Gerard Joling: ‘Straks meer moskeeën dan kerken’

Geplaatst op wo 30 sep 2015 om 10:44

Gerard Joling vindt het hoog tijd dat de grenzen van Nederland sluiten. Straks hebben we hier meer moskeeën dan kerken. Dat schrijft de entertainer in zijn column. Joling beschreef eerder deze maand zijn angst voor een door moskeeën overspoeld Europa en kreeg daar felle kritiek op. Hij blijft echter bij zijn standpunt, blijkt uit zijn nieuwe column. “Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en de Islam kan in iedere stad lopend naar de moskee!“, zegt de entertainer.

Dat zijn vorige column zo veel reacties zou uitlokken, had Joling niet verwacht, zegt hij. “Maar er is toch verdomme niemand die eerlijk zijn mening durft te geven.”

Joling ergert zich aan uitspraken van politici als Neelie Kroes. Zij meent dat er geen maximum is aan het aantal asielzoekers dat Nederland kan opvangen. “Mevrouw Kroes kan makkelijk praten, want zij zal er weinig last van hebben op de plek waar zij woont.”

Maar ze moet normaal doordenken dat Nederland ook nog leefbaar moet zijn voor andere mensen. De mensen die niet zo riant wonen en zo’n salaris hebben als onder andere mevrouw Kroes, pfffff…”

Joling pleit voor opvang in de regio. “De Emiraten zijn islam-broeders, prima, maar zij doen niks.”

Moslims nemen Europa over, waarschuwt Joling. “In een Delfts ziekenhuis is een rel uitgebroken over stilteruimtes. Deze was alleen voor de islam en niet voor christenen. Er mag geen kruis hangen. We slaan volledig door in Nederland het maakt mij doodsbang.”

Het wordt een puinhoop, denkt Joling. “De eerste knokpartijen en verkrachtingen zijn al gemeld in het asielzoekerscentrum.”

Lees ook:
Gerard Joling vreest voor tsunami aan moskeeën (twee weken geleden)
PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt Gerard Joling dapper (twee weken geleden)

Foto: SBS
69 Reacties op “Gerard Joling: ‘Straks meer moskeeën dan kerken’”


 1. Bram Biester

  Natte scheet Joling doet ook van zich horen en laat een k*tboertje…

 2. Sebas

  Meer moskeeën dan kerken, en dat zou een probleem zijn omdat?

 3. Freddy

  Moeten Nederlanders ook wat vaker naar de kerk gaan, dan worden er niet zo veel gesloten.

 4. Boris

  Joling heeft volgens mij nog het idee dat we in een sterk Christelijke samenleving wonen.

 5. Marcel

  Aardige vent hoor, en moet erg om hem lachen. Maar begin niet over politiek in het openbaar. Niet handig. Of heeft la Joling nieuws voor ons en wordt hij lijsttrekker van de PVV en treed Wilders af….?

 6. Tim20 MJ

  @sebas
  Omdat islamitische waarden niet samengaan met westerse waarden misschien?

 7. Simona

  Hij heeft hier wel een puntje! Hij zegt wat hoeveel veeteelt Nederlanders denken, maar het niet hardop duren te zeggen. Daar hoef je echt geen pvv stemmer voor te zijn! Geert is ook maar een roeptoeter!

 8. Dennis

  Eens.

 9. Mediaprak

  Ben benieuwd of SBS en RTL deze ultra rechtse PVV’er op hun zender willen houden.

 10. Bert

  De islam accepteert geen ander geloof en islamieten die daarin niet meegaan zijn afvalligen. Als de meerderheid in Nederland het islamitisch geloof aanhangt komt de sharia (islamitische rechtspraak). Wij zijn dan overgeleverd aan de strenge islamitische fundamentalisten en zullen onze vrouwen en dochters met minimaal een hoofddoekje moeten gaan lopen als ze zich buiten het huis bevinden en dit is nog maar het begin.
  De islamitische meerderheid komt er sneller aangezien de grenzen compleet openstaan en er op dit moment heel veel mannen binnenkomen in Europa die binnen afzienbare tijd hun vrouw, kinderen en het liefst de rest van hun familie laten overkomen. Als niet snel de grenzen worden gesloten is het te laat want teruggaan naar hun oorsprong land zie ik niet gebeuren.
  Kortom: ik ben het helemaal met Gerard Joling eens.
  (De PVV is in de afgelopen week sterk gestegen in de peilingen en is zelfs groter in de peilingen dan VVD en PvdA samen, hoe zou dat toch komen?)

 11. Eef

  Ik ben voor alles verbieden wat gebedshuizen betreft. Zowel geen nieuwe kerken als moskeeën meer. In dat soort instellingen ligt alle bron van de ellende op de wereld. Lost een heleboel op.

 12. m

  Zit een kern van waarheid in

 13. Anoniem

  Ik vind dat we relnichten als Joling maar moeten verbannen uit de media.
  Wat willen we Meer of minder Joling?

  Minder
  Minder
  Minder

 14. Ad

  Joling for President !!!

 15. Anoniem

  Minder
  Minder
  Minder

 16. RW

  Gerard Joling heeft wel een punt, kijk iedereen is welkom maar moet zich ook aanpassen aan onze cultuur dat word te weinig gedaan, veel moslims spreken totaal geen Nederlands. Ook al wonen ze meer dan 10 jaar hier, is dat een punt waar meer aandacht aan gegeven moet worden. Als je je niet wilt aanpassen aan onze cultuur blijf dan thuis, wij moeten ons daar ook aanpassen als we naar het buitenland gaan. Het kan niet zo zijn dat iedereen maar lekker naar Nederland komt vervolgens niks doen om zich aan te passen, geld ontvangen en lang leve de lol. Dit geld word nu vaak gebruikt om daar in hun thuisland de gezinnen mee te onderhouden, dat kan niet de bedoeling zijn. Als voorbeeld geef ik een gezin uit Marokko wat hier woonde met 3 gezinnen in een huis, de oudste konden geen Nederlands. hun kinderen werkte en stuurde het geld naar Marokko en ontving kindergeld voor 10 kinderen terwijl er in Nederland maar 3 kinderen leefden en de rest zogenaamd in Marokko. Als de oudste geld moesten betalen kwamen ze bij mijn moeder op het postagentschap omdat ze het niet konden lezen, als ze geld ontvingen waren ze er als de kippen bij en zeiden tegen haar ik krijg geld, nu graag. Wij hebben Turken als buren, beide werken ze hard en kinderen gaan naar school, allemaal spreken ze Nederlands, het zijn schatten van mensen dus het kan wel. Maar een groot deel profiteert hier, en dat zou niet mogen vind ik.

 17. Anoniem

  @RW. Konden geen Nederlands?
  Het gaat jou blijkbaar ook niet goed af, dan moet je niet afgeven op mensen die de taal ook niet beheersen.

 18. Anoniem

  RW gooi je kont in de lucht aub….

 19. pascal

  gaat Joling nu op PVV verkiezingsbijeenkomsten zingen??

 20. Marcel

  @Mediaprak: ja hoor, het is hun publiek ook dus hij valt prima in de doelgroep…hoe erg het ook is.

 21. Anoniem

  Hij heeft eindelijk z’n ware aard laten zien. Tegenwoordig zap ik altijd als ik hem op Tv zie.

 22. RW

  Ach neee Anonymous is weer lekker bezig, man ga ww aanvragen. Alsof jij zo goed bent, zeker ook asiel aangevraagd

 23. Anoniem

  Mensen die niet tevreden zijn met eigen uiterlijk zijn vaak engerds. Vaak begint het bij wat op hun hoofd zit en daarna wat erin zit…

 24. peter

  Nee, pascal, maar Maarten van Rossem gaat wel zingen op de PvdA verkiezingsbijeenkomsten, samen met Peter R. de Vries.

 25. Anoniem

  Wij zijn allemaal nakomelingen van migranten. Bij de een merk je het en bij de ander merk je het niet, die zijn weer van Oostblokse afkomt…

 26. Banaan

  Kan dhr. Joling ook aangeven wat hij precies bedoelt met “straks”? Er staan zo’n 7000 kerken in Nederland en zo’n 400 moskeeën. Of heeft dhr. Joling misschien geheime informatie waaruit blijkt dat er ergens in Nederland heimelijk 6600 moskeeën uit de grond worden gestampt?

 27. Anoniem

  Gerard Joling zong altijd Shariangri la

 28. Anoniem

  De sharia is een apenwetgeving die hier niet past.

 29. Koen

  Zo is het!

  Als je 6 minuten de tijd hebt wil ik deze video over de vluchtelingen crisis in de media adviseren, een verstandig en zeer juiste rechtse analyse:

  https://www.youtube.com/watch?v=rIcltV7r-nM

 30. Vincent

  Alle vluchtelingen opvangen in de leegstaande kerken….Want daar komt toch geen sterveling meer.

 31. Lubbert

  Joling gisteravond afgewezen door z’n Marokkaanse toyboy?

 32. Huiskamer

  @pascal
  Volgens 1Vandaag heeft de PVV nu (gepeild) meer stemmen dan de VVD en PvdA en is veruit de grootste partij van het land. Tja, en als commerciële boy begrijpt Joling wat er echt leeft in het land. Dus niet waarmee De Vries, Pauw, Tan en Radio1 ons hersenspoelen, maar gewoon wat er werkelijk leeft in het land. (80 procent heeft angst).

 33. Anonymous

  Huiskamer
  woensdag 30 september 2015 om 15:07

  Het gaat niet alleen om angst, veel mensen willen gewoon niet dat Nederland steeds multicultureler word. Vooral niet door niet westerse en laagopgeleide immigranten (want dat het allemaal hoogopgeleide mensen zijn die zich graag willen aanpassen is natuurlijk een fabel, en dat de meesten ook weer vertrekken valt ook te betwijfelen).

 34. Mandy D.

  @Anonymous
  woensdag 30 september 2015 om 15:24

  Dat valt helemaal niet te betwijfelen. 90% van de oorlogsvluchtelingen gaat bij vrede in hun land van herkomst weer terug. Feit! De meeste vluchtelingen zijn het land dat ze opneemt en zijn inwoners zeer dankbaar en zullen geen probleem opleveren. Feit!
  Wie wel problemen kunnen veroorzaken zijn hun nakomelingen, zoals nu met de Marokkanen het geval is. Hun ouders waren stuk voor stuk dankbare werknemers die geen problemen veroorzaakten. Wat ook problemen veroorzaakt is het massaal volproppen van AZC’s. Stop Nederlanders te dicht op elkaar in een kleine ruimte en ze gaan ook raar doen. Ik kijk zelf geen Utopia, maar als ik het zo hoor is daar dagelijks te zien dat dat klopt.

 35. Anja Meijer

  Hij heeft gewoon gelijk. Wat je ook van hem vind, hij heeft gewoon gelijk. En iedereen die denkt dat het wel los loopt, moet de media maar eens gaan volgen. O ja, pas op je dochters, kinderen, fiets en je eigen geloof. Voor je het weet is het weg of ernstig beschadigd

 36. XYZ

  Ja, stel dat mijn geloof, dat ik niet eens heb, ernstig beschadigt. Wat voor klotegelovige ben je trouwens als je je geloof kwijtraakt door een handjevol vluchtelingen? Je god zal blij zijn met zulke slampampers als volgelingen. Volgens mij ben je je geloof dan niet eens waard.

 37. Jordi

  Joling heeft gelijk ze komen alleen geld halen en willen zich helemaal niet aanpassen aan onze normen en waarden je ziet het over al om je heen en leest de krant maar stem pvv dan heb je kans dat er wat gebeurt

 38. rik

  @Anja: niemand heeft gelijk, dit zijn en blijven meningen !. Als JIJ vind dat ie gelijk heeft, zeg dan: IK vind dat hij gelijk heeft !.

 39. roderick&floris

  Nou wij staan helemaal achter Ger. We vliegen als steward voor de grote KLM en wij hebben toch echt wel wat van de wereld gezien hor. Maar dit is beangstigend. Hoe moeten wij over straat als de mannen met de baarden onze straat in hun bezit krijgen? En de VVD laat iedereen toe dus daar stemmen wij ook niet meer op.
  Gr
  Roderick & Floris
  ps Floris zit nu in The States

 40. Anoniem

  Nou mensen, voortaan weer elke zondag naar de kerk dan. Stijgt de vraag en is Jolings probleem opgelost.

 41. rik

  Pfff @Roderick&Floris … bedoel je zeker ook alle ‘hipsters’ die tegenwoordig ook met grote baarden rondlopen ?? Komop zeg, wat een onzin !.

 42. Zucht

  @Jordi

  Ze betalen dus duizenden zodat ze geld kunnen halen? Logisch.
  En vertel me ff hoe dat geld halen werkt. Dan kan ik stoppen met werken.

 43. roderick&floris

  De hipsters zijn een trend. Floris neemt ook wel eens een baardje van een week. Bedoel niet de baarden in letterlijke zin. maar de agressieve moslims die jacht maken op ons.

 44. Anoniem

  Roderick & Floris

  Goh, al mannen met baarden weg. Ik en vrienden die de baardenmode volgen dus ook? Ik ben Nederlander…wat een roeptoeters zijn jullie.

 45. Anoniem

  Ik vraag me trouwens af of die vrouw van Wilders hier wel helemaal eerlijk verblijft. Hongaarse vrouwen hebben nogal de naam van West Europese mannen te profiteren…

 46. magere marc

  Die man schrijft iedere week hetzelfde. Zou geen goed politicus zijn. Die angst en onvrede zijn er, een simpele oplossing daarvoor helaas niet.

  Misschien moet wilders de verkiezingen maar eens winnen. Want wanneer dat gebeurt dan zal dat het begin van het einde zijn van deze onmogelijke politieke stroming.

 47. Bas van Stapelberg

  Wat is dit voor homo gezeik hier?

 48. Marc

  FEITEN:

  NEDERLAND HEEFT ZO’N 4200 OFFICIËLE KERKGEBOUWEN. ZO’N 1700 DAARVAN STAAN LEEG OF KOMEN DE KOMENDE 5 JAAR LEEG TE STAAN. NOG STEEDS ZON 2500 KERKEN IN GEBRUIK.

  NEDERLAND HEEFT NU ZO’N 500 MOSKEEËN.

  Ik heb dit even in hoofdletters geschreven in de hoop dat het bij feitenvrije schreeuwers en angstzaaiers als Gerard Joling doordringt.

  Ik vrees van niet, want het is veel lekkerder lullen zonder feiten en harde cijfers.

  En dan nog wat. Stel dat het allemaal economische vluchtelingen en goudzoekers zouden zijn (en dat is niet zo, maar stel), dan zou ons dat toch juist moeten aanspreken.

  Hebben wij Nederlanders niet altijd de bek vol van onze VOC-mentaliteit? De zeeën op, op zoek naar welvaart en voorspoed? Zo zijn wij in het verleden groot geworden. Maar nu anderen dat gaan doen, mag het opeens niet meer? Waarom? Omdat we een angstig, bangelijk volkje aan het worden zijn, bekrompen en naar binnen gekeerd.

  Ooit waren we wereldburgers, wij handelden met alles en iedereen, soms met respect voor de tegenpartij, vaak ten koste van de tegenpartij.

  En nu? Vooral roepen, en ‘grenzen dicht’ en ‘gordijnen dicht’, want we willen niks zien en weten van oorlog, vluchtelingen, rampspoed en mensen die net als wij vroeger op zoek zijn naar kansen en geluk.

  Zum Kotzen, zoals de Fransen zouden zeggen.

 49. Reinout

  Om de vluchtelingenstroom in te dammen moeten we net als Rusland de BLANKE Assad -regime steunen tegen de Syrische rebbelen.

 50. Anoniem

  Reinout,
  rebbelen?
  Hahaha!
  Jij bent zelf een asielzoeker, man.

 51. Huub

  De toyboy van Wilders laat weer van zich horen.
  Hoop dat zijn allochtone vrouw dat niet erg vindt!

 52. Huub

  De t.o.y.b.o.y van Wilders laat weer van zich horen.
  I hoop dat zijn importvrouw dat niet erg vindt!

 53. Huub

  Het moet zijn: ik hoop…

 54. Reinout

  @Anonymous woensdag 30 september 2015 om 18:22
  Hoezo? Ben jij dan voor IS?!

 55. Pauline

  Gerard je bent een echte topper die de mening van 75% van de Nederlanders verwoordt ! Al die Pauw en DWDD aanhangers met dikke salarissen en dito huizen hebben geen last van de vluchtelingen. Miljarden kunnen ze beter aan de oudjes besteden want de gezondheidszorg is schrijnend voor mensen met een klein pensioentje.

 56. RechtsRadicaal

  Alle partijen in dit nep parlement liegen en bedriegen inclusief de PVV!
  Stem voortaan dus op de Nederlandse Volksunie!

 57. magere marc

  Zit je weer te ‘rebbelen’ reinout?:D

 58. Reinout

  Au, ik bedoel natuurlijk ‘rebellen’ magere marc en Anonymous!

 59. Pragmaticus

  Stop de vluchtelingen instroom!
  Grenzen dicht nu!
  Opvang in eigen regio
  en respecteer ieder allochtoon die in Nederland is geboren!

 60. Bas van Stapelberg

  Denk dat de mensen terecht ongerust zijn. En dat heeft waarschijnlijk nog geeneens met vluchtelingen te maken als wel het geen vertrouwen hebben in organisaties die de burger bescherming moet bieden. Politie faalt op alle fronten, behalve flitsen natuurlijk. We lezen het ieder weekend, agenten mishandeld door 16 of 17 jarige jongeren. Als je de paardenstaarten zie optreden dan denk ik ook weleens ze zijn nog niet in staat om een kleuter te arresteren. En ja dan word je terecht ongerust. Je mag zelf geen geweld gebruiken. Dat is monopolie van leger en politie.

 61. Mattias

  Hé, sloerie. Niet doen alsof 75% van de Nederlanders niet goed bij zijn hoofd is.

 62. Anoniem

  Vieze Turken hierboven.

 63. Anoniem

  Reinout, de rebellen zijn anti IS.
  Dombo.

 64. Anonymous

  Als ik het goed begrijp uit de reacties op de huidige vluchtelingencrisis ben je of een racistische xenofoob of een naïeve landverrader, hierdoor is er geen ruimte voor een serieuze discussie.

 65. Lex

  Anonymous woensdag 30 september 2015 om 20:28

  juist, en het is allemaal compleet zinloos want ik denk niet dat veel mensen van gedachte veranderen door al die scheldpartijen en elkaar in hokjes te plaatsen

 66. Anoniem

  Lex, landverrader!

 67. Arianne

  Ik vind het eerlijk gezegd ook erg beangstigend al die vluchtelingen/vreemde types.
  Op straat zie je in grote steden ook bijna alleen maar hoofddoeken.

  Nederland is echt te vol aan het worden, echt zonde. Begrijp niet dat politiek niet ingrijpt en aan toekomst denkt. Alsook financieel en sociale stelsel kan het straks niet meer aan.

  Gerard heeft gewoon gelijk!

 68. Jasper

  Eindelijk een BN ér die de echte waarheid durft te vertellen. Hij heeft helemaal gelijk en heult niet mee met die BN ers die zogenaamd erg betrokken zijn bij het leed van zoveel vluchtelingen en dat alleen maar om zo goed over te komen bij het publiek.

 69. jos velthuijzen

  Forza Geertje !!!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.