Youp van ’t Hek klaagt opnieuw over Angela de Jong

Youp van ’t Hek doet opnieuw zijn beklag over de vele tv-verschijningen van Angela de Jong. Hij vindt dat ze nu echt een keer weg moet blijven van het Media Park. Dat laat hij blijken in zijn column in de VARAgids. Van ’t Hek zag De Jong laatst samen met Peter R. de Vries zitten in M, waar ze kwamen praten over het gebrek aan goede ‘rechtse’ televisie. “Verrassend. Waarom vissen al die televisieprogramma’s elke dag in dezelfde deskundigenvijver?“, klaagt de 65-jarige cabaretier.

De cabaretier werd er weer even aan herinnerd dat De Jong kennelijk nog steeds actief is. “Begrijp ik nou dat die Angela weer kritische stukjes over televisie in een krant schrijft? Wat schrijft ze dan? Dat ze gek wordt van steeds d’r eigen kop op de buis?

Het onderwerp waar De Jong over sprak, Robert Jensen, vindt Van ’t Hek ook verschrikkelijk. “Volgens een vriend van mij leek het vooral op de ziekenomroep van een rechts gekkengesticht met verder ongevaarlijke gestoorden. Een soort schoolkranttelevisie. Maar dan wel voor de onderbouw. Dat vonden ze bij M ook.

Wat vond hij zelf van Jensen? “Ik heb daar geen mening over omdat ik het nooit gezien heb. Gewoon geen tijd. Leukere dingen te doen.

De VARAgids-column Droste TV van Youp van ’t Hek kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Youp van ‘t Hek vindt Angela de Jong te vaak op tv (4 februari)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen