24. Bart

  Sluit me helemaal aan bij StefanV. De zender is in deze vorm en met de beoogde doelgroep niet meer te redden. Zeker niet door Sharid Alles!

 25. Meneer de Uil 🐦

  Heremetijd! @West
  Zeezender-Nostalgie-Alert.

  Pas op, kijk uit… Pas op, kijk uit… Pas op, kijk uit…

 26. Mark van Roozendaal

  Plotseling moest alles veranderen bij 3FM, alles voor het diversiteitsquota. Het maakte niet meer uit of een DJ goed was, als er maar een quota gehaald werd. Zenderbaas moest ineens vrouw en zwart, met enkel een achtergrond bij een zender die enkel door een niche groep van allochtone jongeren werd beluisterd. Zo moest 3FM ook worden. Lekker inclusief. Vervolgens werden er geheel volgens het diversiteitsquota overal vrouwelijke dj’s neergezet die helemaal niet paste bij de zender, maar wat waren ze fijn aan het deugen. Hele zender kapot gemaakt voor een wit voetje

 27. Geox

  Get woke, go broke.

  Ook hier van toepassing.

 28. Wim

  Met name Radio 2 heeft 3FM kapot gemaakt.Alle DJ zijn daar over gestapt naar de zender Radio 2. Jammer want 3FM heeft een zenderdekking van 160% want is echt overal te ontvangen. Echter zijn de luisteraars verdwenen 10 of Q.
  Die krijg je vast niet meer terug. Voorheen zaten er veel luisteraars in Limburg. Maar omdat in deze alleen maar Q te ontvangen, te weten de limburgversie en Belgie zijn daar veel luisteraars overgestapt.

 29. Harid Shalles

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 30. Rob Out

  Trap er niet in mensen, er is maar één echt goeie zender en dat is Radio Caroline op 648 AM.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.