Angela de Jong: ‘Volkskrant heel erg jaloers op mij’

Geplaatst op vr 10 jan 2020 om 16:15

Angela de Jong gaat de kritiek op haar dubieuze tv-optredens wel heel goedkoop uit de weg. De Volkskrant is zwaar jaloers op haar succes en haar criticaster Marcel van Roosmalen zal wel verliefd op haar zijn. Dat heeft de tv-recensent van het AD vanochtend gezegd op NPO Radio 1. De Jong neemt de kritiek op haar dubbele pet niet serieus: “Dat is business as usual, hè? Ik sta wel vaker in die floprubriek van de Volkskrant hoor en van Marcel van Roosmalen weet ik dat hij dolverliefd op mij is.

Ook Gijs Groenteman heeft zich in het kamp van Angela de Jong-critici geschaard. “En Gijs Groenteman: ja, ik vind het heerlijk dat ik sinds gisteren weet dat hij een aanval krijgt als ik op televisie zit van (zet gek, geïrriteerd stemmetje op, red.): ‘Oh, daar is ze weer, hoor, daar is ze weer en ze kan helemaal niks! Ze kan helemaal niks!’”

Het is vooral de Volkskrant die haar kapot wil maken, zegt De Jong. Ze is vandaag voor de tweede keer in korte tijd uitgeroepen tot mediaflop van de week, ditmaal door Paul Onkenhout.

De Jong: “Nogmaals, en het is echt waar, het is al heel lang zo en heel vaak zo. Ik weet ook uit welke hoek het komt. Zoals vanochtend ook bij de Volkskrant, dan denk ik: ja, jongens, ik weet dat jullie totaal niet meetellen op het gebied van meningen over televisie. Ze hebben niet voor niets van de week de frequentie veranderd, waarbij ze eerst op internet publiceren en de dag erna in de krant. Want ja: dat doe ik ook en ze weten dat dat werkt.”

Mediaflop

De Volkskrant vindt De Jong de mediaflop van de week, omdat zij en haar hoofdredacteur een rookgordijn optrekken over haar dubieuze tv-optredens. Ze gaan de échte kritiek uit de weg door van de daken te schreeuwen dat ze absoluut niet betaald krijgt voor haar tv-schnabbels.

De Jong kan zich niet vinden in de kritiek van de Volkskrant. “Wat ik dan wel grappig vind is dat er dan staat dat ik de hardnekkige roddel, of de vuige roddel zou ik willen zeggen, dat ik betaald word voor mijn tv-optredens en nu ook betaald ben door Jinek om daar te komen zitten en een positieve recensie te schrijven, dat ik dat niet serieus moet nemen omdat het een grapje op Mediacourant is. Dan denk ik: prima dat het een grapje op Mediacourant is, maar waarom plaatsen jullie dan de dag ervoor een ingezonden brief waarin een lezer beweert dat ik ben ingehuurd door Jinek en dat het één van haar trucjes is. Dat vind ik allemaal prima, maar dat plaatsen ze wel, terwijl ze weten dat die meneer of mevrouw die dat geschreven heeft, dikke vette onzin schrijft. Dan denk ik: dat vind ik toch een beetje raar voor een kwaliteitskrant.”

Onafhankelijk

Ziet De Jong zelf ook niet dat ze haar onafhankelijkheid heeft verloren? Presentator Carl-Johan de Zwart: “Het is toch niet raar dat die indruk bestaat? Zou je dat niet beter kunnen wegnemen door er niet te gaan zitten?

De Jong: “Ik ben televisiecolumnist en uithangbord van het AD. Mijn krant vindt het heel belangrijk dat ik daar zit. Nogmaals: noem mij de recensie waarbij ik iets heb rechtgepraat wat krom is of krom heb gepraat wat recht is. Die is er niet.”

Ik verbaas me enorm over de obsessie die sommige mensen met mij hebben. Ik zou zeggen: vooral doorgaan, want mijn columns worden beter gelezen dan ooit. De mediapodcast die wij gisteren hebben gepost, wordt enorm goed beluisterd en iedereen kent mijn naam in Nederland.”

De Jong in het Mediaforum:

Lees ook:
Angela de Jong witheet: ‘Ik krijg 0 euro van Jinek!’ (gisteren)
AD trekt rookgordijn op rond Angela de Jong (gisteren)
Gijs Groenteman: ‘Angela-ballon nét te ver opgeblazen’ (gisteren)
Volkskrant vindt Angela alwéér mediaflop van de week (vandaag)

Foto: NPO
76 Reacties op “Angela de Jong: ‘Volkskrant heel erg jaloers op mij’”


 1. Iemand in puin leiden

  .@Humbertotan vindt de column van Angela de Jong over Op1 met Thijs en Giovanca schandalig. ‘Het is niet alleen vrouwonvriendelijk maar ook racistisch. Ik was woest!’ Rob Goossens (@goosr) van de Telegraaf reageert en vindt dat Angela de Jong een ‘verknipt wereldbeeld’ heeft.

 2. Foute boel

  Geloof je het zelf?

  De Volkskrant vindt dat je een foute uitspraak hebt gedaan en dat vind ik ook.
  De kroon is je van het hoofd gevallen.
  Respect komt te voet en gaat te paard.
  Je bent af, Angela de Jong.

 3. Roger

  Iemand in puin leiden
  Fri 10 Jan 2020 om 16:16

  Jij spoort niet! En dit is geen twitter, je hoeft twitter accounts niet door een punt vooraf te laten gaan!

 4. Iemand in puin leiden

  De Jong: “Ik ben televisiecolumnist en uithangbord van het AD. Mijn krant vindt het heel belangrijk dat ik daar zit. Nogmaals: noem mij de recensie waarbij ik iets heb rechtgepraat wat krom is of krom heb gepraat wat recht is. Die is er niet.”
  ——

  Ik ben columnist maar zegt: noem mij de recensie waarbij…….

  Domme oliebol wat ben je nu???????

 5. Lies

  MC, het is nu wel een keertje klaar.

 6. Rastom

  Ik mis nog een artikel over Angela de Jong.

 7. blabla

  Angela de Jong is de Ellie Lust van dit jaar. Een aantal succesvolle tv-optredens en daardoor gaan geloven dat mensen altijd op je zitten te wachten. Het is nu wachten totdat het AD zegt dat het misschien wel wat minder kan, Angela de aandacht niet kan missen en een mislukte tv-carrière gaat beginnen.

 8. oja

  Angela is absoluut te ver gegaan in haar hunkering naar aandacht. Ze heeft heel vaak bij het juiste eind, maar ze is nu echt een lijn over gegaan. Ik neem haar in elk geval minder serieus.

 9. Marianne

  Zo is het. Bovendien is het niet gezond om zo veel televisie te kijken.
  En de veel kranten zijn hun geloofwaardigheid ook kwijt door hun blinde liefde voor Jinek en door dubieuze programma`s guilty pleasures te noemen. Het is verhullend taalgebruik en het heeft niets met onafhankelijke journalistiek te maken. Als dergelijke programma`s door een Italiaanse zender zouden worden uitgezonden dan had men die verworpen met woorden als verwerpelijk, wansmaak, mensenhandel en dergelijke.

 10. o.p. lichter

  Zijn er überhaupt nog wel lezers van de volkskrant ??

 11. FlyingLotus

  Dikke zeug is knettergek. Wie valt er nu op zo’n dikzak, met dubbele kin, en flubberbuik.

 12. purebliss

  Ze zijn ook jaloers. Waarom zou je anders zoveel aandacht geven? Ik bedoel, hoe belangrijk kan je een column over tv programma’s maken… Waar gaat dit over? Zij nemen het in ieder geval behoorlijk serieus en geven de column daarmee juist zoveel autoriteit en status.

 13. Angelamenielachen

  K O T S M I S S E L I J K
  Deze vrouw.
  Ze pretendeert toch journalist te zijn. Dan kan ze zich toch ook wel mondeling verweren.
  Ze zal toch vast wel iets hebben opgedaan toen op de redactie Hoeksche Waard (of een andere saaie regio nabij Rotterdam) van het Rotterdams Dagblad.
  Ze wilden haar niet eens op de stadsredactie.
  Maar dat ze zich verlaagt tot deze zandbak-tactiek is toch schrijnend.

 14. Zomaar een persoon

  @16.32 – Haar echtgenoot.

 15. Henk

  Dan maak je toch een denkfout purebliss. Zij werd uitgenodigd door televisieprogramma`s en werd geciteerd door anderen, daardoor kreeg zij meer status. Bovendien zijn er genoeg mensen die veel invloed hadden met hun artikelen in de krant zoals Johannes van Dam. Menig restaurateur sidderde door zijn pen.

 16. Wauw & Pitteman

  Angela de Jong.
  Ik zou er mijn hond nog vanaf trappen.

 17. Sjaak

  Linkse mensen vinden alles wat rechtse mensen doen slecht. En de Volkskrant is een uitermate verongelijkte linkse krant.

 18. Hermann Boring

  Grappig. Angela verwacht zelfreflectie van anderen terwijl ze dat zelf totaal niet kan opbrengen. Ze heeft haar journalistieke *honend lacht* onafhankelijkheid allang aan de treurbuis verkocht. Je kan dat ding niet aanzetten of ze duikt wel ergens op. Inderdaad het Ellie Lust-syndroom. Ik snap niet dat die clown van een hoofdredacteur van het AD haar niet tegen zichzelf in bescherming neemt. Maar nee, meneer komt met een slap verhaal.

 19. John

  De VARA of andere linkse rakkers vinden het prima als Angela kritiek heeft op een RTL-programma maar als de NPO aan de beurt is zijn ze op hun pik getrapt.

 20. provurrrrb

  @Henk ik denk dat jij ook een denkfout maakt met alle respect. Alle aandacht die zij krijgt van mensen met bereik is promotie voor haar en haar krant. Haar bekendheid groeit, het geeft haar autoriteit mensen gaan haar column meer lezen omdat ze stiekem toch wel benieuwd zijn wat ze nu weer schrijft. Opmerkelijk maar waar, bijna alle mensen vinden het stiekem best lekker om zich aan iemand te ergeren. Ze haten wel, maar lezen stiekem ook gewoon haar columnpje. Kijk, iemand die er totaal niet toe doet, niet relevant is of geen bedreiging vormt, daar besteed men geen aandacht en energie aan. Dat is gewoon zo. Blijkbaar is Angie dan toch behoorlijk relevant of ziet met haar als een bedreiging. Ik bedoel, als ik iets lelijks over een tv programma zeg kraait er echt geen haan naar hoor…

 21. Tremens

  De volkskrant staat vol met leugens en valse beschuldigingen. Alles om maar iedereen die niet aan de partijideologie voldoet moet worden kapotgemaakt.

 22. peacock and whitemen

  Vanavond zit angela de jong op bij op1

 23. Drs. G.A.E.S. Bierhalen

  @Wauw & Pitteman

  Dat zegt alles over jou dat je je hond zou trappen, domme dierenbeul met je stoere praatjes.

 24. Claire

  De populariteit van Angela wordt door deze jaloerse oude mislukte gefrustreerde mannen groter en groter. Heerlijk. Angela je bent goed bezig.

 25. Wanna

  Ze had gewoon haar stukjes moeten schrijven, was ze gewaardeerd en gerespecteerd. Nu slaat ze de plank vreselijk mis. Die stem deugt niet, die kop deugt niet en ik ga steeds meer twijfelen aan haar karakter.

 26. Ron

  Vind ik niet. Haar macht wordt alleen maar kleiner en kleiner. Ze valt steeds vaker van haar voetstuk.

 27. Iemand in puin leiden

  o.p. lichter
  Fri 10 Jan 2020 om 16:31

  Ja en heb mijn jaarabonnement net weer betaald.

 28. Rembrandt

  De ondergang van die dikke hoer is begonnen.

 29. Loekie Snol

  Ik ben een fan van Angela. Ik vind haar ook niet dik. En een hoer is ze ook niet. Wat een geflipte figuren hier. Ze komen vast iets tekort, denk seks :-) Dat snap ik want wie wil er seks met dit soort maffe types.

 30. Ad

  De boter druipt van het hoofd van de Volkskrant. Kennelijk vergeten dat hun Jean Pierre Geelen destijds als tv-recensent vaste gast was in DWDD. Nooit commentaar op gehad.

 31. Bep

  @ Loekie Snol
  En het is ook geen varken, het is gewoon een goede columniste die een verkeerde beslissing genomen heeft.
  Kan gebeuren! Nu moet ze zich even mak houden en weer goede stukjes gaan schrijven!

 32. geld

  @Ad precies dat. Ze zijn zo ontzettend jaloers, ze pakken alles aan om haar naar beneden te halen. Iedere krant droomt van iemand als Angela die zoveel exposure en viralness oftewel gratis reclame en aandacht genereert. Hoe cynisch dit ook klinkt, Angela is de natte droom van iedere krant.

 33. Johnny👀

  Ze is geen h0er want er is echt geen mens die dat gedr0cht betaald om erover heen te gaan..

 34. Dries Roel Vink

  Kunnen we verdomme eens een keer geen aandacht geven aan die dikke, zelfingenomen en opgeblazen hamster?
  Wat boeit het mij wat die huisvrouw vindt. Mijn mening is wat telt en niet wat deze arrogante kwibus ergens van vindt. Zo is’t maar net!

 35. Dries Roel Vink

  En nee, Angela is geen hoer, maar wel een dikke hamster! Die opgeblazen wangen komen vast niet van het schrijven …

 36. Sandra

  En hoe oud zijn deze mensen?
  Ik heb puber kinderen die nog volwassener met andere mensen omgaan dan hun doen.

 37. Dries Roel Vink

  @Sandra
  Puberkinderen schrijf je als één woord :-) Ik hoop voor je dat je kinderen de Nederlandse taal beter beheersen …

 38. Sandra

  Dries Roelvink.

  Dat is ook een bezigheid…anderen op hun fouten wijzen.
  Fijn dat jouw dag ook weer goed is.
  Ik zal morgen weer een fout maak…ik gun je dit namelijk elke dag wel.

 39. gerdien

  Het was ontluisterend om te horen hoe slecht De Jong tegen kritiek kan en dus blijkbaar echt denkt dat iedereen jaloers op haar is. Kan dat gescheld hier hier trouwens eens ophouden?

 40. Ron

  @gerdien: en die opmerking van haar over Giovanca en Tijs in haar column van woensdag slaat ook kant nog wal. Eens met Humberto voor deze ene keer.

 41. sukkel

  Marcel verliefdop Angela wat een witz zeg

 42. Tina

  Ik zou het leuk vinden als MC een keer een stukje over Angela de Jong zou willen schrijven. Hoeft niet perse vandaag, kan ook morgen hoor. Alvast bedankt!

 43. Habekuk

  Mensen we weten het wel, Angela is vreselijk! Maar het taalgebruik van sommigen hier is tienmaal erger. Tokkies zijn jullie¡!!!!!!!!!!

 44. pepe

  ik heb meelij met meneer de jong, maar misschien is hij wel een hele grote masochist dat kan ook natuurlijk. Zie haar wel in latex met de zweep klaar staan boven aan de trap.

 45. robb

  elke dag angela nieuws BORINGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

 46. tim

  Ik had me voorgenomen dit jaar meer positieve opmerkingen te plaatsen maar het wordt me wel erg moeilijk gemaakt.

 47. Henk

  Met de laatste column slaat zij ook de plank mis, het is alsof die laatste paar columns door een ander zijn geschreven. Misschien tijd voor een vakantiepauze.

 48. gerdien

  @Ron: ja, belachelijke opmerking. Ook dat nog.

 49. Gezond verstand

  Jullie vallen allemaal over elkaar heen….
  Geen enkel echt inhoudelijk argument, alleen maar opmerkingen over haar uiterlijk.

  Hebben jullie wel echt naar haar geluisterd vandaag in het mediaforum?

 50. Peanut

  Weer 2 artikelen op MC over Angela de Jong. Wat is het doel? Accepteer gewoon eens dat deze vrouw succesvol is.

 51. Jacob

  Niet elke stukje op internet of in de krant van Angela is even sterk, niet elk optreden op tv is even boeiend, maar dat is bij iedereen toch?
  Ik ben wel Angela fan. Hou van de schrijfstijl, heeft heel vaak gelijk ( ook hier, lees de stukken over haar terug)

 52. Mathias

  @Gezond verstand
  Oprotten, untermensch.

 53. David

  In plaats van het continu over Angela te hebben waar gezien de bovenstaande reacties wel een beetje kotsmisselijk van is hadden jullie ook radiopionier Tom Mulder kunnen eren waarvan gister bekend werd dat hij op 72-jarige leeftijd is overleden. Jullie zijn echt een trieste rioolsite geworden.

 54. StefanV

  Ik word met de dag meer fan van Angela de Jong. Ze zegt gewoon heel koel en nuchter waar het op staat. Dat doet ze bij tv-programma’s, maar ook bij dubieuze figuren die haar aanvallen.

 55. Rop Peperberg

  @David
  Zo is het. Tom Mulder was een iconische radio-DJ. Die kleuters van tegenwoordig die je op de radio hoort zouden er nog heel wat van kunnen leren.

 56. Angela geeft het slechts denbare antwoord: ze zijn jaloers

  Angela stapelt fout p fout. Ook dit is niet de manier om je te revangeren.

  Angela is nu geheel niet meer inchage.

  Angela is haar geloofwaardigheid kwijt.

  En het AD is nog meer een flutkrant zonder ruggengraat maar gekocht door RTL om lippendienst te bedrijven.

 57. Suzy Wang

  Hahahahahahahahahahahah
  Hahahahahahahah pppfff
  Hahahaha
  Vetvlek.

 58. Trumpo

  Wat goedkoop om Angela de Jong de hele dag week jaar als loser neer te zetten.

 59. Angela de Jong Lover

  Hans Beerenkamp zat ook altijd bij DWDD en participeerde zelfs bij niet mediazaken, en schreef altijd lovend over DWDD. Verder was hij ook winnaar bij De Slimste. Je hoorde toen niemand en helemaal over zijn anti-PVV standpunten.

 60. Pieter Hoogmoedt

  @Angela de jong lover
  Ik begrijp dat je fan bent van Angela.
  Maar vergeet één ding niet:
  Hans Beerenkamp is heel erg betrouwbaar, dat vergeten heel veel mensen.
  Angela de Jong schrijft voor de Oliebollen Gazet, dat is natuurlijk wel een ander niveau dan Hans.
  Ook wist Hans Beerenkamp zijn onafhankelijkheid altijd zeer goed te bewaren en dat is Angela de Jong nooit echt goed gelukt. Zo raakt zij dus steeds verder in de ondankbare
  positie van onbetrouwbare stukjesschrijver die haar broodheren moet dienen.
  Ik hoop dat je het nu begrijpt, het was een beetje naïef van je.
  Mvrgr.
  Pieter Hoogmoedt

 61. Bertus

  Vermoeiende vrouw die Angela….moemakend…. Ze krijgt taxi s en geld heb ik wel eens in wandelgangen van radio- en tv-land vernomen

 62. Caramba

  Een van haar critikasters, Marcel van Roosmalen, verschijnt zelf ook op radio en tv. Youp van ’t Hek idem. Maar hé, daar is dan kennelijk niks mis mee.
  Wat een hypocrisie hier.

  Ik mag graag de column van Van Roosmalen horen, maar ga me niet vertellen dat ie werkelijk iets te melden heeft; het is vooral stijl (met een hang naar framing) en nul inhoud. Zijn mislukte sollicitatie als presentator duidt er overigens op dat hij weinig anders kan.

 63. Annie

  Gansjela heeft haar eigen ondergang ingeluid en daar zullen niet heel veel mensen rouwig om zijn.
  Weg met die dikke betwetersnol!

 64. Nispicht

  En weer heeft Jinek verloren. 0:5 voor op1

 65. Mutkongool

  @Nispicht

  Spreek je volgende week rond deze tijd!

 66. Xylon

  Tuurlijk krijgt ze altijd geld in ruil voor al haar diensten in alle media en schrijft ze voornamelijk positieve stukjes over bepaalde programma’s van het tv bedrijf RTL-Nederland zoals talkshow Jinek !.. De Persgroep is natuurlijk niet voor niets een 3 jarige strategische samenwerking met een commerciele tv bedrijf aangegaan !.. AD en rtL-Nederland maken zo gebruik van elkaars diensten en de mediageilheid van Angela de Jong en haar hoofdredakteur Hans Nijenhuis komt de objectiviteit van haar recensies c.q. columns in het AD niet ten goede !..

 67. Kickbokser

  Nispicht

  Voorspelling

  Jinek – 1.4 niljoen
  Op1 – 400.000 (Sophie Hilbrand effect)

 68. Elisa

  Hahaha jaloers op zo’n Kenau???? Lachwekkend!! Angela de Jong kan zelf niet tegen kritiek maar wel kritiek hebben op anderen. Dat is stoer e. Ze is toch zo eerlijk wees dan ook eerlijk tegenover jezelf. En dan zo arrogant zijn en denken dat je mensen zo goed kent dat je weet wat voor afspraken ze met elkaar maken. Kijk eens i de spiegel Angela en leer wat meer zelfkennis te krijgen.

 69. gerdien

  Ja, zoals Angela de Jong gisteren op Radio 1 tekeer ging vanwege de kritiek heeft ons de ware Angela laten zien en dat was niet fraai. Het verschil met andere tv-recensenten is dat die wel eens op tv zijn om inhoudelijk een oordeel over programma’s geven. De Jong gaat veel verder, nu met de door haar ontketende en voortdurend opgestookte talkshowoorlog waarbij ze Op1 bij voorbaat afschreef en Jinek bij voorbaat tot winnaar uitriep. Daarmee is ze onderdeel van een idioot spel geworden en haar geloofwaardigheid als tv-recensent/ columnist kwijt.

 70. M

  Dat ben ik met je eens, Gerdien. Dat was niet handig van de Jong.
  Maar de televisiewereld heeft haar harder nodig dan andersom.
  Ik hoop dat ze niet verdwijnt.

 71. Geilneef

  Vol van zichzelf,letterlijk en figuurlijk

 72. yep

  Ik ben het eens met de kritiek dat Angela wel erg nadrukkelijk aanwezig is in de media, dat mag best iets minder. Zij is toch slechts net als al die andere 17 miljoen mensen gewoon iemand die iedere avond “kassie” kijkt. Waarom uberhaupt de mening van resencenten zo belangrijk wordt gevonden is mij een raadsel.
  Maar die huidige continue aanvallen op haar zijn ook ongegrond en doorspekt van jaloezie van andere resencenten of makers van mediasite’tjes.

 73. Mark

  Ik vind het toch wel lachen voor iemand die “niks kan” zo veel invloed heeft hahaha.

  Go Angela!

 74. Zwarte Piets is geen racisme

  Angela is gewoon heel goed. Hoe meer er over je gepraat/geroddeld wordt hoe beter hoor Angela. Gewoon doorgaan die al die jaloerse stakkers negeren.

 75. A

  Waar komt de gedachte vandaan, dat als iemand kritiek op je heeft, dat die dan jaloers op je is ?
  Angela, als je respect wilt hebben/houden, laat je niet zo uit je tent lokken. Niet zo kinderachtig, en sta er boven.

 76. .

  Jaloezie is een non-argument dat vooral gebruikt wordt door adolescenten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.