Gerard Joling hekelt islam, maar is geen Wilders-fan

Gerard Joling vindt het zorgelijk dat de islam een steeds prominentere plek krijgt in ons land. Toch is hij geen fan van het PVV-geluid. Dat laat de tv-ster van RTL 4 en SBS 6 vandaag weten in AD. Joling gruwelt van de islam. “De islam heeft een heel akelige kant, dat gaan vrouwen in dit land merken, dat gaan homo’s merken, dat gaan we allemaal merken. Ik denk weleens: nog even en ik moet optreden in een kogelvrij vest. Maar in Den Haag zeggen ze gewoon: kom maar binnen met je knecht.

De PVV is de enige partij die de toestroom van moslims wil stoppen. “Die gaan me dan weer een stap te ver. Op de VVD kan ik niet meer stemmen, die partij laat te veel gebeuren, maar Wilders… Zijn standpunten zijn soms best goed, maar zeg dat nou eens normáál. Het is zo ontzettend bot wat die man roept. Nou, dan blijft er weinig over.

Had Nederland Pim Fortuyn nog maar, aldus Joling. “Och, Pim… Hij was zo netjes en welbespraakt, en hij voelde precies aan welke dingen ons land in gevaar zouden gaan brengen. De islam, de slechte ouderenzorg: daar was Pim toen al mee bezig. Ik hing aan zijn lippen. Ik vond het zó erg dat hij dood was. Ik moest bijna overgeven toen ik het hoorde.

Fortuyn had ons land gered, denkt hij. “Met hem had dit land er nu heel anders uitgezien. Zo iemand wordt maar eens in de honderd jaar geboren, nu moeten we het met de mindere goden doen.

Joling is een van de weinige BN’ers die ervoor uit durft te komen dat hij net als een groot deel van Nederlanders niet blij is met de toenemende invloed van de islam in ons land. “Eén verkeerd woord over vluchtelingen en je krijgt het halve land over je heen. Daarom hoor je de meeste BN’ers hier ook niet over.

Ik wil me uitspreken, omdat we in dit land zoveel problemen binnenhalen. En ik ben doodsbang hoe dat verdergaat. Ik krijg ook heel veel bijval. Ik hoor dat ze zelfs in Den Haag meelezen, Lodewijk Asscher schijnt een vaste lezer te zijn. Nou, dan hoop ik dat hij tegen een stootje kan.

Asscher heeft al op deze uitspraak van Joling gereageerd:

Lees ook: PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt Gerard Joling dapper (september 2015)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen