Albert Verlinde is Talpa-spreekpop: zwijgt over Giel

Van de grootste showkenner van Nederland tot de 57-jarige spreekpop van Talpa: de tv-carrière van Albert Verlinde heeft in een paar jaar tijd een flinke duikvlucht naar beneden genomen. De presentatoren, programma’s en acties van Talpa Radio worden om de haverklap besproken in 6 Inside en er zijn flink wat items gevuld met de sixpack van Giel Beelen, maar nu zijn Talpa-collega onder vuur ligt na een bizarre uitspraak over kindermisbruik geeft Verlinde geen thuis. De spreekpop zwijgt.

Verlinde repte maandag in 6 Inside met geen woord over de flinke uitglijder van Beelen. Veelzeggend was dat hij wél een heel item had over één of andere kandidaat die vertrokken is uit het matig bekeken Talpa-programma Utopia.

Tv-kenner Angela de Jong van het AD zag het al heel rap. “Ze mogen zogenaamd alles zeggen van John de Mol, maar je ziet dat er op sommige momenten met een enorm slot op de mond wordt gepraat of ze hebben het er gewoon helemaal niet over als het de eigen zender betreft“, zei ze in januari al.

En een maand later: “Als ik het nu zit te kijken neemt hij toch wel vaak zijn eigen baas en eigen zender heel erg opzichtig in bescherming, terwijl dat zijn geloofwaardigheid niet ten goede komt.

La Jong mag door sommigen dan een drammer genoemd worden, ze heeft er wel goed aan gedaan om niet haar onafhankelijkheid op te geven voor een Talpa-salaris.

Onlangs constateerde ook Ruud de Wild dat Verlinde dolgraag nieuwtjes van Talpa Radio behandelt, maar het nooit heeft over marktleider NPO Radio 2: “Dan denk ik: dat is gewoon propaganda in 6 Inside.”

Verlinde mag nog zo hard roepen dat hij in 6 Inside alles kan zeggen wat hij wil, maar in werkelijkheid lijkt het er niet op. Het is waarschijnlijk dat Verlinde het verzoek heeft gehad om deze kwestie niet aan te kaarten.

Het liefst zag Talpa de hele Beelen-affaire in de doofpot verdwijnen. Om het straatje van Beelen schoon te vegen kreeg Mediacourant maandag zelfs een dure advocatenbrief in de mailbox. De methode-Kemna dus.

Lees ook:
Giel draait Jackson: ‘Ergere dingen dan kindermisbruik’ (maandag)
Giel Beelen heeft spijt van relativeren kindermisbruik (maandag)
Beau vindt Giel lomp, VI vindt Talpa-collega te ver gaan (vandaag)

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen