Vlaamse GTST hervat opnames met 1,5-meter-scènes

Het lijkt er sterk op dat de opnames van Thuis, de Vlaamse GTST, worden hervat met heuse 1,5-meter-scènes. Er zijn vrijdag proefopnames gedaan en die zijn goed bevallen. Dat heeft de publieke tv-zender Eén laten weten. Net als GTST is ook Thuis noodgedwongen gestaakt door het coronavirus. “Afgelopen vrijdag hebben cast en crew voor het eerst in bijna twee maanden opnieuw scènes opgenomen, om te onderzoeken of de opnames in veilige omstandigheden konden heropstarten.

Olivier Goris, de netmanager van Eén, is hoopvol: “De ploeg heeft in veilige omstandigheden kunnen werken en heeft een Thuis kunnen maken die zijn plek verdient op Eén. Altijd, en misschien nu wel net meer, moet Thuis er gewoon zijn.”

De ploeg kan zich voorbereiden om de opnames te hervatten, zegt hij. “De finale beslissing wordt over twee weken door het Directiecollege genomen.”

Thuis-producer Hans Roggen denkt dat personages prima 1,5 meter van elkaar af kunnen staan. “Vanaf vandaag zijn onze schrijvers opnieuw bezig om al geschreven verhaallijnen aan te passen. Net zoals in de proefopnames van afgelopen vrijdag zullen deze scenario’s aangepast worden aan de 1,5-meter-realiteit, zonder aan het verhaal te raken.”

Daarnaast gaan we ook de linken met de realiteit moeten aanpassen. Het verhaal loopt door, dus wat voorheen mei en juni was, zal nu de herfst worden.”

Inzichten delen met de sector

Voor de VRT is het ‘ontzettend belangrijk’ om haar voortrekkersrol op te nemen en deze bevindingen rond opnames in coronatijden ook te delen met de Vlaamse productiesector. “Dat gebeurt via een webinar, georganiseerd door VRT Video Snackbar, op donderdag 14 mei.”

Zowel de makers van Thuis als van de populaire fictiereeks Dertigers komen er hun inzichten delen met de sector. Deze bevindingen zullen nadien ook gedeeld worden via vrt.be.

Hier leest u meer over de proefopnames van Thuis.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen