Gerard Joling: ‘Straks meer moskeeën dan kerken’

Gerard Joling vindt het hoog tijd dat de grenzen van Nederland sluiten. Straks hebben we hier meer moskeeën dan kerken. Dat schrijft de entertainer in zijn column. Joling beschreef eerder deze maand zijn angst voor een door moskeeën overspoeld Europa en kreeg daar felle kritiek op. Hij blijft echter bij zijn standpunt, blijkt uit zijn nieuwe column. “Mijn moeder moet straks op de fiets om een kerk te vinden en de Islam kan in iedere stad lopend naar de moskee!“, zegt de entertainer.

Dat zijn vorige column zo veel reacties zou uitlokken, had Joling niet verwacht, zegt hij. “Maar er is toch verdomme niemand die eerlijk zijn mening durft te geven.”

Joling ergert zich aan uitspraken van politici als Neelie Kroes. Zij meent dat er geen maximum is aan het aantal asielzoekers dat Nederland kan opvangen. “Mevrouw Kroes kan makkelijk praten, want zij zal er weinig last van hebben op de plek waar zij woont.”

Maar ze moet normaal doordenken dat Nederland ook nog leefbaar moet zijn voor andere mensen. De mensen die niet zo riant wonen en zo’n salaris hebben als onder andere mevrouw Kroes, pfffff…”

Joling pleit voor opvang in de regio. “De Emiraten zijn islam-broeders, prima, maar zij doen niks.”

Moslims nemen Europa over, waarschuwt Joling. “In een Delfts ziekenhuis is een rel uitgebroken over stilteruimtes. Deze was alleen voor de islam en niet voor christenen. Er mag geen kruis hangen. We slaan volledig door in Nederland het maakt mij doodsbang.”

Het wordt een puinhoop, denkt Joling. “De eerste knokpartijen en verkrachtingen zijn al gemeld in het asielzoekerscentrum.”

Lees ook:
Gerard Joling vreest voor tsunami aan moskeeën (twee weken geleden)
PVV-Kamerlid Fleur Agema vindt Gerard Joling dapper (twee weken geleden)

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen