Vlaamse GTST hervat opnames met 1,5-meter-scènes

Geplaatst op di 12 mei 2020 om 9:15

Het lijkt er sterk op dat de opnames van Thuis, de Vlaamse GTST, worden hervat met heuse 1,5-meter-scènes. Er zijn vrijdag proefopnames gedaan en die zijn goed bevallen. Dat heeft de publieke tv-zender Eén laten weten. Net als GTST is ook Thuis noodgedwongen gestaakt door het coronavirus. “Afgelopen vrijdag hebben cast en crew voor het eerst in bijna twee maanden opnieuw scènes opgenomen, om te onderzoeken of de opnames in veilige omstandigheden konden heropstarten.

Olivier Goris, de netmanager van Eén, is hoopvol: “De ploeg heeft in veilige omstandigheden kunnen werken en heeft een Thuis kunnen maken die zijn plek verdient op Eén. Altijd, en misschien nu wel net meer, moet Thuis er gewoon zijn.”

De ploeg kan zich voorbereiden om de opnames te hervatten, zegt hij. “De finale beslissing wordt over twee weken door het Directiecollege genomen.”

Thuis-producer Hans Roggen denkt dat personages prima 1,5 meter van elkaar af kunnen staan. “Vanaf vandaag zijn onze schrijvers opnieuw bezig om al geschreven verhaallijnen aan te passen. Net zoals in de proefopnames van afgelopen vrijdag zullen deze scenario’s aangepast worden aan de 1,5-meter-realiteit, zonder aan het verhaal te raken.”

Daarnaast gaan we ook de linken met de realiteit moeten aanpassen. Het verhaal loopt door, dus wat voorheen mei en juni was, zal nu de herfst worden.”

Inzichten delen met de sector

Voor de VRT is het ‘ontzettend belangrijk’ om haar voortrekkersrol op te nemen en deze bevindingen rond opnames in coronatijden ook te delen met de Vlaamse productiesector. “Dat gebeurt via een webinar, georganiseerd door VRT Video Snackbar, op donderdag 14 mei.”

Zowel de makers van Thuis als van de populaire fictiereeks Dertigers komen er hun inzichten delen met de sector. Deze bevindingen zullen nadien ook gedeeld worden via vrt.be.

Hier leest u meer over de proefopnames van Thuis.

Foto: RTL
9 Reacties op “Vlaamse GTST hervat opnames met 1,5-meter-scènes”


 1. Thom

  Gewoon elke dag testen voordat de acteurs de set op gaan, net als voetballers nu gaan doen voor elke wedstrijd. Deden ze in de pornoindustrie ook al jarenlang, maar dan op geslachtsziektes.

 2. WEST*

  Thom

  Je vergeet de regisseurs, cameramensen,.visagie en alle andere mensen achter de schermen, gaat dus niet werken om dagelijks controles te houden

 3. WEST*1

  Wanneer krijgen we eens een media dag voor de mensen die zich in het zweet werken voor de luisteraar en de kijker . je hoeft je radio of tv maar aan te zetten,en we staan paraat , ja… ook voor u !

 4. Ron

  De crew op de vloer kan voldoend afstand bewaren, dat is het probleem niet. Het gaat om de acteurs en met de nodige richtlijnen valt er best wel wat van te maken, bovendien zit je dan midden in de realiteit, van de 1,5 meter samenleving hoe ridicuul deze ook is. Soaps willen zo graag de werkelijkheid tonen, dat kunnen ze nu bij deze.

 5. William

  Zo zie je maar weer de publieke omroep moet het eerst maar uitzoeken en dan nemen de commerciele bedrijven het wel over. Profiteren de commercielen weer van het publieke geld dankzij de know how van de publieke omroep

 6. peacock and whiteman

  Ik ben meer benieuwd naar wanneer de bomma van thuis eindelijk eens op bezoek mag komen in gert late night.
  Dat vond de vrt vorig jaar niet goed omdat gln bij vier wordt uitgezonden.

  Maar goed, denk dat weinig mede Nederlanders dit hier zal interesseren.

 7. WEST*

  Peacock

  Ten eerste zit er geen bomma figuur in Thuis

  Ten tweede wordt Thuis door best wat Nederlanders online bekeken.

 8. William

  De bomma zit in Familie

 9. 60+ kijker

  “Daarnaast *gaan* we ook de linken met de realiteit *moeten* aanpassen.”

  Goh, wordt er geen eindredactie meer toegepast op de copy & taste teksten?

  Op deze manier loopt de zin een stuk soepeler:
  “Daarnaast moeten we ook de linken met de realiteit gaan aanpassen.”

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.