SBS 6 bevestigt dat Evert Santegoeds is geschorst

SBS 6 heeft Evert Santegoeds geschorst. Daarom is de hoofdredacteur van Privé in elk geval voorlopig niet meer te zien als deskundige in het programma Shownieuws. Dat heeft een woordvoerder van de tv-zender bevestigd. Santegoeds meldde maandag in de krant met enorme stelligheid dat Frank Dane de opvolger wordt van Edwin Evers bij Radio 538 en onthulde zelfs zijn vermeende salaris: 500.000 euro per jaar. En juist dat is volgens weekblad Quote de reden van de huidige schorsing.

De Quote onthulde gisteren dat Santegoeds geschorst is. “Evert Santegoeds, de anchor van Shownieuws, werd deze week geschorst, nadat hij lekte uit de Talpa-wandelgangen. Santegoeds bracht het nieuws over de opvolging van Edwin Evers – het wordt Frank Dane – in De Telegraaf, terwijl dat nieuws nog intern moest blijven.”

Talpa stelt de loslippigheid van Santegoeds volgens Quote niet op prijs. “Santegoeds, die de kwestie niet checkte bij de man die gaat over de transfer, werd daarop een paar dagen geschorst.”

‘Geconfronteerd met zijn intolerantie voor journalistieke sluipmoordenaars’ reageert Talpa-eigenaar John de Mol bij Quote ‘onaangedaan’: “Dat beschouw ik als een interne zaak.”

SBS 6 wil de zaak vandaag alleen bevestigen. “Het klopt dat Evert is geschorst. Daar laten we het verder bij.

Santegoeds blijft uiteraard wel gewoon actief als hoofdredacteur van Privé, want dat is een merk van TMG en niet van Talpa. Gelukkig voor Santegoeds staakte De Mol vorig jaar zijn overnamepogingen van TMG.

Het is niet bekend hoe John de Mol straks omgaat met ANP-journalisten die uit de school klappen met nieuws over Talpa. Gisteren werd bekend dat de mediatycoon het persbureau heeft opgekocht.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen