VI laakt censuurdrift Talpa: ‘Er heerst een angstcultuur’

Geplaatst op za 27 apr 2019 om 11:00

Veronica Inside is het eens met de kritiek op de censuurdrift bij Talpa. Er heerst een angstcultuur bij het mediabedrijf van John de Mol. Dat heeft voetbalkenner Johan Derksen vrijdagavond gezegd in het programma op Veronica. Talpa is de laatste tijd in het nieuws vanwege de bizarre censuurpogingen die het bedrijf onderneemt. Volgens Derksen komt dat omdat medewerkers bang zijn voor hun machtige baas John de Mol. “Er is een ontzettende angstcultuur bij dat hele Talpa.

Wilfred Genee liet zich dinsdag en woensdag op Radio Veronica vervangen door Giel Beelen en die kreeg het aan de stok met Genee’s sidekicks. Direct werd de doofpot weer van stal gehaald door Talpa: de uitzending werd offline gehaald en Genee kreeg een spreekverbod.

Bizar, vindt Derksen. “Die reuring is gewoon goed voor het programma. Wat maakt het uit die reuring? Als ze bij Talpa dan proberen om dat binnenskamers te houden, dan is dat pr-technisch onverstandig. Het kan ook niet, want tegenwoordig is het altijd ergens te zien of terug te vinden. Het maakt geen reet uit, want er ontstaat alleen maar interesse voor het programma. Laat gaan jongens! Hoeveel van die ruzies hebben wij niet gehad?

AD-diva Angela de Jong vraagt zich af wat de mannen van VI nog doen bij Talpa. Ze vreest dat zij zich op een gegeven moment ook de mond laten snoeren.

Derksen kan De Jong geruststellen: dat gaat niet gebeuren. “Ik ken John de Mol al jaren en heb nog nooit een probleem gehad met John de Mol. Ik vind het een bijzondere aimabele man en we hebben bijzonder prettige gesprekken met hem gehad.”

Angstcultuur

Wel begrijpt Derksen waar het idee vandaan komt dat er onder John de Mol niet te werken valt. “Wat ik wel zie en dat vind ik heel gek, is dat er een ontzettende angstcultuur bij dat hele Talpa is. Als John de voordeur binnenkomt, dan zit er iemand van de bewaking en die belt. Dan hoor je door de wandelgangen: ‘John is in het pand!’ Nou, ik heb er schijt aan.”

De Mol werkt met de verkeerde mensen, meent Derksen. “Het probleem met John is dat hij zo groot is geworden, dat hij een peloton aan directeurtjes heeft lopen. Het is me opgevallen dat er daar een paar bij zitten die beslissingen nemen, waarvan ik denk: werk jij pas 3,5 uur bij tv, want het slaat helemaal nergens op?

Wilfred Genee denkt dat de censuurdrift te maken heeft met de angst voor De Mol. “Daardoor zijn ze ook allemaal weer bang naar buiten toe. Volgens mij weet John de helft van de tijd niet eens dat ze dingen verbieden.”

Derksen: “Wij zijn volgens mij zo’n beetje de enigen die gewoon wat over John de Mol durven te zeggen. Wie denkt die John de Mol wel niet dat hij is dan?”

Genee: “Maar wat je zegt inderdaad: maak je niet zo druk over alles! Waar gaat het allemaal over?

RTL

Tijdens de uitzending werden er nog beelden getoond van RTL’s De TV Kantine. “Dit is dus bij RTL te zien. Onze vrienden van RTL moeten we natuurlijk altijd nog een beetje vriendelijk benaderen“, aldus Genee.

Derksen: “Ja, je weet nooit of je ze nog nodig hebt.”

Genee: “Dat bedoel ik maar.”

Lees ook:
‘Poging tot censuur door Talpa Radio is kansloos’ (13 maart)
Talpa jorist artikelen over Qmusic van Shownieuws-site (3 april)
Pijnlijk: felle radioruzie Giel Beelen en sidekicks Genee (eergisteren)
Rick Romijn: ‘Geen spijt van weglopen bij Giel Beelen’ (gisteren)
Talpa Radio legt Wilfred Genee spreekverbod op (gisteren)
Angela de Jong vindt censuurdrift Talpa zorgelijk (gisteren)

Foto: SBS
34 Reacties op “VI laakt censuurdrift Talpa: ‘Er heerst een angstcultuur’”


 1. PLOP

  Dat kan Derksen nu wel zeggen, maar ik vind JdeM een intimiderende uitstraling hebben. Mensen en medewerkers voelen en merken dat. Rijk worden is één, maar een bedrijfscultuur succesvol managen is iets anders.

 2. Sandertje

  Op deze manier hoop je alleen maar dat Talpa weer ongelofelijk flopt.

 3. MM

  Who’s afraid of Red White and John

 4. johan was erg gereserveerd over Sjon

  Johan was over dit onderwerp niet Johan de man met de scherpe kanten. Hij vond Sjon altijd een een prima kerel. Tja, maar enige kritiek op deze baas tav houding bedrijfsvoering van zijn sportzender etc was er niet bij.!

  Gemiste kans Johan, dit is niet overtuigend maar een slijmer eerste klas. Wat een tegenvaller die man.

  Gijp de schijtert zei niets en Genee was niet van plan om wat prikkelende vragen te stellen ook deze man heeft last van het regiem van het Mol syndicaat.

  Nee ook deze heren zijn onder invloed van veel geld een toontje lager aan het zingen.

 5. M.

  Logisch dat John die foto op z’n bureau heeft staan. Hun zijn de enige die wel scoren bij Talpa TV

 6. Hans

  @M: “Hun zijn de enige die wel scoren bij Talpa TV”
  Hun? Hullie? Zullie?
  Nivootje…..

 7. Hans

  Oops, dat was natuurlijk erg dom van me om ‘nivootje’ te schrijven terwijl ik probeerde iemand de les te lezen.
  Zal het niet meer doen beloof ik.

 8. dynamische dennis

  Ik denk dat John ook niet zit te wachten op allerlei ja-knikkers om hem heen.

  Denk dat hij daarom ook Louwerens en Galjaard heeft aangetrokken. Die liggen niet wakker van de mening van John denk ik.

 9. ★★Onbekend💥💥

  Johan Derksen is 70 jaar waar maakt hij zich druk om stuurt de Mol hem weg Oké.
  Maar de rest moet nog even.

 10. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij hebben geen mening.
  Dat is wel zo veilig.

 11. NPO kijker-zaterdag

  AD haalt Gordon offline: ‘Krant buigt voor boze Angela’

  https://www.mediacourant.nl/2019/04/ad-haalt-gordon-offline-krant-buigt-voor-boze-angela/

 12. NPO kijker-zaterdag

  ad haalt Gordon offline: ‘Krant buigt voor boze Angela’

 13. Virginia Rens

  John is een erg enge man. Zal iedereen in Hilversum off the record bevestigen.

 14. Ron

  Alles moet met de mantel der liefde bedekt worden bij Talpa blijkbaar. Maar ook wel eens zonder dat John hier van af weet. Het zijn met name de figuren rondom John die zo gewichtig doen dan John zelf. Maar dat is het zelfde als met grote artiesten, die zijn niet zo moeilijk maar meer de managers en hittepetitten rondom zo’n artiest.

 15. A.Zijn

  @Ron: Blablabla.
  Ga gewoon Nederlands leren, achterlijke communist.

 16. Ron

  Communist ook…hahahahaha. Alweer zo’n rechts droeftoetertje die alles wat maar links is framed onder de vlag ‘communist’, of erger nog mao-aanhanger. Dat wordt ook nog wel eens gedaan namelijk…Aannames dus.

 17. A.Zijn

  @Ron: je lacht, maar je bent niet blij.

 18. Ron

  Oh jawel hoor, lach me ziek hier.

 19. A.Zijn

  @Ron: ziek in je hoofd, communist.

 20. Ron

  Je hebt helemaal gelijk fopneus…

 21. A.Zijn

  @17:02 17:08 17:10 Achterlijke gladiool! Ga eens onder je echte naam verder joh!

 22. Wolter

  Tsja Veronica doet het gewoon beter!

 23. Trudy

  Derksen heeft gelijk tis toch van de zotte dat 1 iemand de macht heeft omdat hij rijk is en iedereen zn ass likt

 24. Simon

  Ik heb Johan Derksen nog nooit iets kritisch over John de Mol horen zeggen.

 25. Rico

  John de mol is gewoon een baas!

 26. Erik

  Ik snap serieus niet wat zo’n iemand als Ron hier doet. Zelf kastijding noem ik dat. Aan de andere kant vraagt hij er echt zelf om.

 27. Later

  Ach ja, is het niet op veel plekken zo dat als de directeur zich 1x per week lawt zien de gesprekken over voetbal enz stoppen en iedereen dan echt werkt.

 28. Anja

  We hebben het hier over een vakman en we hebben het over mensen op de werkvloer die tijdens de sollicitatie gesprekken hebben verteld hoe geweldig ze zijn.
  Die lieden hebben dan vrij snel in de gaten dat John ze in de gaten heeft, ja dan ben je terecht bang en dan is een ontslag ook heel terecht.
  Ben je daar bang voor ……. moet je een andere baan zoeken lijkt me.

 29. Ben

  Hij is zeer intimiderend. En dat weet hij donders goed. En laat dit ook zo. Ook bij VI hebben ze een grote mond maar ook zij gaan tegen dit mannetje aan lopen. Ik betaal dus ik bepaal. Ik ik ik ik.
  En dan de kleine uitvoering. Tja…….
  Ik denk dat ze grote spijt gaan krijgen van de overstap.
  En de eerste die afhaakt is gijpie. Die heeft schijt aan geld als t er echt op aankomt. Zijn antenne is niet vervuilt door een cheque!

 30. pen

  Waarom ga je eigenlijk bij of onder een man werken die blijkbaar als erg intimiderend wordt ervaren ? Ga dan weg !

 31. Ben

  Sinds vi bij veronica (talpa zit) is met name derksen opgeschoven.
  Zie scheidsrechters en knvb en dat ene clubje.
  Geeft t gevoel dat ……… .
  En er wordt iets te vaak gezegd dat alles kan en mag.
  Als t maar geen afglijden wordt……..

 32. Zwarte Zwaan

  JdM is net als die levende onschuld van een Wilm Holleeder. Beiden zijn bij tijden aimabel, maar net als echte psychopaten pakken ze je onverhoeds and under the radar.

  En als onze Sjon zn wil door kan zetten, dan zijn we binnenkort (na overname) overgeleverd aan een of ander anglo saksich giga groot winstbedrijf.

 33. Dorus

  De mannen van VI zijn duidelijk softer geworden. Jammer het programma is lang niet meer zo leuk om te zien. Misschien is het wel te vaak op de televisie?

 34. Joris Agema

  Denk dat analyse hout snijdt. De heren VI willen, kunnen en handelen onafhankelijk. Gros van medewerkers Talpa durft of kan dat niet. Zeker in de nieuwe media poot is het vaak trillen en beven. Aan de productie kant, kent men het JdM DNA langer en is er meer relativering.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.