Albert Verlinde is Talpa-spreekpop: zwijgt over Giel

Geplaatst op di 12 mrt 2019 om 8:50

Van de grootste showkenner van Nederland tot de 57-jarige spreekpop van Talpa: de tv-carrière van Albert Verlinde heeft in een paar jaar tijd een flinke duikvlucht naar beneden genomen. De presentatoren, programma’s en acties van Talpa Radio worden om de haverklap besproken in 6 Inside en er zijn flink wat items gevuld met de sixpack van Giel Beelen, maar nu zijn Talpa-collega onder vuur ligt na een bizarre uitspraak over kindermisbruik geeft Verlinde geen thuis. De spreekpop zwijgt.

Verlinde repte maandag in 6 Inside met geen woord over de flinke uitglijder van Beelen. Veelzeggend was dat hij wél een heel item had over één of andere kandidaat die vertrokken is uit het matig bekeken Talpa-programma Utopia.

Tv-kenner Angela de Jong van het AD zag het al heel rap. “Ze mogen zogenaamd alles zeggen van John de Mol, maar je ziet dat er op sommige momenten met een enorm slot op de mond wordt gepraat of ze hebben het er gewoon helemaal niet over als het de eigen zender betreft“, zei ze in januari al.

En een maand later: “Als ik het nu zit te kijken neemt hij toch wel vaak zijn eigen baas en eigen zender heel erg opzichtig in bescherming, terwijl dat zijn geloofwaardigheid niet ten goede komt.

La Jong mag door sommigen dan een drammer genoemd worden, ze heeft er wel goed aan gedaan om niet haar onafhankelijkheid op te geven voor een Talpa-salaris.

Onlangs constateerde ook Ruud de Wild dat Verlinde dolgraag nieuwtjes van Talpa Radio behandelt, maar het nooit heeft over marktleider NPO Radio 2: “Dan denk ik: dat is gewoon propaganda in 6 Inside.”

Verlinde mag nog zo hard roepen dat hij in 6 Inside alles kan zeggen wat hij wil, maar in werkelijkheid lijkt het er niet op. Het is waarschijnlijk dat Verlinde het verzoek heeft gehad om deze kwestie niet aan te kaarten.

Het liefst zag Talpa de hele Beelen-affaire in de doofpot verdwijnen. Om het straatje van Beelen schoon te vegen kreeg Mediacourant maandag zelfs een dure advocatenbrief in de mailbox. De methode-Kemna dus.

Lees ook:
Giel draait Jackson: ‘Ergere dingen dan kindermisbruik’ (maandag)
Giel Beelen heeft spijt van relativeren kindermisbruik (maandag)
Beau vindt Giel lomp, VI vindt Talpa-collega te ver gaan (vandaag)

Foto: SBS
21 Reacties op “Albert Verlinde is Talpa-spreekpop: zwijgt over Giel”


 1. Jan

  Publiceer die advocatenbrief

 2. Flip

  Huppatee en weer journalistieke censuur!
  Succes met het opzetten van een serieuse nieuws organisatie Talpa!!

 3. S. Stokvis

  Waarom zou VI er dan wel iets over mogen zeggen?

 4. Albert Verlinken

  Mooi om te observeren hoe het werkt. Met veel tamtam een roddelprogramma lanceren die de concurrentie aangaat met de RTL Boulevard incest door WEL scherp en vilein te zijn. Tot zover de propaganda, blijkt het gewoon net zo erg te zijn als het uitgekotste RTL programma. Dikke FAIL.

 5. Remi

  Wat hier onbesproken blijft, is dat 6 Inside qua kijkcijfers de weg naar boven duidelijk heeft gevonden. Het getal 200.000 komt nadrukkelijk in beeld, en daar bovenop nog de herhaling later op de avond.

  Het aantrekken van politiek-watcher Ferry Mingelen is een slimme zet !

 6. Flip

  @S. Stokvis
  Tue 12 Mar 2019 om 8:59

  Waarschijnlijk omdat VI een opinie programma is en 6Inside een shownieuws gerelateerd journalistiek programma.

 7. Wauter

  Ik begrijp niet dat er nog mensen zijn die voor de mol willen werken.

 8. Sven L.

  Aan de ene kant vloeken tegen het ‘Duitse’ RTL terwijl ze er zelf oud-duitse praktijken op nahouden. Isn’t that ironic…

 9. Flip

  @Remi
  Tue 12 Mar 2019 om 9:04

  Doe jezelf een lol en lees het artikel even, gaat niet over kijkcijfers maar over censuur.
  En doe jezelf voor de 2e keer een lol en zoek ander werk.

 10. Huiskamer

  Eerlijk is eerlijk. Verlinde is gekozen als allergrootste relnicht van ons land. Van gestolen parkeergarage-beelden tot een volmondig “hoer” heeft Verlinde zich onsterfelijk gemaakt bij de wanhopige huisvrouwtjes.

 11. Bram Biester

  Publiceer de brief!!!

 12. Guttegut

  @Remi, jij trolletje. Ga eens efkes een echte baan zoeken.

 13. Vrede

  En Verlinde had nog commentaar op Boulevard over het negeren van alles rond Tan in zijn promo praatjes voor 6 inside. Wat een zielig mannetje ben je dan als je zo snel zelf alweer dingen in een doofpot stopt.

 14. Hetty Hottemetot

  Herr de Mol heeft zijn Talpa-slaven een spreekverbod opgelegd. Praat men toch, dan voor straf naar de bioscoopfilm van zuslief Linda of kijken naar een marathon van zoon Sjonnie zijn mongooltjesshow. Keep it in the family! Zo gaat dat in De Mol’s Vierde Rijk.

 15. Beau

  Bah bah bah Albert!Glad,glibberig en vals.Naar karakter.

 16. max

  heerlijk al die insiders hier….pffffff

 17. Bram

  Wie was het ook alweer die bij Jinek zei, dat hij niemand zou sparen en onafhankelijk zou zijn?!? Niet helemaal gelukt dus….

 18. NPO kijker-dinsdag

  Wat vind eh eh eh (Angela de Jong) hiervan?

  Irritant 10 x eh in EEN zin.

 19. Deadly Viper

  Waar is die brief?

 20. Jos

  En dan heeft albertje het wel over Jensen, maar durft hij niks te zeggen over Giel. Terwijl wat giel heeft gezegd 1000 keer erger is. Dan wat jensen toen zei over soudos.

 21. Mark l.

  Exact de reden waarom 6Inside een doodlopende weg is. Weer zo’n zoutloos programma waar een uitgerangeerde roddelnicht dezelfde mening geeft over dezelfde onderwerpen en z’n eigen mensen spaart. Ik snap niet dat mensen werkelijk in de veronderstelling waren dat dit serieus zou scoren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.