Coronapaniek in Chateau Meiland: bijna wéér record

De coronapaniek in Chateau Meiland heeft het programma bijna wéér een kijkcijferrecord opgeleverd. Met 1,492 miljoen kijkers (23,8 procent) noteerde de SBS 6-titel maandagavond zijn op een na meest bekeken aflevering ooit. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De top drie van meest bekeken Chateau Meilands wordt nu volledig gevormd door de drie laatst uitgezonden afleveringen. De vorige aflevering trok een torenhoge 1,567 miljoen kijkers, die dáárvoor 1,490 miljoen

Dit soort cijfers worden doordeweeks nauwelijks nog gehaald door commerciële tv-zenders. Ter vergelijking: RTL 4’s dure tv-show The Voice Kids kwam afgelopen vrijdag niet boven de 1,3 miljoen kijkers uit.

Wat was er ditmaal aan de hand in Chateau Meiland? De opnames waren van vlák voordat de coronapaniek uitbrak in Frankrijk. Een van de bezoekers van het bed and breakfast kwam uit Brabant en had coronaklachten.

Terwijl de rest van de logeerfamilie terug naar Nederland vertrok, bleef de coronadame achter, wachtend op de uitslag van de coronatest. Die volgt in de volgende aflevering.

De Meilandjes waren behoorlijk in paniek. Ze wilden de dame naar de dokter brengen. “Eventueel in de aanhanger met matrassen. Zij moet natuurlijk niet in de auto, want dan krijgen wij het ook“, merkte Martien Meiland op.

En Maxime: “Ik vind die vrouw heel aardig, maar ik ga niet met haar in één auto.”

Aan het eind van de aflevering knapte de dame in kwestie wel wat op. “Ze had geen coronastem“, merkte Martien op.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen