Volkskrant vindt Gerard Joling mediaflop van de week

De Volkskrant heeft Gerard Joling uitgeroepen tot mediaflop van de week, vanwege zijn columns over asielzoekers en moslims. Dat is te lezen in het dagblad. De Volkskrant noemt het ‘slecht nieuws’ dat de tv-ster zich in een maatschappelijk debat mengt. De krant vindt sommige passages in zijn columns onbegrijpelijk. “Hoe vaker je deze zinnen terugleest, hoe ongrijpbaarder ze worden. Dát is demagogie op hoog niveau. Om met Joling te spreken: wat een giller“, aldus de krant.

Daarmee doelt de krant op de volgende passage in Jolings column: “De eerste knokpartijen en verkrachtingen zijn al gemeld in het asielzoekerscentrum. Waarschijnlijk denken veel eenzame ouderen bij het zien van de mensen die een asielzoeker als gast verwelkomen: deden ze dat bij mij ook maar eens.

Joling zegt in zijn column verder te vrezen voor de islamisering van Nederland. “Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en de Islam kan in iedere stad lopend naar de moskee!“, stelt hij.

De Volkskrant vindt niet alleen die opvatting, maar ook de zin zelf nogal dommig. “Wie ‘Islam’ in deze zin is, blijft onderbelicht.”

Eerder maakte ook het AD al korte metten met de column van Gerard Joling. De krant besloot om paginagroot alle beweringen van Joling onderuit te halen.

De Telegraaf heeft nog níet uitgehaald naar Gerard Joling.

Gerelateerd:
AD neemt Gerard Joling-column onder de loep (vrijdag)
Parodie op Gerard Joling-column Özcan Akyol (donderdag)
Özcan Akyol vindt Gerard Joling een hork (woensdag)
Gerard Joling: ‘Straks meer moskeeën dan kerken’ (woensdag)
Gerard Joling vreest voor tsunami aan moskeeën (twee weken geleden)
PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt Gerard Joling dapper (twee weken geleden)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen