PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt Gerard Joling dapper

Geplaatst op do 17 sep 2015 om 12:08

Foto: RTLPVV-Kamerlid Fleur Agema vindt het erg dapper dat Gerard Joling zijn angst voor een door moskeeën overspoeld Europa heeft uitgesproken. Dat heeft de rechterhand van Geert Wilders laten weten op Twitter. Joling vreest dat het tolerante karakter van ons land wordt aangetast door de toestroom van islamitische vluchtelingen naar Europa. Er zijn niet veel BN’ers die zo openhartig zijn over hun rechtse denkbeelden. “Wow. Je bent een dappere BN’er“, zegt Agema kort maar krachtig.

Joling spreekt in een column zijn zorg uit over de toestroom van asielzoekers. “Ondertussen ziet de Islamitische wereld met genoegen het ongelovige Europa overspoeld worden met Islamitische geloofsgenoten en staat Saoedi-Arabië klaar om honderden moskeeën te gaan financieren.

Alle beelden op tv bezorgen Joling rillingen. “Een snotaap van 16 die net twee weken in een asielzoekerscentrum zit: ‘Iek hebben recht op een haus’, sprak hij. ’t Moet verdomme toch niet gekker worden!

Iedereen weet toch zo goed wat er moet gebeuren, maar niemand durft het te zeggen.

Joling heeft met zijn column veel reacties uitgelokt. Er zijn veel negatieve reacties, maar ook positieve reacties.

Lees ook: Gerard Joling vreest voor tsunami aan moskeeën
54 Reacties op “PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt Gerard Joling dapper”


 1. Angst is een slechte raadgever

  Wat hebben Fleur Agema en Gerard Joling toch een zwaar bestaan. Mensen die in angst leven voor dingen die nooit zullen gebeuren, waanbeelden, onrust en hallucinaties hebben, ik gun jullie meer liefde, rust, en empathie, dat jullie zieke geest geneest mag worden, dat jullie hart door liefde mag worden bevrijd…

 2. Anonymous De Echte.

  De algemene angst xenofobie en afkeer voor alles wat vreemd, ongewoon of zeldzaam is vreemdelingenangst.
  Daarnaast krijg je last van anticipatie angst. Je denkt steeds aan aankomende evenementen of gebeurtenissen en hoopt “als ik er daar maar geen last van krijg”.
  De angst wordt een enorme rem op je leven, en dat je wereldje steeds kleiner wordt je bent labiel.
  Dé oplossing voor angst zoek hulp, het lukt alleen wanneer je daar voor ‘kiest’

 3. Tweetniet

  Tja, ik weet het ook niet. Maar wat mij wel opviel was dat de leiders twee totaal tegengestelde werelden, nl. Prfesident Putin en de Paus, ook waarschuwen voor deze vluchtelingen Islamisering. Ze blijven hier, en over twintig jaar zullen hun kinderen, de tweede generatie, van zich doen spreken en ik betwijfel of dat positief zal zijn.

 4. Marcel

  Bangmakerij en aanzetten tot xenofobie is deze hele discussie. En Joling is dus VVD adept af en nu dus PVV adept. Van niets naar niets.

 5. cees

  lekker wijfje

 6. Tweetniet

  @Marcel : Als je op de landkaart kijkt en ziet hoe groot het Koninkrijk Saoedi Arabie is, en dat beschikt over onnoemelijk veel oliedollars, maar niet een, niet een! Syrische vluchteling toelaat, mag je je afvragen waarom.
  Het hart van de Islam, Mekka en Medina, ligt in Saoedi Arabie en voor Islamitische vluchtelingen is daar plaats en geld genoeg, om maar niet te spreken dezelfde taal en Islamitische cultuur.
  Zonder te oordelen of Xenofoob te zijn , mag je je dat afvragen, Toch?

 7. Anoniem

  Nederland op z’n smalst.
  Tegenwoordig is men ”dapper” als men gevoelloos en gewetenloos een ander ziet creperen. Dit doet me denken aan een Bijbelse verhaal, de rijke man dacht een goed bezig te zijn omdat hij altijd naar de kerk ging…

 8. Anoniem

  Tweetniet, weinig is wat anders dan niet een. Als je je niet aan de feiten houdt, zal de rest van je opmerking ook niet serieus worden genomen, en dat lijkt mij zonde.

 9. Anoniem

  Een Tsunami aan moskeeën is grote onzin. Niemand mag zomaar een moskee bouwen zonder vergunning. Maar ja, ze zeggen dat men gekken en dwazen herkent aan hun kapsel. Waarheid als een koe!

 10. Anoniem

  Daarom geniet ik van de Makoma’s deze mensen houden ons een spiegel voor.

 11. dre

  Groot gelijk , de zogenaamde vluchtelingen die hier naar toe willen komen zijn allemaal criminelen die hier alleen de sociale voorzieningen leeg komen trekken , want als ze nu der zin al niet krijgen slaan ze alles kort en klein , maar de echte Nederlanders worden vergeten , werk maar tot er je bij neerval , want die steun pot is voor de zogenaamde vluchtelingen, alles krijgen ze gratis , en wij mogen alles betalen.en maar zielig doen met der ipods , gouden tanden en telefoons, nee de echte vluchtelingen, gaan daar gewoon dood , want die kunnen de smokkelaars niet betalen , oja en kom gelijk ons Sinterklaas feest verzieken.

 12. Anoniem

  @dre, ga ergens anders huilen en ga een baan zoeken. Alleen mensen die gratis geld krijgen reageren zoals jij. Met of zonder de vluchtelingen zal jij toch moeten werken om jezelf te onderhouden. Generaliseren is zo tokkie-achtig.

  “Ik heb niks, vluchtelingen hebben alles…”
  Reken maar dat deze vluchtelingen straks grote bedrijven opzetten. En jij zal altijd blijven janken en jouw had ophouden! :)

 13. Tweetniet

  @anonymous 12.40 . Ja Syriiers met een werkvergunning, (artsen, Leraren, Ingenieurs ) maar vluchtelingen neen!

 14. Anoniem

  @ Angst is een slechte raadgever; niks waanbeelden.
  Het is al jaren bekend dat in 2080 Europa voor 75% uit moslims bestaat en we met een islamitische wetgeving opgescheept zitten,
  Je kan oogkleppen opdoen maar daar help je de komende Nederlandse generaties niet mee.
  Ik ben dan gelukkig al overleden.

 15. Mag ik even dit vertellen.

  Ik ben het helemaal met Fleur eens,..dat zouden meer BN-ers moeten DURVEN.

 16. Anoniem

  @Anonymoys 13:10, vluchtelingen die grote bedrijven opzetten?
  Het grootste deel kan niet lezen en schrijven.
  Er zitten criminelen, verkrachtets, moordenaars etc tussen.
  Dat zie je hoe ze tekeer gaan in Hongarije.
  En ja ze zullen allemaal in de bijstand blijven
  Van alle bijstandtrekkers in Nederland is 85% uit Somalie, Irak en Syrie.

 17. Mag ik even dit vertellen.

  @Anonymous
  donderdag 17 september 2015 om 13:10

  Ik heb zelden zo’n domme reactie geleden als die van jou.

 18. Anoniem

  @Tweetniet, jij gaat ervan uit dat al die mensen ongeschoold zijn. Ik denk dat de meeste vluchtelingen beter geschoold zijn dan jij. Kunnen artsen, leraren en ingenieurs (volgens jou) geen vluchteling zijn? Huh?

 19. RichardXXVII

  Knap dat mensen nu al kunnen voorspellen dat in 2080 Europa voor 75% uit moslims bestaat. Aan de andere kant, we leven in zo’n stabiele wereld dat het inderdaad makkelijk uit te rekenen zal zijn. En nou niet meer discussiëren, want anonymous 13:21 heeft de feiten al geleverd…

 20. Anoniem

  @Anonymous
  donderdag 17 september 2015 om 13:26

  Jouw tijd komt heus wel. Ik denk dat jij niet een in de conditie bent om 1 km te lopen laat staan honderden zoals deze moedige mensen.

  Ik zou zeggen, zie hoe Hongarije deze mensen behandelt en niet andersom!

  Verder is het niet de moeite waard om met een loser als jij in discussie te gaan.
  Hou jou geld maar in jou lege zak!

 21. Koen

  En de sLinkse ratten kijken weg of blijven de gevolgen van deze massa immigratie uit Islamitische en niet-westerse landen bagatelliseren, kijk hier eens naar:

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2458666/2015/09/17/Vrouw-niet-veilig-bendes-en-verkrachting-in-grootste-opvangcentrum-Duitsland.dhtml

 22. Anoniem

  @Koen, daarom moet men deze mensen, nu ze allemaal bijeen zijn, duidelijk maken wat de normen en waarden zijn van het land waar ze verblijven.
  Duidelijk maken wat onze Wetten en regels zijn, duidelijk maken dat hier iedereen gelijk is. Heb het idee dat men dat niet doet of te weinig doet. Naast voedsel en kleding verschaffen moet men ze ook de Wetten en regels van ons land leren.
  Geef ze zwart op wit en in hun eigen taal de onze regels en Wetten waar ze zich aan moeten houden, deze regels moeten ze ook uit het hoofd leren bij hun inburgeringsexamen!

 23. Anoniem

  Bij de inburgeringscursussen wordt er te veel de nadruk gelegd op de tulpen en koffie en gebak etc.
  Les 1 van de inburgeringscursus moet zijn; Wetten en regels van hun nieuwe land. Mannen en vrouwen zijn gelijk etc. Helaas zien ze dat de politiek onevenredig verdeeld is qua man/vrouw. In de politiek hebben de mannen voor het zeggen in Nederland.

 24. magere marc

  Ga eens aan het WERK, Koen.

 25. Jan

  @anonymous 13:42
  En jij dacht dat die lui ooit onze wetsregels gaan leren? Laat staan dat ze er zich aan gaan houden. Wat er nu in Nederland binnenkomt zijn veelal mannen (die in azc vrouwen verkrachten), die wellicht hier ooit hopen te kunnen gaan werken. Echter hoe gastvrij men zich ook op tv voordoet, er zijn maar erg weinig mensen die werkelijk die mannen voor hun willen werken. Gevolg; criminaliteit en ellende, gevolg nederlanders vertrekken, gevolg land naar de klote, maar dan hoop ik wel dat al die ‘gastvrije’ nederlanders (met name die bn’ers) goed worden onderheven aan de ellende die ze zelf hier heen hebben gebracht

 26. Anoniem

  @Jan, aan denken dat, heeft men niks. Aan denken dat, bouwt men niks aan denken dat, groeit men niet. Hou toch op met vooroordelen, kan jij het niet voor elkaar krijgen, maakt dan plaats voor een ander!
  Aan negativisme en vooroordelen heeft niemand wat.

 27. Pietpiet

  @ Anonymous 12:49 Welk bijbels verhaal bedoel je precies? Volgens mij haal je twee dingen door elkaar, maar het is wel de spijker op z’n kop. 1. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan: priester loopt in elkaar geslagen man voorbij, terwijl ‘buitenlandse’ Samaritaan hem helpt 2. De gelijkenis van de arme Lazarus en de rijke man: Rijke man laat Lazarus creperen in zijn leven, maar Lazarus komt in de hemel en rijke man in de hel
  Hierboven zie ik vooral twee reacties:
  1. óf je vindt alle ‘vluchtelingen’ zielig en je ziet niet in dat een groot deel inderdaad gelukszoeker is en ideologieën mee naar Europa neemt. Deze mensen zetten de anderen weg als mensen die zich laten leiden door angst, of erger nog: als xenofoben en racisten. Vaak met een hoop psychologie van de koude grond.
  2. óf je vindt dat alle vluchtelingen gelukszoekende moslims zijn die hier onmiddellijk een of andere terroristische actie op touw zullen zetten.

  Kan de realiteit er niet ergens tussenin zitten?! Ja: de angst dat het aantal moslims en dus moskeeën hier drastisch zal toenemen als we ongelimiteerd migranten (want het zijn niet allemaal vluchtelingen!!) toelaten is zeker niet irreëel. En ja: barmhartigheid is een menselijke opdracht: alle migranten stuk voor stuk toetsen of men veilig terug kan, of ergens anders opgevangen kan worden, of hier een menswaardig bestaan laten opbouwen omdat dat niet kan in het land van herkomst. Dan ook gelijk een baan laten zoeken en de taal laten leren (alsmede de christelijke grondprincipes denk ik er als christen stiekem bij, maar dat zal niet iedereen me in dank afnemen…). Tot die tijd hier liefdevol opvangen en dankbaar gebruik maken van het aanbod van die vele mensen die zich om hen bekommeren.

 28. Jan

  @magere marc

  Ga eens aan het WERK, Marc.

 29. Jan

  @Tweetniet

  Gelukkig reageren er nog verstandige mensen, en niet alleen maar trollende losers als marc, cees, etc… die bij gebrek aan argumenten niet verder komen dan wat onnozele oneliners.

 30. Anonymous

  Anonymous
  donderdag 17 september 2015 om 12:56

  LOL

  Jan
  donderdag 17 september 2015 om 14:17

  LOL LOL

 31. magere marc

  Ook luiwammes jan heeft bijzonder veel vrije tijd voor een hardwerkend slachtoffer van onze multiculturele samenleving. Dus jan, jank niet en ga als de wiedeweerga de oogst van het land halen.

 32. magere marc

  Of ben je, net als koen, bang dat je je anaal wordt verkracht door een ‘gelukszoeker’ wanneer je staat te plukken en kom je daarom niet met je luie reet van je bank af?

 33. toxilogic

  Ik begrijp Gerard wel , ook hij ziet die beelden dat homo’s worden vermoord door die IS gestoorden, dat wil nog niet zeggen dat hij een PVV ‘r is Fleur.

 34. Erik

  Lekker gemakkelijk meneer Joling. Dat had je jaren geleden moeten doen. Maar toen hield je lekker je gladgestreken bekkie. Toen de reuze moskee naast het Feyenoordstadion gebouwd werd en er veel mensen hun zorg over uitspraken, was dat uiteraard not done. Nu er meer kritiek komt, is het ineens wel mode, om daarachteraan te lopen. Salonsocialisten. Tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid.

 35. magere marc

  Stil hier. Zou het dan toch. Den boosmensch aan het werk? Op het veld? Plukken? Ik geloof het eerlijk gezegd niet. Ik denk eerder dat boosmens koen en boosmens jan daar serieus genomen worden door een ‘gelukszoeker’. Daar wel. Hard en snel. Om vervolgens hier den hardwerkende boosmens uit te hangen. Leuk.

 36. RechtsRadicaal

  Het vluchtelingenprobleem kan in 1 jaar worden opgelost. We moeten onze blanke Bashar Al Assad 100% steunen in zijn strijd tegen de rebbelen in Syrië.

 37. Jordy

  Assad is een blanke held!

 38. Tanja

  De PVV moet eens een motie indienen voor grondtroepen in Syrië (in NAVO -verband). Doen ze niet. Ze blijven maar schreeuwen en doen niets. Assad is namelijk een deel van de oplossing. Alleen het feit dat hij anti-Israël is, is geen argument. Assad verdient onze steun volledig!

 39. Co Jansen

  Assad en Poetin zijn twee blanke mannen met ballen!
  Weg met die visieloze Rutte!
  Weg met de roeptoeter Wilders!
  Tijd voor een nieuw bewind!

 40. RichardXXVII

  Weten de Assad-aanhangers hier ook dat hij verantwoordelijk is voor de meeste ellende aldaar, waardoor de vluchtelingen nu hier naartoe komen? En dat hij al jarenlang zijn eigen bevolking terroriseert? Ja, ook ik ben tegen IS, maar het is natuurlijk belachelijk om Assad nu op een voetstuk te plaatsen.

 41. Anoniem

  Heil Assad!!!

 42. Ronald

  Ook zaligheid toegewenst aan de blanke Assad!

 43. Fisscher

  Die vuile Assad is een nationaal-socialist pur sang, die gesteund wordt door extreemrechtsen groeperingen in West en Oost – Europa. Ik kan helaas niets anders verwachten van bepaalde Germanen die tegen de Nieuwe Wereldorde zijn.

 44. Leo

  @Fisscher
  Filip de Winter, Le Pen e.d steunen die vuile racist B. Assad onvoorwaardelijk. Veel gewone Nederlanders die ik spreek vinden hem zelfs sympathiek en intelligent. Walgelijk voor woorden.

 45. Centrum Informatie en Documentatie Israël

  Walid Muallem minister van Buitenlandse Zaken en Emigratie in Syrië uit zich quasi- racistisch inzake de vluchtelingencrisis vorige week. Volgens hem blijven de echte blanke Syriërs gewoon in Syrië. Het zijn volgens hem de arme plebs uit het zuiden die massaal emigreren en te bang zijn voor hun vaderland te vechten, tegen het georganiseerd terreur.

 46. Anoniem

  F*ck Assad en zijn kliek!!!

 47. Herman

  @19;18
  Waarom financierde Israël, en de VS voor dat de IS- staat werd uitgeroepen in het geheim (met Qatar en Saoedi- Arabië) de ISIS rebellen in Syrië.

  https://www.youtube.com/watch?t=691&v=Jo8Xm46s62I

 48. Huizinga

  De heren Walid Mualiem en Bashar Al-Assad zijn veel beter en eerlijker dan het bestuur van Centrum Informatie en Documentatie Israël. Wat een subsidie slurpende corrupt bende! Vooral onder Ronny Naftaniel destijds…

 49. Mulder

  Stop antisemitisme, rassenhaat en intolerantie!

 50. F*ck IS and support White Assad

  http://orig14.deviantart.net/a1e1/f/2014/010/e/b/bashar_al_assad_by_formothersyria-d71n5uw.png

 51. Kees

  Bovenstaande racistische berichten over de witte huidskleur van Assad, gaan er voor het gemak even aan voorbij, dat de oorlog in Syrië mede geïnitieerd is door het westen (en Israël). Kijk alleen maar naar de moderne wapens die IS tot zijn beschikking heeft.

 52. Anoniem

  Men moet niet alles geloven wat de media vertelt.
  ”Jonge vluchteling zei dat hij ”recht op een haus” heeft. Wie zegt dat deze jongen deze woorden niet tegen betaling of voor een beetje water en voedsel voor de camera moest zeggen? Als je een paar dagen niet gegeten en gedronken hebt doe je alles om te kunnen overleven. Dit verkoopt natuurlijk goed, sensatie. Net zoiets als de journalist die een vader die zijn kind in de armen had expres omver schopte om ”mooie beelden te kunnen schieten”…
  Walgelijke journalistiek. Natuurlijk trappen domme mensen erin omdat ze niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is.

 53. Dickhead

  Fleur opvolger van Geert, de eerste vrouwelijk president? Ik hoop dat ze islamitische taal goed beheerst, want die zal ze nodig hebben. En we hele Nederlandse volk ook!

 54. robje s

  Anonymous, zet je naam er eens bij als je zo’n held bent!!! Ik vind deze asiel instroom ook een ramp voor Nederland, die we te danken hebben aan de Amerikaanse buitenland politiek!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.