Angela de Jong vindt censuurdrift Talpa zorgelijk

Geplaatst op vr 26 apr 2019 om 14:15

Angela de Jong vindt de censuurdrift van Talpa zorgelijk. Het mediabedrijf van John de Mol begint anno 2019 ‘erg enge trekjes’ te vertonen. Dat schrijft ze vandaag in het AD. De persvoorlichters van Talpa Radio lijken opgeleid in Noord-Korea; hun onorthodoxe manier van ‘persvoorlichten’ straalt negatief af op het hele mediabedrijf van De Mol. Ieder opstootje bij de radiotak moet zo snel mogelijk in de doofpot, ook al gaat dat ten koste van de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting.

De Jong, de Linda de Mol onder de televisierecensenten, brengt de censuurdrift van Talpa onder de aandacht bij haar lezerspubliek. “Talpa van John de Mol begint erg enge trekjes te krijgen als het gaat om censuur en schroomt niet om alles uit de kast te halen om zijn medewerkers monddood te maken“, schrijft ze.

De doofpot van Talpa Radio loopt bijna over van de ellende. “Zodra er iets gebeurt dat pr-technisch niet handig is voor het bedrijf – ik noem de inmiddels beruchte opmerking van Giel Beelen op Radio Veronica over Michael Jackson – gaat er een oekaze van hogerhand uit dat de eigen programma’s er vooral niet over mogen berichten.”

Beelen riep op de radio dat er ‘vreselijkere dingen zijn dan kindermisbruik’. Zo’n walgelijke opmerking is uiteraard nieuwswaardig, maar Talpa Radio zat er flink mee in de maag. Zo werd er een advocaat op Mediacourant afgestuurd om de berichtgeving naar de doofpot te verhuizen, uiteraard zonder succes.

En nu Beelen ruzie heeft gemaakt met de sidekicks van Wilfred Genee is het wéér raak: Genee kreeg naar eigen zeggen een spreekverbod opgelegd. Hij hield zich aan de opdracht om niet met RTL Boulevard en Shownieuws te praten, maar ging in zijn eigen show wél in op de rel.

De Jong maakt zich nu zorgen om Genee en de mannen van VI. Ze hoopt dat zij zich niet monddood laten maken door John de Mol. “Ik vraag me onderhand wel af wat zij in hemelsnaam nog bij Talpa doen.

Albert Verlinde loopt al wél mee in de censuurfanfare van Talpa, meent De Jong. Hij mist volgens haar ballen en een journalistiek geweten. “Die luistert braaf naar het bevel van z’n bazen en maakt zichzelf zo volkomen belachelijk.

Daar heeft De Jong natuurlijk wel een punt. Zo viel het Ruud de Wild al op dat Verlinde íedere actie van de Talpa Radio-zenders onder de aandacht brengt, maar consequent zwijgt over alle andere radiozenders, waaronder marktleider NPO Radio 2.

De Jong zou het vreselijk vinden als de heren van VI straks ook niks meer durven te zeggen. “Hun recht om alles te roepen wat ze denken, hoe politiek incorrect ook, zal ik tot mijn laatste snik verdedigen.

De column ‘Wat doen de mannen van VI nog bij Talpa?’ van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Lees ook:
‘Poging tot censuur door Talpa Radio is kansloos’ (13 maart)
Talpa jorist artikelen over Qmusic van Shownieuws-site (3 april)
Pijnlijk: felle radioruzie Giel Beelen en sidekicks Genee (gisteren)
Rick Romijn: ‘Geen spijt van weglopen bij Giel Beelen’ (vandaag)
Talpa Radio legt Wilfred Genee spreekverbod op (vandaag)

Foto: RTL
44 Reacties op “Angela de Jong vindt censuurdrift Talpa zorgelijk”


 1. Erik

  Precies…Amen en punt.

 2. M

  Wat de mannen van VI nog bij Talpa doen?

  Hun zakken vullen met ordinaire pestkoppen- en onderbuiktelevisie ten koste van anderen Angela!

 3. anoniem

  Angela Mug de jong

  John valt niet op types als jij

  ben je beledigd

  je bent op zoek naar een rijke man…..he

  je wil de hele dag op de bank zitten

  niets nut, jammer dat je niet uit een rijke familie komt….

  Je zou Linda graag als vriendin willen he!

 4. Erik

  Van zakken vullen wordt ook geen geheim van gemaakt! Dat geven ze ook eerlijk toe en mensen kunnen het dan ook beter waarderen.

  Of het ten koste van anderen gaat? Ahum, die anderen vragen er vaak ook wel zelf om (Sylvana, Sunny, Pechtold, Jetten enz enz) Ze geven een eerlijke mening en ben het zeer vaak met ze eens.

 5. Curryworst

  Jawohl Herr De Mol!

 6. Bart

  En weer de spijker op zijn kop! Helemaal waar wat Angela zegt.

 7. jahaha

  door dit soort zaken krijgt die de Mol steeds minder de gunfactor, wat mensen nu graag hem gunnen is dat dat hele sbs met Talpa en de innercircle vrindjes gigantisch op hun bek gaan.

 8. Bert

  Hier heeftAngela echt een punt. Zeer zorgelijk, ik neem bv het ANP (eigenaar is J de Mol) nu al niet meer serieus.

 9. Joost

  Okok; scherp en gelijk

 10. A.Zijn

  Ik zou dat gezicht van ANgela graag een keer plompzakken.

 11. Lilly Labiamus

  Zo begin het in het Duitsland van de jaren 30 ook. Herr de Möl blijft een uitgebluste tiran met bakkenvol geld en een gemis aan smaak en gespeend van feeling voor wat er leeft bij de kijker.

 12. Michel

  Ze zouden bij het AD eens wat meer censuurdrift moeten hebben….zou die krant een stuk beter maken

 13. liefkleinhertje

  Ben benieuwd vanavond wat onze snor en zijn trawanten hier over te zeggen hebben.

 14. Copy Paste

  Wauw, heeft MC helemaal volgens verwachting een advocaat van Talpa weten te weren? Knap hoor, wist ik niet.

 15. NPO kijker-vrijdag

  Angela de Jong had graag de roddels verspreid in haar provinciekrantje.

 16. Leo

  Grappig dat iedereen elkaar napraat, terwijl ieder bedrijf imagoschade ten alle tijden probeert te beperken. Begint meer op een hetze te lijken. Iedereen zo gefocust op Talpa, in Nederland ziet men je liever falen dan slagen. De underdog krijgt alle sympathie , maar iemand die zn kop durft uit te steken krijgt nauwelijks kans. En dan alles op één man ook…

  Inhoudelijk kan het nieuwe SBS6 mij nog niet bekoren, maar ik hoop dat er snel nieuwe programma’s komen. Het is ze gegund. Door mij dan.

 17. Henk

  En dan is John de Mol ook nog een nieuwsorganisatie op aan het richten die de mislukte overname van Telegraaf en Nu.nl moet doen vergeten. Hoe kun je in vredesnaam een serieuze concurrent worden als je dergelijke censuur toepast?

 18. Jan van Zanten

  Giel zei dat toch anders beste Mediacourant. Het kwam er ongelukkig uit en hij nam het meteen terug. Uit alle context gerukt komt het het heel anders over.
  Ik hoorde vanmorgen hem nog in zijn show aan de rel met Romijn refereren…

 19. Rubicon

  Pijnlijke column voor pr afdeling en management van Talpa…..

 20. Robert

  Angela heeft hier inderdaad een punt.
  De Mol denkt alles is makkelijker in een dictatuur, zeggen wat de baas doet anders vlieg je er uit.
  Daar betaal je ze toch ook zeer goed voor!

  In de politiek begint dat ook ernstige vormen aan te nemen, kijk eens naar FvD en PVV

 21. Bears’den

  ANGELA HEEFT GEWOON WÉÉR GELIJK!!
  Zoals in 95% van de onderwerpen..
  Lekker zo blijven doorgaan Angela!

 22. NPO kijker-vrijdag

  Ik kijk vanavond geen M.

  Ga mijn weekend niet verknallen om een uur te gaan kijken naar die hamsterwangen van speklap angela.

  Ze had zeker geen geld meer om te hamsteren en moet bijklussen.

 23. Donald Dumb

  Ze zijn als de dood voor Angela de Jong.
  Blijkt maar weer.

 24. XXXL

  Je hangt je vuile was toch niet buiten, of jij wel Angela?

 25. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Angela heeft wéér gelijk.
  Tot morgen.

 26. Braaksel

  Angela heeft helemaal gelijk. Het zijn despoten. Linda net zo goed. Denk maar niet dat je als medewerker rechtstreeks tegen haar mag praten. Dat moet via management. Kortom, fam De Mol krijgt steeds meer macht. Zijn zijn de echte maffia van NL.

 27. JandeHond

  Ze moesten dat zure varken eens censureren

 28. Ron

  Ja, ik moet het weer helemaal eens met haar zijn. Het is gewoon noord Korea dat Talpa. Bij VI op TV was er ook wat onenigheid over de producer van de voetbalwedstrijden waar Johan aanmerkingen over had. Hij had gelijk directeurtje op zijn nek met een mailtje na afloop. Als we dit soort tafrelen blijven krijgen is het snel gedaan met VI….

 29. Jopie

  John de Mol heeft inderdaad geen smaak.Alleen geld en macht.Hoe lang nog?

 30. Martijn

  Waarom krijgt Angela alle credits? Haar opsomming is toch gewoon een overzichtje wat we allemaal op MC hebben kunnen lezen? Zo kan ik ook een stukje schrijven…

 31. Wijze van Zion

  Voor de censuur heeft hij het ANP overgenomen…..

 32. Rubicon

  merk dat ik ook hier best vaak gecensureerd wordt

 33. Talpa is echt het putje van de mediawereld

  Angela heeft wederom gelijk. Vanuit bronnen heb ik al lang begrepen dat er bij Talpa een angstcultuur heerst van heb ik jou daar.

  Sjon heeft al jaren geen enkel empathisch vermogen zit in zijn eigen bubble en kan daar door niemand uitgetrokken worden. Dictatoriaal leiderschap noemt men dat.
  Mensen willen alleen voor hem nog werken omdat ze moeten (trainees) of omdat ze monddood gemaakt zijn met een riante, belachelijke vergoeding voor nietszeggende prestaties toch Goor en Kwalbert!!!.

  Gekochte geldgraaiers zoals Linda, Goor, Patty, Kwalbert, Jan, Sjonny hebben door de move naar Talpa’s Treurige TV Terreur te maken, hun ziel en eigenwaarde verkwanseld aan het geld van Sjon.

  De gunfactor is weg en komt nooit meer. Sjon kap maar voor de 3de keer met je dictatoriale experimentje. Nederland mot je niet.

 34. Donald Dumb

  @20.28

  Dat De Mol geen empatisch vermogen heeft zie je al aan hoe hij met de kandidaten uit zijn zangwedstrijdjes omgaat. Of eigenlijk niet mee omgaat. Als de kijkcijfers behaald zijn kan het de Mol echt niet meer schelen wat er mee gebeurd. Net als een dictator niet meer om zijn volk geeft als hij eenmaal aan de macht is gekomen…
  Maar ja het wordt echter getolereerd, daar er naar gekeken wordt…

 35. ★★Onbekend💥💥

  Wie kijkt nog tv???

 36. Jan Urinoir

  Gansjela was vanavond weer eens op televisie en wederom kwam er geen zinnig woord uit.

 37. Ronald

  Dan heeft ze blijkbaar nooit te maken gehad met de communicatie afdeling van de EO …

 38. Minder of Mirjam

  Vanaf nu staat het ANP voor: Afgeschermde Nederlandse Persberichten

 39. weethetbeter

  De heren van VI hebben van zich laten horen ,geweldige TV ,goed gedaan mannen !!

 40. Vera Storm

  Precies de reden waarom Talpa haar wilde inlijven en waarom het stuk liep: haar monddood maken. Zie Albert en 6inside. Van heren van VI kunnen ze ’t wel hebben omdat dat ‘geneuzel’ aan tafel niet (altijd/overal) serieus wordt genomen. Impact Angela is anders. Vinden ze bij Talpa niet fijn.

 41. IkDenk

  Dat mevrouw de Jong en Robert Jensen wel goed bij elkaar passen.
  Lekker het zelfde postuur en denken dat ze alles maar kunnen zeggen of schrijven in Angela haar geval. Ja top Match!

 42. Papies Paay

  Angela heeft boter op haar hoofd. Ze liet zelf een fragment op AD offline halen toen Gordon daar iets over haar zei in interview. Ging madame hoogstpersoonlijk op hoge poten naar hoofdredactie huilie huilie doen dat het onmiddellijk van de website moest. Dus hou alsjeblieft op over Angela.

 43. CreaBea

  Wellicht kan Angela aansluiten bij de club van de laatste wil.

 44. Max

  Wat blijft het een vreselijk over het paard getild type die Angela. (Hoewel dat tillen nog een zware klus zal worden). Wanneer schrijft ze nou eens wat positief? Het is altijd gezeik en gezeur en het te kakken zetten van met name Talpa. Het is zo overduidelijk dat ze een zuur mens is met een allergie voor alles wat een Talpa sausje heeft. Sinds ze dacht Tan van de buis te hebben geschreven, heeft ze haar pijlen nu op 6inside gezet. Zou ze weer eens een flinke beurt krijgen als dat haar lukt?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.