SBS 6 bevestigt dat Evert Santegoeds is geschorst

Geplaatst op Thu 29 Mar 2018 om 9:15

SBS 6 heeft Evert Santegoeds geschorst. Daarom is de hoofdredacteur van Privé in elk geval voorlopig niet meer te zien als deskundige in het programma Shownieuws. Dat heeft een woordvoerder van de tv-zender bevestigd. Santegoeds meldde maandag in de krant met enorme stelligheid dat Frank Dane de opvolger wordt van Edwin Evers bij Radio 538 en onthulde zelfs zijn vermeende salaris: 500.000 euro per jaar. En juist dat is volgens weekblad Quote de reden van de huidige schorsing.

De Quote onthulde gisteren dat Santegoeds geschorst is. “Evert Santegoeds, de anchor van Shownieuws, werd deze week geschorst, nadat hij lekte uit de Talpa-wandelgangen. Santegoeds bracht het nieuws over de opvolging van Edwin Evers – het wordt Frank Dane – in De Telegraaf, terwijl dat nieuws nog intern moest blijven.”

Talpa stelt de loslippigheid van Santegoeds volgens Quote niet op prijs. “Santegoeds, die de kwestie niet checkte bij de man die gaat over de transfer, werd daarop een paar dagen geschorst.”

‘Geconfronteerd met zijn intolerantie voor journalistieke sluipmoordenaars’ reageert Talpa-eigenaar John de Mol bij Quote ‘onaangedaan’: “Dat beschouw ik als een interne zaak.”

SBS 6 wil de zaak vandaag alleen bevestigen. “Het klopt dat Evert is geschorst. Daar laten we het verder bij.

Santegoeds blijft uiteraard wel gewoon actief als hoofdredacteur van Privé, want dat is een merk van TMG en niet van Talpa. Gelukkig voor Santegoeds staakte De Mol vorig jaar zijn overnamepogingen van TMG.

Het is niet bekend hoe John de Mol straks omgaat met ANP-journalisten die uit de school klappen met nieuws over Talpa. Gisteren werd bekend dat de mediatycoon het persbureau heeft opgekocht.

Foto: SBS








29 Reacties op “SBS 6 bevestigt dat Evert Santegoeds is geschorst”


 1. Mike

  Ai, ik vraag me af of dit het ANP gaat halen vandaag…

 2. Ben Zuur

  Oh, ja, de journalistieke onafhankelijkheid binnen Talpa blijft volledig gewaarborgd natuurlijk… #ANP #trapernietin

 3. John Ewbank

  Evert, ouwe rukker, je weet dat Sjonnie dit niet tof vindt. Gedraag je voortaan!

 4. jroen

  Talpa wilt een nieuwsprogramma en betere primeurs en snelle nieuwtjes kunnen ze niet krijgen. Zij krijgen direct nieuws door en kunnen zelfs een redactie vormen op de ANP nieuwsvloer.

 5. Bart

  Wel dom om hem gelijk te schorsen. Op Koos na zit er qua deskundigheid nu helemaal niets. En het was al niet veel. Wie was in nou weer die gozer die gisteren naast Koos zat? Totaal overbodig dat die man daar zit.

  Bij Hart van Nederland hebben nu ook weer Sol Wortelboer binnengehaald. Hoe lukt het dit non talent toch elke keer weer om ergens binnen te komen bij televisie? Dan man die Peking Expres om zeep hielp.

 6. Renee

  Kan iemand die Mark Schaaf uit zijn lijden verlossen. WAT DOET DIE MAN DAAR??? Met dat accent.. niet te doen slecht!

 7. A van

  SBS schorst iemand die net zo slecht is als SBS zelf.

 8. Sme

  Kim jong un in de polder.

 9. Peanut

  Dus Santegoeds zet iets in De Telegraaf. Wat SBS (Talpa) niet zint, omdat 538 ook Talpa is. En het John niet gelukt is diezelfde Telegraaf over te nemen. Dat belooft wat voor de journalistieke onafhankelijkheid van het ANP. Die partij is ondanks de goede naam nu toch ook in 1 klap zijn geloofwaardigheid kwijt?

 10. Niek

  Ik vind Evert Santegoeds niets, maar vind dit echt heel vreemd. Evert zijn werk is het om dit soort nieuws te melden. Als dat niet mag van John, kun je je inderdaad afvragen hoe straks de journalistieke onafhankelijkheid gewaarborgd blijft onder Talpa.

 11. Rietlandparker

  Dit is een voorbode dat Santegoeds gaat vliegen. Ook bij De Telegraaf zou zijn positie wankelen omdat hij nauwelijks nog primeurs binnenhaalt voor de krant.

 12. Ron

  Ik ben benieuwd of dit een item bij Boulevard wordt vanavond….Talpa=noord Korea…

 13. Pak 'm

  En Ron = boertje…

 14. Rodrigo

  als hij weg moet bij Shownieuws, dan kan ie mooi de plek van brilsmurf innemen bij Boulevard, tenminste iemand met connecties in de business, en dat is wel nodig

 15. Floddero Flunk

  Ach, alles wat hij uitkraamt lijkt op een drol. Niemand zal hem missen.

 16. arjan

  Zo deskundig is niet .

 17. J

  Ik heb veel respect voor De Mol maar nu begint hij op Rupert Murdoch te lijken met dit soort acties. Geen wonder dat er zoveel vacatures open staan bij Talpa!

 18. Paulus

  @ rietland: bedoel je primeurs zoals die van afgelopen maandag in de Telegraaf waarvoor hij nu geschorst is?

 19. Michael

  Tart Santegoeds niet, want dan breekt de pIeuris uit en gaat hij veel vuile was buiten hangen.

 20. Rietlandparker

  @Paulus: dat nieuws is algemeen bekend, vorig jaar wist iedereen bij 538 en andere Talpa zenders dat Dane in beeld was als opvolger van Evers. Ex baas Minneboo heeft het open en bloot gezegd ook. Dat bedrag is ook niet in zijn oor gefluisterd hier in de parkeergarage. Die bedragen worden gewoon betaald. Het was meer dat John van zijn mensen gewoon niet wil dat ze over zulke Talpa kwesties communiceren. Verder heeft Santegoeds amper nog nieuws. Als er al nieuws is komt het van zijn team. Zelf loopt hij liever in het tv-wereldje rond. Hij teert op zijn know it all reputatie maar die is van tien jaar terug.

 21. Ingrid

  Santegoeds / gemeen,niet deskundig/ nep nieuws/ rat/ riool/ vals/ narcist/ grote duim / onbetrouwbaar / enz enz

 22. Mark

  Nog iets over zogenaamde onafhankelijkheid: Shownieuws heeft als enige programma niets gemeld, niet eens op hun site, over fiod inval van sterrenmanager (en vriend van Linda de Mol) Frank B. Ra ra hoe zou dat kunnen?

 23. Mark

  Die nieuwe meisjes bij Shownieuws doen het leuk en spontaan en het komt er ook niet zo voorgelezen over zoals Nicolette Kluiver bij RTL Boulevard. Verder zijn deskundigen zoals Mark (Labrand) en Koos een aanwinst. Die brengen het allemaal professioneel zonder hakkelen. Is een leuk gezellig uurtje. Want Shownieuws heeft er dus sinds vorige week een kwartiertje bij.

 24. Hijgje Huigstra

  5 ton!!! 5 ton vangt die idioot voor ‘n beetje slap lullen in de ochtend.
  Dat doe ik ook al jaren, maar ik word zwaar onderbetaald.

 25. Dus

  Ah JdM heeft dus Journalistiek ingegrepen……..
  Ook gewoon kort na de overname van het ANP, lekker handig ;) hahaha

 26. Leon

  PULP all the way…

 27. aammehoela

  Shownieuws en Boulevard, programma’s waar echte mannen niet naar kijken.

 28. Sven L.

  Ik pleit voor Brandsteder als presentator van Boulevard. Heeft ook dat randje namelijk, net als Beau. Trekt zich niet zoveel aan van regeltjes en tv-politiek. Heeft Boulevard nodig in mijn ogen.

  Trap Nicolai eruit. Zijn overstap naar RTL is echt mislukt.

 29. Bonnie Kreukhoven

  Heerlijk die ouwe nicht eruit. Enge man.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.