GroenLinks in kabinet had geleid tot emigratie Joling

Als de formatie met GroenLinks wél had geleid tot een kabinet met Jesse Klaver, dan zou Gerard Joling uit Nederland zijn geëmigreerd. Dat vertelt de presentator in weekblad Privé. Joling, die zich in het verleden al kritisch heeft uitgelaten over de islam en over moskeeën, is blij met een kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. “Ik sta te juichen, want dat verschrikkelijke GroenLinks komt tenminste niet in de regering. Als dat was gebeurd, was ik geëmigreerd“, legt de entertainer aan.

De presentator vindt Klaver krankzinnig. “Ik vind Jesse Klaver een leuke jongen om misschien een borreltje mee te drinken, maar daar houdt het wel mee op. Die jongen slaat door.”

Klaver wil mensen die geld verdienen keihard pakken en Joling verdient geld. Veel geld. Maar dat komt niet aanwaaien. “We moeten heel hard werken voor ons geld“, zegt hij, wijzend op zijn nieuwste tv-show met Gordon. “We hebben wel 32 dagen gedraaid, daar worden acht afleveringen van gemaakt.”

En collega Gordon heeft ook nog eens een hoop koffiezaken. “Ik vind het knap dat hij die zaak heeft opgezet. Hij gaat zijn gang maar, ik zou er zelf niet aan moeten dénken om zoiets te doen.”

Het Privé-interview met Gerard Joling kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Nick van Ormondt

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen