Gerard Joling vreest voor tsunami aan moskeeën

Foto: Nick van OrmondtGerard Joling vreest dat de toestroom van asielzoekers op termijn zal leiden tot een door moskeeën overspoeld Europa. Die zorg spreekt de zanger en tv-ster uit in zijn column. Joling vindt dat Angela Merkel heeft gezorgd voor een toestroom van asielzoekers die ‘onbeheersbaar’ is. “Ondertussen ziet de Islamitische wereld met genoegen het ongelovige Europa overspoeld worden met Islamitische geloofsgenoten en staat Saoedi-Arabië klaar om honderden moskeeën te gaan financieren.

De entertainer heeft wetenschappers horen zeggen dat Nederland de stroom van duizenden asielzoekers aan kan, zo lang ze maar een baan vinden. “Dat zal toch verdomd moeilijk worden in een land met 670.000 werklozen!

Joling leeft mee met de werklozen met Nederlands bloed. “Je zult maar als werkloze op de bank zitten, naar het Journaal zitten te kijken en je hoort dan dat de werkgevers en uitzendbureaus hun best doen om asielzoekers aan een baan helpen.

Alle beelden op tv bezorgen Joling rillingen. “Een snotaap van 16 die net twee weken in een asielzoekerscentrum zit: ‘Iek hebben recht op een haus’, sprak hij. ’t Moet verdomme toch niet gekker worden!

Iedereen weet toch zo goed wat er moet gebeuren, maar niemand durft het te zeggen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen