Youp wordt gek van ‘nationale testbeeld’ Angela de Jong

Youp van ’t Hek beklaagt zich al langer over de veelvuldige tv-optredens van Angela de Jong, maar vindt het nu echt volledig uit de hand lopen. Dat zegt de cabaretier in zijn gesprek met de VARAgids. De tv-verslaving van De Jong neemt heftige vormen aan. Ze wilde afgelopen vrijdag zó graag in Op1 zitten dat ze daar al vier weken haar agenda voor had vrijgemaakt. Uiteindelijk werd ze keihard afgezegd door de redactie, waarschijnlijk omdat haar urgentiewaarde in rap tempo daalt.

Van ’t Hek juicht de afzegging van De Jong van harte toe. Hij noemt haar het ‘onvermijdelijke nationale testbeeld’ en dan drukt hij het voor zijn doen eigenlijk nog wel heel vriendelijk uit.

De cabaretier ziet vaak dat De Jong wordt uitgenodigd om te vertellen wat ze van het tv-jaar, een tv-trend of een specifiek tv-programma vindt om er na uitzending nóg een keer over te babbelen. ”

Twee dagen later komt dezelfde Angela ons bijbeppen over wat ze van het inmiddels uitgezonden meesterwerk vindt en herhaalt dan eigenlijk hardop wat ze al in haar rubriekje in het AD geschreven heeft.”

Het moet maar eens over zijn hiermee, vindt Van ’t Hek. “Niet dat ik schnabbelkont Angela haar lucratieve inkomsten wil ontzeggen, maar toch is mijn vraag voor het nieuwe jaar: mag het op tv iets minder over tv gaan?

Het is niet de eerste keer dat Van ’t Hek vraagt om iets minder Angela de Jong. In februari 2019 constateerde hij al dat ze vaker op tv is ‘dan Jort Kelder en Peter R. de Vries‘ samen en in mei riep hij dat De Jong zelf ook wel gek zal worden van ‘steeds d’r eigen kop op de buis’.

De VARAgids-rubriek van Youp van ’t Hek kunt u lezen via Blendle.

Er wordt de laatste tijd hevig gediscussieerd over de dubieuze media-optredens van AD-Angela:

Lees ook:
Angela de Jong witheet: ‘Ik krijg 0 euro van Jinek!’ (donderdag)
AD trekt rookgordijn op rond Angela de Jong (donderdag)
Gijs Groenteman: ‘Angela-ballon nét te ver opgeblazen’ (donderdag)
Volkskrant vindt Angela alwéér mediaflop van de week (vrijdag)
Angela de Jong: ‘Volkskrant heel erg jaloers op mij’ (vrijdag)
Humberto Tan vindt Angela de Jong racistisch (zaterdag)
Angela de Jong wil naar Op1, wordt afgezegd (zaterdag)
‘Angela de Jong is AD’s nieuwe oliebollencatastrofe’ (zondag)
Winston Gerschtanowitz: ‘Invloed Angela overschat’ (zondag)

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen