Angela de Jong witheet: ‘Ik krijg 0 euro van Jinek!’

Geplaatst op do 09 jan 2020 om 13:20

Angela de Jong verzet zich vandaag, samen met haar baas Hans Nijenhuis, tegen het beeld dat ze zich zou laten betalen door Eva Jinek en alleen positief over haar schrijft om die schnabbel te bewaken. Grote baas Nijenhuis heeft een uitgebreide ontkenning geschreven en zij stond vanochtend rillend van woede in AD’s Ochtend Show To Go. “Je zat in de seizoensopener van Jinek afgelopen vrijdag. Niet zonder kritiek overigens. Waarom ging je daar zitten?“, werd haar gevraagd.

De Jong daarop: “Omdat ik er ieder jaar zit. Op 1 januari 2018 zat ik er, op 1 januari 2019 ook en nu op 1 januari 2020.

Vindt ze de kritiek gegrond? “Dat ik nu een soort van in kamp-Jinek zit? Ja, dat wordt heel erg gesuggereerd en je weet ook precies uit welke hoek dat komt. Van mannen die zelf iets minder aandacht krijgen en het heel erg leuk vinden om daar op mee te liften.

Ze lijkt te doelen op Volkskrant-journalist Frank Heinen, die haar maandag een driedubbelrol verweet, en Diederik Ebbinge, die meent dat De Jong zich heeft laten kaltstellen door Jinek. Zijn zij jaloers? “Nou, dat denk ik wel. Er is heel veel kinnesinne in onze wereld en het is ook heel belangrijk voor een merk of een krant om gewoon gezien te worden, dus als ik daar zit, dan kan een ander medium daar niet zitten. Dat vinden mensen dan heel vervelend.

Kamp

De Jong is naar eigen zeggen niet het schoothondje van Jinek. “Mensen proberen te framen dat ik in een bepaald kamp zit. Dat zit ik niet, want als ik word gebeld door Op1, dan zit ik daar morgen ook. Dat vind ik geen enkel probleem. Ik zit bij programma’s die ik goed vind en bij programma’s die ik niet zo goed vind. Ik zat ook bij Café Hendriks & Genee. Lees mijn columns erop na, dat vond ik niet zo’n heel erg goed programma.”

Als ik word uitgenodigd om ergens te praten over televisie, dan zit ik daar. Maar als De Wereld Draait Door belt, zoals een paar weken geleden gebeurde, van: ‘Wil je bij ons aan tafel zitten met een groep BN’ers om een getal van het jaar te noemen?’ Dan zeg ik: ‘Nee jongens, dat geloof ik wel, daar heb ik niet zo veel zin in.’ Over televisie praten, wie mij ook uitnodigt, daar ga ik naartoe.”

Kan ze nog wel iets lelijks over Jinek schrijven als ze daar avond aan avond aanschuift? “Nu is het nooit mijn bedoeling om lelijke dingen over iemand te schrijven, ik geef gewoon mijn mening over een programma. Als ik vind dat er echt gewoon niet goed gewerkt wordt, dan noem ik dat ook. Jinek had vorig jaar Linda de Mol aan tafel zitten. Ik vond het een erg flauw en weinig kritisch interview. Dat heb ik geschreven.

Heeft ze nog een voorbeeld? “Ik vond Jeroen Pauw ook niet zo sterk tegenover Yvon Jaspers die daar toen zat te huilen en dat heb ik ook gewoon geschreven. DWDD is voor mij zo’n beetje het grachtengordelclubhuis; dat schrijf ik keer op keer en toch zit ik daar. Het zijn twee verschillende dingen.”

Salaris

Door naar haar talkshowsalaris: hoe zit het daarmee? “Ik kan je uit je droom helpen: ik krijg er niks voor. Totaal niks. Ik zit totaal onbezoldigd bij Jinek. Ik vraag niet om geld, ze bieden het niet aan en ik krijg het niet.

Ook van Pauw en DWDD krijgt ze niets. En bij Café Hendriks & Genee? “Een bierpul kreeg ik daar en een viltje. En ik zit voor een reep chocolade bij Goedemorgen Nederland en bij Beau ook. Boulevard betaalt 350 euro per deskundige. Eentje zit daarboven, werd bij het gesprek verteld. Daar heb ik niet om gevraagd, maar zij bieden dat aan, prima. Ik heb ook mijn kosten om erheen te gaan en weer terug.”

Heeft ze geen mooie talkshowvergoeding bedongen? “Ik heb daar niet zo’n behoefte aan. Ik ben er niet afhankelijk van. Als ze me morgen niet meer uitnodigen: even goede vrienden. Maar op het moment dat ze me uitnodigen om over mijn vak te praten, dan zit ik daar.”

Ik vind het heel vervelend als er flagrante leugens verteld worden om je in een bepaalde richting te framen. Dat heb ik bij deze rechtgezet.”

Hans

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis steunt Angela de Jong in een uitgebreide ontkenning. In AD’s ochtendshow voegt hij toe: “Angela krijgt goed betaald, maar niet door Jinek en alleen door ons. Waarom is dat? Het is haar baan. Wij hebben haar gevraagd om twee dingen te doen: het schrijven van wat zij vindt wat er op televisie gebeurt en namens ons op televisie te verschijnen, het gezicht van het AD te zijn op televisie.”

Waarom is dat belangrijk? Omdat mensen gewoon jouw merk moeten zien op televisie. Ze overlegt ook elk optreden dat ze doet vooraf met ons en weet je? Twee jaar geleden was AD nooit op televisie en nu hoor je het heel regelmatig. Niet alleen Angela, maar met name Angela, en daar zijn wij heel dankbaar voor.”

Angela 1,5 jaar geleden

Anderhalf jaar geleden was Angela nog iets enthousiaster over de talkshowvergoedingen die ze krijgt. Ze onthulde in de Volkskrant een riante vergoeding te hebben gekregen van VI Oranje. “Ik heb er van tevoren niet om gevraagd, maar toen ik na afloop nog een paar formulieren kreeg toegestuurd, bleek dat ze 750 euro bruto betalen. Aan iedereen die daar als co-presentator zit.

Ze gaf toen al aan van Boulevard 350 euro te krijgen en niets van Jinek, Pauw en WNL. “Het enige waar ik me aan bezondig is dat ik vraag om een taxi die me heen en weer van huis naar de studio rijdt. Omdat ik een keer bijna in slaap viel achter het stuur na een uitzending van Pauw.

Ze bevestigde toen dat er enig ongemak zit in het aannemen van geld van tv-makers. “Ik geef toe dat dat een lastige is. Maar aan de andere kant is het geld mooi meegenomen. Ik maak er extra uren voor en schaf er soms een jurk voor aan.

Het AD-artikel ‘Nou vooruit, wat schuift het dan, die tv-optredens van Angela?’ kunt u hier lezen.

Lees ook:
Volkskrant kritisch: ‘Angela de Jong heeft driedubbelrol’ (6 januari)
Daar is ‘ie: Angela’s lovende column over Eva Jinek (7 januari)
Jinek-fangirl Angela de Jong vindt Op1 kansloos (7 januari)

Foto: RTL
64 Reacties op “Angela de Jong witheet: ‘Ik krijg 0 euro van Jinek!’”


 1. John de Mol - Narcist

  Ik betaal je wel Angela!! Durf je daar niet voor uit te komen?

 2. Bobby Eden

  750 eurootjes per keer mist zij. Doet zichzelf ernstig tekort, want ze moet telkens wel naar de kapper, de kledingzaak, pedicure etc.

 3. Mike

  Natuurlijk is het overtrokken maar mensen willen nu graag even bashen op de show van Jinek. Ze heeft ook bij DWWD gezeten en ook bij Hendriks en Genee. Ze heeft gelijk! Wel vind ik haar ongeschikt voor een column. Ze is gewoon niet slim genoeg.

 4. Chiel

  Geef haar nou niet nog meer aandacht!! We maken haar met zijn allen alleen maar groter op deze manier.

 5. sukkel

  Allemaal weer Angela framen lullig hoor….

 6. Jean Paul

  Als dit witheet is, tsssss.

 7. Zomaar een persoon

  @Mike – Angela is een gevalletje ‘schijn bedriegt.’ En sowieso slim genoeg om zichzelf in gewone-mensen-taal te uiten. Dan snapt de lezer het iig.

 8. Max

  Ik heb het gezien, niks witheet aan. Dit artikel past in de hetze die hier wordt gevoerd. Zegt alles over deze site

 9. Mike

  @zomaar een persoon, dat zie ik anders, getuige haar tv optredens. Onzeker, gebrekkige woordenschat met een beperkte kennis van het wereldje.

 10. Een gegeven paard kan ook uit zijn bek stinken

  Het gaat niet om je vergoeding oliebol.

  Klagen bij je baas? Kon je het niet alleen af.

 11. Emma

  TOM MULDER IS OVERLEDEN,IK LEES HIER NIKS OVEROP MC, DE MAN DIE 50 POP OF EEN ENVELOP GROOT HEEFT GEMAAKT

 12. Kaaskijker

  Talkshows moeten experts betalen in hun onkostenvergoeding. En normale mensen trouwens ook voor dat gesjouw. Zo raar dat talkshows voor nop de primeurs willen.

 13. insider

  misschien geeft dit weer hoe nederland naar je kijkt mevrouw. Je moet niet zo graag een BN-er willen zijn maar onafhanhelijk zijn en dat doe je niet door zo vaak op te treden in shows……

 14. Henk

  Angela lees je FB site.Kritiek van mannen? Gewoon kritiek van iedereen die niet jaloers is op jou maar je niet onpartijdig meer vindt. Wordt niet boos maar doe er wat aan en blijf van de buis.Wat Nijenhuis ook zegt of wilt, schrijf alleen columns.

 15. Henk

  @Emma, oh jee!!!!

 16. Trumpo

  Ik ben geen Angela van, maar als zij daar zit om het merk ‘AD’ te promoten, dan krijgt ze daarvoor niets, net als boeken-en tv programma promotors. Maar als zij als deskundige wordt uitgenodigd, dan is het niet meer dan normaal dat zij daarvoor betaalt wordt.
  Ik neem aan dat jullie bij MC ook niet gratis ranzige stukjes schrijven?

 17. echtWel

  @Emma: ja, schandalig, MC !

  Hier het bericht: http://ad.nl/show/radiolegende-tom-mulder-72-overleden~a020f74d

 18. Trudy

  Die wit hete fase is een goed moment om te stoppen Angela.. Je beseft maar al te goed dat je verkeerd bezig ben en men je publiekelijke vieze geboer meer dan zat is.

 19. Mink Vaillant

  hahaha die Angela. Het begint nu zielig te worden.

 20. echtWel

  By the way: Waar komt toch ineens het woord “framen” vandaan? Iedereen strooit ermee de laatste tijd, wat betekent het?

 21. PatatmetMayo

  @insider

  U snapt het.
  Maar Angela is mede door heren als Johan Derksen een rol toebedeeld die niet in verhouding staat tot wat ze nu uiteindelijk doet.
  Schrijft in de derde krant van Nederland een stukje over tv,een medium waar onder de 25 niemand meer naar kijkt.
  Maar als recensent bij het debuut van een ontzettend gehypte talkshow aan tafel gaan zitten is echt de doodsteek voor je geloofwaardigheid.
  Angela is voorlopig af,voor mij na as mei voor altijd,loopt me AD abonnement af.
  Komende weken zal ze wel stukjes gaan schrijven over ander programma’s zodat ze nu zelf even in de luwte kan blijven.

 22. Ron

  Ze krijgt in natura.

 23. Mike

  @Echtwel, Framen = mensen die doelbewust een (vaak negatief) imago willen creëren bij mensen/organisaties e.d.
  En waarom het zo vaak gezegd wordt…. kijk is naar deze site…en de zure bashers….we doen niet anders..

 24. Anoniem

  1 jan 2020 was Jinek niet op tv

 25. ome H

  Ze moet gewoon wat minder op de buis komen, dan is het prima

 26. Johnny👀

  Wel of niet maakt niet uit, gewoon opzouten met die dikke lelijke trol.

 27. Henk

  Angela was niet witheet! Angela was stellig.

  Angela heeft nu een positief stukje over Carrie geschreven en toegegeven dat ze een grote bek had. ( Angela)

 28. Norvo

  0 euro vergoeding, maar de PR die je krijgt door op primetime je mening te mogen verkondigen als vermeende autoriteit is on-be-taal-baar. Krediet is meer dan geld.

 29. man pan

  Angela, wie klappen uitdeelt moet ook kunnen incasseren en niet over janken.

 30. Guttegut

  Check even de column van Marcel van Roosmalen over deze tante. Je lacht de ballen uit je broek.

 31. 100% Gegarandeerde AD Pulp

  Grootste journalistieke MISSER is geweest haar bezoek aan Jinek afgelopen vrijdag.

  Daarmee heeft ze zich zelf en het AD volledig verkeerd op de kaart gezet.

  Haar geloofwaardigheid als journalist is voorbij.

 32. Jinek, Onveranderd Gedateerd

  Ieder jaar komt Angela langs op 1 januari (in dit geval 3 januari).

  Bedenk eens wat nieuws Jinek.

  Het begint allemaal ONVERANDERD gedateerd te worden.

 33. NPOMAN

  Als Angela elk jaar in januari bij RTL zit, heeft ze dus duidelijk banden met RTL!

 34. henk

  Jinek vanavond om 22:12 uur!

 35. Mariusz

  @Emma 13.33u, Marco Borsato is geveld door een burnout, agenda is voor onbepaalde tijd leeg gemaakt.

  Laat ook voortaan die hoofdletters maar achterwege , dat staat namelijk voor schreeuwen.

 36. StefanV

  Het AD doet dit heel slim. De hoofdredacteur houdt Angela uit de wind, zij kan haar verhaal doen en de rest gaat vanzelf: er is weer volop media-aandacht en dus ook aandacht voor de persoon Angela de Jong. Haar concullega’s bij andere kranten kijken verbitterd toe.

 37. Mariusz

  Sinds wanneer werkt iemand voor niets! 🤭. Kom op zeg, voor niets gaat de zon ☀ op.

 38. MC bezoeker 2

  Nog even doorgaan tot het einde carrière is. We moeten van deze mevrouw af :)

 39. Een gegeven paard kan ook uit zijn bek stinken

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Carrie_ten_Napel

  Angela: wakker worden. Carrie heeft meer ervaring op TV dan Jinek

 40. Een gegeven paard kan ook uit zijn bek stinken

  Angela: wakker worden. Carrie heeft meer ervaring op TV dan Jinek

 41. Doelgroep

  Het is inderdaad niet te verdedigen dat ze daar uitgerekend afgelopen vrijdag bij de eerste aflevering zat. De reden dat dat gewoon elk jaar zo is, is echt te mager. Dat kun je niet recht praten. Gewoon toegeven lijkt mij nu beter, anders vervreemd je je lezers van je. Het kost ontzettend veel tijd om een imago op te bouwen, maar het is zo afgebroken.

 42. NPOMAN

  Angela, welk imago?

 43. snoezigkleinhertje

  Die Angela De Jong word gewoon zwart betaald daarom maakt zij zich zo druk.

 44. Alex Jones

  Angela is waarschijnlijk de enigste die niet betaald krijgt om aan te schuiven, dat is een interessante ontwikkeling.

 45. Susan

  Tja Angela …iedereen zijn eigen waarheid hè
  Jij maakt met jouw waarheid anderen kapot,anderen met hun waarheid jou.
  Zo voelt dat dus.

 46. E. Jansen

  Zielige reacties hier van een hoop betweters, die ten eerste belabberd Nederlands kunnen schrijven, en met de andere twee hersencellen zichzelf foutloos vinden door alleen anderen te bekritiseren en dus zelf ook niet onderdoen als mediacriticus. En maar wijzen naar anderen, tsss…

 47. ano@niem.nl

  Vreemd dat ze zich zo druk maakt. Maar ze zal nog wel kwader worden wanneer dan toch eindelijk uitlekt dat ze TOCH geld heeft ontvangen voor haar optreden, want zo gaat dat met dit soort zaken. Niemand gaat voor nop naar een tv-optreden.

 48. Peter Wingender

  Angela, Katja, Bridget; ze hebben allemaal iets gemeen; ongeloofwaardigheid. Die Angela is een nep journalist en nep tv criticus.

 49. Doelgroep

  Inmiddels heeft de Volkskrant er ook al een klein artikel aan gewijd. De top en de flop. De top krijgt Sinan Can voor zijn docu en de flop is voor Angela de Jong, vanwege haar curieuze dubbelrol.

 50. John

  Dit is de ondergang van die dikke hoer.

 51. Angela de spreekpop van RTL en Talpa

  Angela is geen betrouwbare journaliste meer.

  Het AD is een onbetrouwbaar journalistiek medium.

  Na de haring en de oliebollen is het nu de media.

  Krant AD en Angela ook na media offensief niet meer onafhankelijk. Deze smet is niet meer weg te poetsen

 52. John

  @18:24 Ze moeten jou aan het werk trappen.

 53. Nils Holgersson

  “Boulevard betaalt 350 euro per deskundige. Eentje zit daarboven, werd bij het gesprek verteld”
  Dat kan R. maar eentje zijn

 54. JW

  Zoek even de definitie van witheet op.

 55. Sandra

  Is ze nou witheet omdat ze €0,- krijgt?
  Waarom gaat ze er dan heen?

 56. Denise

  @Sandra: omdat ze een stinkkut heeft.

 57. Marry Hens

  @Emma Er brandt bij mij een kaarsje voor die geweldige Tom Mulder die van radio een avontuur wist te maken.

 58. Xylon

  Beste Angela de Jong, het is blijkbaar dus wel degelijk zo dat u gewoon een Fake recensente bent van het evenzo Algemeen Fake Dagblad !.. Want u weet héél erg goed waarom u vrijdag aanwezig was bij de allereerste rtL-Jinek talkshow !.. Zoals iedereen weet heeft De Persgroep, waar ook dagblad AD onder valt, een strategische overeenkomst voor drie jaar getekend met rtL-Nederland !..
  Een strategische alliantie tussen deze twee mediabedrijven houdt natuurlijk tevens in dat men elkaars content versterkt door onderlinge publiciteitsvoering !.. Laat nou die “nieuwe” talkshow van Jinek héél toevallig een programma zijn van de mediapartner van uw eigen Fake krantje ?!.. Toeval bestaat niet, of toevallig wel in dit geval ?!.. Mevrouw de Jong, u heeft zich door uw Mediageilheid zodanig gediskwalificeerd dat u maar beter kunt opstappen als tv recensent c.q. columniste van het AD !.. Niemand zal u langer in deze functie nog serieus nemen !.. U heeft immers niet alleen met uw aanwezigheid in de allereerste rtL Jinek show, maar ook met uw lovende stukje die u vervolgens daarover liet plaatsen in uw krant, écht laten zien dat u niet objectief meer bent en u voortaan onbetrouwbaar zult zijn voor wat betreft uw stukjes in het AD !.. Het is jammer maar helaas einde van uw carrière Mevrouw de Jong !.. U kunt u in elk geval zo bij rtL-Bertelsmann’s roddelrubriek Boulevard aan de slag ?!..

 59. Klaas Flink

  Mevrouw de Jong heeft geen keuze, ze moet wel omwille van afspraken en belangen en dat kan natuurlijk. Ze recenseert geen programma’s maar heeft van die open deur meningen over mensen, een te smalle tafel, dat dus. Vreselijk mens die als ze iets gaat beweren altijd eerst een seconde haar ogen sluit; als aankondiging, nou hier komtie dan. Weg met dat mens, vreselijk gewoon

 60. Carla Hoffman

  Ik vind het niet gek als je niet zouden betalen je wil aandacht en voor gratis zitten????zou je het niet erg vinden de 2 makkers hebben gelijk omdat te schrijven nu de keerzijde he dan voel je hoe prettig of het is net zo heb je ook gedaan met Umberto Tan weet je nog je verdiende loon nlijf dan weg het zal een versdeming zijn hoor want dank zij Philips Frederik ben je nu in beeld desondanks gun ik je succes doe dat ook met anderen doei

 61. anoniemmm

  hans schaam je

  je hebt met nep nieuws zoveel olie bollers laten huilen

  waar rook is

  een jurk een taxi een restaurant bezoek zo kan ik door gaan

  wat is de oplage van AD Hans

  op je luie reet zitten en niets van de krant weten

  angela je verziekt de media met je behinderd gedrag.

 62. TT

  Doe niet zo belachelijk Angela! Met jou aanwezigheid daar verlies jij je geloofwaardigheid is dat zo moeilijk zelf te bedenken?

 63. Forza

  ‘witheet’, wat een clickbait headline weer…. Stop daar is mee

 64. Habekuk

  Hans Nijenhuis hij zat aan tafel met een oliebollen Bakker die protesteerde tegen de test van zijn baksel waarop Nijenhuis zei: je praat met als je bakt en de presentator, ik weet niet meer wie, greep niet in! Nijenhuis is zeer onsympathiek

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.