NPO-kijkers boos: ‘Wat moet deze kutmarokkaan op tv?’

Geplaatst op ma 13 jan 2020 om 12:30

Samya Hafsaoui (25) zag bij haar baas BNNVARA aanvankelijk erg veel negatieve reacties binnenkomen op haar tv-verschijning. Inmiddels zijn de ergste commentaren een beetje gaan liggen. Dat vertelt ze zelf in LINDA.meiden. Hafsaoui werd bekend van de DWDD-rubriek Taxi Terug en doet nu Na Het Nieuws. “Om me heen dachten veel mensen dat kijkers me niet zouden trekken door mijn hoofddoek. En ja, de NPO en BNNVARA werden in het begin platgebeld: ‘Wat moet deze kutmarokkaan op tv?’

Zo heftig zijn de reacties nu niet meer, aldus Hafsaoui. “De reacties zijn nu wat vriendelijker – ‘Ze is te slim voor die hoofddoek’ – maar de boodschap blijft: zonder hoofddoek zou beter zijn.”

Jammer, vindt Hafsaoui dat. “Vermoeiend, maar ik neem het niet persoonlijk. Het is niet zo dat ze mij haten.”

Keer op keer moet de moslima zich verdedigen voor haar hoofddoek. “Zolang het geweld niet fysiek is, ga ik een discussie over de islam zeker niet uit de weg. In gesprek blijven en van elkaar leren: dat is de enige manier waarop angst voor andere culturen kan worden afgezwakt.”

Eén ding is zeker: Hafsaoui heeft zich opgewerkt tot één van de bekendste moslima’s van het land. “‘Nu ben je officieel een BN’er’, zei mijn man toen ik voor Ik hou van Holland werd gevraagd. Ik vind het een enorme eer als mensen me herkennen. Het idee dat vreemden weten wie ik ben, is bizar.

Het LINDA.meiden-interview met Samya Hafsaoui kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR
84 Reacties op “NPO-kijkers boos: ‘Wat moet deze kutmarokkaan op tv?’”


 1. Mart

  Bij MC gaat het inderdaad alleen om het aantal klikken op de artikelen. En met dit soort titels slaan de leeghoofden gelijk op tilt!

 2. Wijze van Zion

  Doet me denken aan een moeilijke bevalling, die foto….

 3. rooie Rinus

  laat het anders eens presenteren door een Zwarte Kousen dame, of een chassidisch medemens. Met je hoofddoek.

 4. Mario

  NPO zou eens het goede voorbeeld moeten geven en een goed opgeleide nette vrijgevochten Marokkaanse vrouw een programma geven die GEEN hoofddoek op heeft en verlicht is en zo een lans kan breken voor al die gesluierde strenggelovige moslima vrouwen.

  Dat politieke correcte gedoe met hoofddoek is zo ouderwets en speelt alleen maar in de kaart van de strenggelovige. Neem daar hun cultuur bij en je hebt precies het probleem van onze maatschappij, stop daar dus mee en Nederland zal een stuk liberalen en leuker worden.

 5. Denk

  Deze Marokkaanse Samya Hafsaoui is toevallig hoger opgeleid dan al die leeghoofden van de zogenaamde partij voor de vrijheid.

 6. Momo

  Wat moet deze kutmarokkaan op MC?

 7. RaymondVL

  Nou Denk (12:37), misschien wel hoger opgeleid maar toch wel eentje met een ernstige psychische stoornis als je een hoofddoek op je kop plaatst voor een niet bestaand dus ingebeeld vriendje.

 8. Piet Zwarte

  @ Denk

  In jullie wereld zijn jullie vrouwen inderdaad veel intelligenter dan hun zwakbegaafde opa’s, vaders, broertjes en neefjes….

  Maar wij zijn intelligenter, want alle uitvindingen, muziek, wetenschap en de schilderkunst komen bij ons “Ongelovigen” vandaan….

 9. 1-2-tjuh

  Ja uitgenodigd worden voor “Ik hou van Holland”, dan ben je echt gearriveerd. Een van de meest infantiele programma’s op tv. Ken deze vrouw niet, maar haar uitspraken doen vermoeden dat zij weinig in haar mars heeft. De zoveelste omhoog gevallen knuffel-marokkaan van de VARA.

 10. Robbie

  Die hoofddoek is niet het ergste, die irritante kutstem is veel erger

 11. Misutoria

  Mediacourant,

  Kan die titel niet gewijzigd worden!?!
  Dit vind ik gewoon buiten gewoon grof en onder de gordel.

 12. oja

  Heb haar een keer Na het nieuws zien presenteren en dat was allerbelabberst. Hoofdoek of niet, maakt me niet uit. Maar bij een doorsnee screentest zullen veel anderen het volgens mij veel beter doen.

 13. ikweethetbeter

  FRITS WESTER IS WEER TERUG VANAF MORGEN HIJ ZIET ER GOED UIT FANTASTISCH NIEUWS !!!!!!!!!

 14. anonymous

  Zo’n hoofddoek hoort ook niet op de Nederlandse tv.
  Zie je ook niet in Marokko of Tukije op tv presenteren.
  punt.

 15. WaveX

  ben Benieuwd wat Eva daar voor scherp antwoord op heeft in haar goed bekeken Talkshow!

 16. ?

  Er zijn er nog VEEL te weinig op TV te zien.

 17. WaveX

  NPO is nu eenmaal ervan overtuigd dat moslim allochtonen overal een streepje voor moeten hebben. Ook al slaat het echt helemaal nergens op. Piet de monteur en sjaak de chauffeur zitten echt niet te wachten op een zogenaamd intelligente hoofddoek die het allemaal wel effe komt vertellen in die gekleurde programma’s

 18. Dirk

  Dat ze een hoofddoek draagt moet ze zelf weten, maar het is wel een ouderwets oubollig ding wat ze op haar hoofd heeft. Daar lopen die oude vrouwtjes ook mee.
  Wat dat betreft niet echt een boegbeeld voor de jonge zelfbewuste en moderne moslima.

 19. WaveX

  Tegenwoordig als je je eigen naam goed kan opschrijven in 1 keer ben je al hoog opgeleid.

 20. Mario

  2020 moet het jaar worden dat we afscheid nemen van alle die woke, snowflakes en sjw figuren. Onze normen, waarden en tradities verdedigen en voor opkomen. Het stopt nu politieke correcte geneuzel waar Nederland aan ten onder gaat.

 21. Den Draaiert Joost

  Ik denk dat het zeker een intelligentie en een leuke vrouw is. Jammer dat het eerste haar niet helpt bij de religieuze keuzes die ze maakt. Je kunt dan nog zo leuk en intelligent zijn, maar als je jezelf laat vertellen hoe je je moet kleden heb je weinig ruggengraat.

 22. Frits

  Wat mij betreft kan dit niet. Religieuze mensen horen geen serieuze programma’s te presenteren, omdat ze per definitie niet objectief zijn.

  En ook niet rationeel trouwens.

  Iedere journalist die het antwoord “omdat god dat wil” zou accepteren, is ongeschikt voor het vak.

 23. Sandra

  Hoe kun je oordelen of dat waar een ander in geloofd?

 24. Timo

  Iedereen incluis mijzelve die op dit artikel klikte, zorgt voor geld in de zakken van de onbekende webbeheerder die de lachende derde is. Boycot deze site nou eens met dit soort titels. Tip: Block Site – website blocker voor Chrome (want als je een andere browser gebruikt ben je een sukkel)

 25. rooie Rinus

  Wat deze dame bewust niet wil begrijpen is dat men in nNederland al vanaf 1970 nogal actief bezig is geweest met het verlaten van de kerk. Dus lacht rinus haar net zo hard uit als een gemm EO zieltjeswinner.

 26. Sjaak

  Ik ben zielig want racisme.

 27. Tycho Graagnat

  Gordon, Gerard, en vele….anderen ( waaronder Akyol ) zijn aangekocht voor en door de Turkse tv. Voor hoe lang??? Mag je raden!

 28. Erik Fannn

  Yeah right, de omroepen werden platgebeld. Welke idioot belt naar een omroep voor dit soort dingen. De meeste gekkies die klagen zullen dat lekker anoniem per mail doen.

  Weer lekker verzonnen om aan te geven hoe rasiesties Nederland zou zijn.

 29. Huib

  De hoofddoek is het symbool van een agressief, intolerant geloof. Het is erg naïef om daar mee rond te lopen en dan verbaasd te zijn dat mensen er moeite mee hebben.

 30. HEB U NAASTE LIEF

  Het wordt wel erg in dit land, wie mogen er nu wel of niet op het scherm verschijnen van de kijker

 31. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  Absoluut nergens staat in de Koran dat de vrouw een hoofddoek moet dragen,
  Heeft dus ook niks met geloof te maken. maar met cultuur. Cultuur van achterlijke plattelanders.

  Je ziet ook nooit iemand in Staphorster klederdracht iets presenteren. Waarom niet? Waarom een hoofddoek wel? Hoofddoeken zouden verboden moeten worden op de tv. Is alleen maar onderdrukking van de vrouw.

 32. Geronimo

  Tja, de VARA. Je verwacht het niet.

 33. janus Pik iuit Medemblik

  Ik word nooit gevraagd voor Top pop

 34. Paul Grijpstra

  Ja de xenofobie viert hier hoogtij.

 35. Schraalhans

  Alle KUTMAROKKANEN opgerot.
  Een hoofddoek draag je maar lekker in de zandbak maar niet hier.
  WIJ gaan toch ook niet in klederdracht rondlopen in Marakech?
  En daar kathedralen bouwen, met subsidie van die homokoning?
  Ze zien ons aankomen die stinkende criminelen.
  Gewoon klaar. Bedankt en basta verder.

 36. Paul Grijpstra

  Schraalhans wel eens van mindnederland gehoord.

 37. Cees

  Degenen die alsmaar rascisme roepen zouden zich ook erin kunnen verdiepen waar deze hoofddoek voor staat. Daar word je niet bepaald vrolijk van.

 38. Max

  Respect is hier bij velen onbekend. Flauwe grappen, cynisme, gemene opmerkingen, pesten en schelden, alles laat men gewoon staan. Het geeft in elk geval aan wat een open riool het hier is. Dit alles aangemoedigd door de eigenaar van deze site die met suggestieve stukjes, roddels en leugens deze vuiligheid aanmoedigt.

 39. ℙluk van der ℙettenflet Ⓟ

  Lid van een occulte sekte, gevaarlijk allemaal.

 40. Swamie

  Waarom past zij zich niet aan? Hoofddoeken horen niet in onze cultuur.

 41. putman

  Zeg Max, Weer zo’n kut-marokkaan zou ik persoonlijk niet gauw kunnen zeggen,
  maar jij begint hier over respect. Moderatie van deze website zou de beschaving
  zeker kunnen dienen. Maar wat respect betreft, in elke maatschappij waar de islam enige invloed heeft verdwijnen mensenrechten, vrouwenrechten, homo-rechten, rechten van andersdenkenden en andersgelovigen op het extreem-bloedige hakblok van de extreme ayatollah’s. Dus is mijn vraag: heb jij wel enig benul waar jij respect voor vraagt? Of snap je nu werkelijk helemaal niets van de wereld waarin jij leeft?

 42. Dries Roel Vink

  @ Denk
  Jaja, een hoogopgeleide vrouw … maar wel weer één met een kopvod op haar hoofd … Maar ja, dat moet natuurlijk omdat alle mannen zich niet kunnen beheersen als ze haren zien. Hoe achterlijk ben je als je dat denkt!
  De NPO had hier een statement moeten maken en deze achterlijke geloofsuiting moeten verbieden! Kortom, terug naar de zandbak of aanpassen!

 43. A.M.

  Ik vind het altijd zonde dat we die prachtige vrouwen met dat vaak prachtige mooie lange haar niet mogen zien!

 44. Danny

  Reacties zijn niet minder heftig. Inderdaad wat deze K..Marokkaan op Tv?!!!
  Voegt niks toe behalve irritatie,ellende en vervuiling.!!

 45. Max

  Hoort onbeschoftheid wel in onze cultuur? Zou ik aan sommigen hier, die het over cultuur en tradities hebben, willen vragen?

 46. Lies

  @Max: laat gaan lieverd. En bedenk dat jouw en mijn leven vast veel leuker is!

 47. Siem

  Zo verschrikkelijk dom van BNN/VARA! Een hoofddoek is in de islam een teken dat deze vrouw ‘erbij’ hoort , geen hoer is en dus niet verkracht en/of aangerand mag worden. Door dit soort ‘rolmodellen’ te tonen, lukt het vrijere moslimmeisjes niet meer om zonder hoofddoek over straat te gaan. Zonder hoofddoek ben je een hoer en wordt je als zodanig bejegend door moslims. Lees hier de argumenten tégen de hoofddoek:http://www.bloggen.be/tafelspringer/archief.php?ID=1116173

 48. Dr. Bibber

  Alleraardigst meisje, niks mis mee! Hooguit moslima maar dat mag je gewoon zijn in dit vrije land waar je mag geloven en zijn wat je wilt. Als ik het maar niet hoef te te geloven vind ik het best. Ik snap die kopdoekenkramp niet… schouders ophalen en doorrrrr

 49. roevka

  Weg met die vrouwen onderdrukkende hoofddoek. Provocatie van het islam ideologie in optima forma. Daar moet geen platform voor zijn en zeker niet op gesubsidieerde publiek omroep.

 50. Huib

  Dr. Bibber en anderen bepleiten vrijheid voor moslims. Helaas eisen moslims onze vrijheid op maar geven ze geen vrijheid aan anderen: Ongelovigen, afvalligen, homo’s, vrouwen enz.

 51. K.C.T.

  KOPVOD-BNer, vreslijk aanstellerig kutwijf, ben islamofoob,,,, heeft niets met rascisme te maken, fobie =vrees/angst,,,,, ben dus bang voor het islamitisch volk, elke dag meer,,,, nooit een vredelievende haatbaard of IS wijf gezien!!! nooi een protest van de islamieten gehoord over de moord en doodslag elke dag weer uit naam van hun Allah,,,,, vandaar de fobie !!!

 52. sukkel

  Laat er eens een hoodies verbod komen

 53. WaveX

  Probleem is als je het niet meteen omarmt, accepteert en aanbid, je gelijk een racist, extreem rechts enz bent. Dan maar een rechts extremist, facistische enz. Volgens die meestal van die morsige en onfrisse linkse figuren die doodsbang zijn voor een eigen mening

 54. StefanV

  Ik vind het jammer dat een Arabisch symbool van vrouwenonderdrukking op de Nederlandse televisie wordt genormaliseerd. Ik vind dat daarmee een compleet verkeerd signaal wordt afgegeven aan vrouwen die in Nederland wonen/opgroeien, namelijk dat *zij* zich moeten aanpassen om zodoende geen lusten bij de man op te wekken.

 55. Dikkiedik

  wat doet die kopvod op tv?

 56. Berend

  De islam hoort niet thuis in het westen.
  Maar nog steeds komen ze binnen, dankzij Merkel, Macron en de EU-leiders.

  Nexit is de beste optie!

 57. FUALL

  De Islam hoor hier niet en alleen de allerzwakste zullen buigen voor je hobbie, die je wel mag hebben maar waar geen enkel recht aan verbonden dient te worden of welke vorm van respect maar ook.

 58. Yvon

  Helemaal eens met Mario. Het is een vreemde gedachte in Hilversum dat moslim gelijkstaat aan hoofddoek. Laat een liberale moslima zien, die haar eigen pad volgt en niet bezig is met de regeltjes van Allah. Die zijn er namelijk heel veel. In Turkije zie je amper hoofddoekjes op tv.

 59. Janjaap7

  Halloween begint vroeg dit jaar.

 60. HBaz

  Gewoon een hoofddoek dragen als je daar zin in hebt. Ik snap dat gezeur niet. En ’t staat nog leuk ook.

 61. anoniem

  Het probleem met Nederland is dat Hollanders zich nogal op de borst kloppen, maar eigenlijk best een achterlijk land is..

 62. Daaristieweer

  @anoniem

  Klopt. Wel goed in racistisch zijn. Denk aan woorden zoals apartheid, negerzoen en jodenkoek.
  Ook goed in een onderdeel van sodomie genaamd pedofilie. Maar ondanks het feit dat we internationaal allang bekend staan als “pedo-land” denken we in NL dat iedereen achterlijk is door het weg te bagatelliseren.

  Tevens ook goed in grof zijn naar anderen. Dat zien we hier. En dan propaganda verkondingen dat we ‘tolerant’ zijn….hahaha.

 63. Jos B

  Alles voor de omvolking! Weg met ons!

 64. Jos B

  Alhoewel. Een lekker besneden moslimjongetje zal ik niet afslaan.

 65. Jos B

  @Jos B 20:39

  Deze reactie is niet van mij! Jos Brink moest niets hebben van de zandmensen.

 66. Youssef

  Zo… wat een haat van al die boeren joh hahaha. Jaloers dat jullie niet op haar plek staan?

 67. Muhammeth

  Zou zo’n mooie meid zijn zonder hoofdoek…NOT!

 68. anoniem

  @Daaristieweer: Ach, we wonen in een best mooi praatgraag landje.. Maar ik maak me er wel wat zorgen over dat we steeds meer bekrompen beginnen te worden en alles dat de boer niet kent blijven haten… :-)

 69. aammehoela

  Heb niets tegen moslims zolang ze maar niet salafistisch denken. Maar zo’n hoofddoek zie je enkel in afgelegen provincies en bepaalde wijken in grote steden. Maar de moderne islamvrouw draagt geen hoofddoek. Dus zij is hopeloos ouderwets. Kan best slim zijn en goed presenteren maar met die hoofddoek op hoort ze niet thuis op de buis, hooguit bij dat halfuurtje moslimgedoe op zondagmiddag op NPO 2.

 70. anoniem

  @aammehoela: Ik bemoei me nooit zo met iemands kledingkeuze. En overigens zie ik dagelijks meisjes en vrouwen met hoofddoekjes, al dan niet vergezeld door vriendinnen zonder.. De haatzaaierij hiertegen moet nodig eens stoppen..

 71. Muhammeth

  @anoniem

  Wollah broeder! Weg met jullie!

 72. holmaad

  als zij graag een hoofddoek wil dragen dan moeten zij maar naar die bananen republiek of anders naar die geiten neu*** gaan *** ander wordt het geblokkeerd daar kan zij alles afplakken

 73. anoniem

  @holmaad: Ik vraag me af of u nou die ‘cultuur’ in ons landje bent, die we zo hoognodig moeten beschermen? :-)

 74. klimaatsloper

  daar is de religie van de vrede weer.

 75. anoniem

  Op zich is er weinig mis met religie, behalve als ze denken de enige juiste visie te hebben.. :-)

 76. Cobweb

  Dan ook weg met Tijs van den Brink. Heeft ook een zeik stem. Maar deze hoofddoek moet weg.

 77. Denk-na

  Wat zijn die leeghoofden hier toch weer jaloers op zo een prachtige vrouw!

 78. Paul

  Groenlinks gaaat ons niet behoeden voor de aanstaande, wereldwijde, ecologische ramp, en populistisch rechts niet voor de dito migratie-ramp. We zijn al veel te ver heen. En protesteren bij de NPO (Hafsaoui liegt natuurlijk dat mensen de NPO hebben platgebeld, want dat gaat via ‘sociale’ media) heeft geen zin, want de NPO vond en vindt dat het volk er voor de NPO is, en niet andersom. Stel je voor ook…😊

 79. JasperV

  Met zo’n lap om je hoofd is provocerend en dient nergens voor, alleen voor de aandacht.

 80. Paul

  Nou, Jenny, dit is droevig. “Mannen zijn opzichters over de vrouwen voor wat Allah aan de een meer gegeven heeft dan aan de ander en voor wat zij gegeven hebben als bijdrage van hun bezittingen. De deugdzame vrouwen echter zijn de in ootmoed staanden die de verborgenheid behoeden door de behoeding van Allah. Maar zij van wie gij opstandigheid vreest vermaand haar en vermijdt haar op de rustplaatsen en slaat haar. Maar indien zij u gehoorzaam worden zoekt dan geen weg om haar te tuchtigen. Allah is waarlijk verheven en groot.”

 81. Dutchie

  Ik vind het heel verbazingwekkend dat we een presentator met een hoofddoek accepeteren. Nog even en ze zetten een hoed, pet, of bivakmuts op! Is dit wat we willen? Waarom moeten wij alles accepteren in ons land wat ons nooit toegestaan zou zijn in de islamitsche landen. Hoe ver gaan we hierin mee?

 82. AlexF-Arnhem

  of er in marokko / turkye ook zendtijd is voor Nederlanders?

 83. Joe Banana

  Ik ben hoofddoeken helemaal beu, en baal er enorm van dat ze nu ook al bij mij in de huiskamer verschijnen.

 84. HJ

  Ik zie nooit een Staphorster dame in klederdracht presenteren. Waarkm wordt de islam wél opgedrongen? Een ideologie die staat voor haat, dood en verderf?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.