Rik Felderhof: ‘Zet Winston op revival Villa Felderhof’

Rik Felderhof zou het leuk vinden als SBS 6 na Taxi ook zijn vroegere tv-hit Villa Felderhof nieuw leven inblaast. In Winston Gerschtanowitz, een van de presentatoren van die zender, ziet hij zijn opvolger. Dat heeft hij gezegd in Veronica Inside. Rik heeft vertrouwen in hem. “Ik denk dat, hoe heet ‘ie… Winston Gerschtanowitz het ook zou kunnen. Hij is nu dezelfde leeftijd als toen ik begon. Hij is heel erg geïnteresseerd in mensen en hij groeit. Hij is natuurlijk al veel verder in zijn ontwikkeling.”

Is Winston niet iets te lichtgewicht? “Hij doet niet alleen nog maar spelletjes, maar is ook zwaardere dingen aan het doen. Hij heeft ook de achtergrond dat hij het zou kunnen. Aan zo iemand denk ik. Maar Paul de Leeuw zou het ook heel goed kunnen, ja.”

Rik zou het helemaal niet vervelend vinden als Villa Felderhof doorgaat met een ander. “Misschien zou iemand anders het kunnen doen die een beetje in dezelfde stijl opereert als wij opereren. Kijk, als je echt een kopie van Villa wil maken, dan moet je je toch houden aan bepaalde regels.”

Hij vervolgt: “Het format is natuurlijk toch behoorlijk duidelijk. Er is een fotogesprekje, dan ga je iets ondernemen, je gaat wat schilderen. Het zijn allemaal aparte onderdelen die kunnen leiden tot mooie gesprekken. Als je dat wil handhaven, dan is de kans groot dat je de Villa benadert, maar het moet ook een sympathieke Villa zijn.”

Wat bedoelt hij daarmee? “Als je een heel moderne Villa ergens op Ibiza gaat doen, dan wordt het toch anders.”

Als Villa Felderhof daadwerkelijk in een nieuw jasje terugkeert op de buis, dan zou hij graag te gast zijn. “Dan kom ik misschien als gast, rustig in de hangmat.”

Lees ook: Rik Felderhof kan leven met Gordon als opvolger (november 2018)

Foto: SBS, KRO-NCRV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen