Angela de Jong: ‘Volkskrant heel erg jaloers op mij’

Angela de Jong gaat de kritiek op haar dubieuze tv-optredens wel heel goedkoop uit de weg. De Volkskrant is zwaar jaloers op haar succes en haar criticaster Marcel van Roosmalen zal wel verliefd op haar zijn. Dat heeft de tv-recensent van het AD vanochtend gezegd op NPO Radio 1. De Jong neemt de kritiek op haar dubbele pet niet serieus: “Dat is business as usual, hè? Ik sta wel vaker in die floprubriek van de Volkskrant hoor en van Marcel van Roosmalen weet ik dat hij dolverliefd op mij is.

Ook Gijs Groenteman heeft zich in het kamp van Angela de Jong-critici geschaard. “En Gijs Groenteman: ja, ik vind het heerlijk dat ik sinds gisteren weet dat hij een aanval krijgt als ik op televisie zit van (zet gek, geïrriteerd stemmetje op, red.): ‘Oh, daar is ze weer, hoor, daar is ze weer en ze kan helemaal niks! Ze kan helemaal niks!’”

Het is vooral de Volkskrant die haar kapot wil maken, zegt De Jong. Ze is vandaag voor de tweede keer in korte tijd uitgeroepen tot mediaflop van de week, ditmaal door Paul Onkenhout.

De Jong: “Nogmaals, en het is echt waar, het is al heel lang zo en heel vaak zo. Ik weet ook uit welke hoek het komt. Zoals vanochtend ook bij de Volkskrant, dan denk ik: ja, jongens, ik weet dat jullie totaal niet meetellen op het gebied van meningen over televisie. Ze hebben niet voor niets van de week de frequentie veranderd, waarbij ze eerst op internet publiceren en de dag erna in de krant. Want ja: dat doe ik ook en ze weten dat dat werkt.”

Mediaflop

De Volkskrant vindt De Jong de mediaflop van de week, omdat zij en haar hoofdredacteur een rookgordijn optrekken over haar dubieuze tv-optredens. Ze gaan de échte kritiek uit de weg door van de daken te schreeuwen dat ze absoluut niet betaald krijgt voor haar tv-schnabbels.

De Jong kan zich niet vinden in de kritiek van de Volkskrant. “Wat ik dan wel grappig vind is dat er dan staat dat ik de hardnekkige roddel, of de vuige roddel zou ik willen zeggen, dat ik betaald word voor mijn tv-optredens en nu ook betaald ben door Jinek om daar te komen zitten en een positieve recensie te schrijven, dat ik dat niet serieus moet nemen omdat het een grapje op Mediacourant is. Dan denk ik: prima dat het een grapje op Mediacourant is, maar waarom plaatsen jullie dan de dag ervoor een ingezonden brief waarin een lezer beweert dat ik ben ingehuurd door Jinek en dat het één van haar trucjes is. Dat vind ik allemaal prima, maar dat plaatsen ze wel, terwijl ze weten dat die meneer of mevrouw die dat geschreven heeft, dikke vette onzin schrijft. Dan denk ik: dat vind ik toch een beetje raar voor een kwaliteitskrant.”

Onafhankelijk

Ziet De Jong zelf ook niet dat ze haar onafhankelijkheid heeft verloren? Presentator Carl-Johan de Zwart: “Het is toch niet raar dat die indruk bestaat? Zou je dat niet beter kunnen wegnemen door er niet te gaan zitten?

De Jong: “Ik ben televisiecolumnist en uithangbord van het AD. Mijn krant vindt het heel belangrijk dat ik daar zit. Nogmaals: noem mij de recensie waarbij ik iets heb rechtgepraat wat krom is of krom heb gepraat wat recht is. Die is er niet.”

Ik verbaas me enorm over de obsessie die sommige mensen met mij hebben. Ik zou zeggen: vooral doorgaan, want mijn columns worden beter gelezen dan ooit. De mediapodcast die wij gisteren hebben gepost, wordt enorm goed beluisterd en iedereen kent mijn naam in Nederland.”

De Jong in het Mediaforum:

Lees ook:
Angela de Jong witheet: ‘Ik krijg 0 euro van Jinek!’ (gisteren)
AD trekt rookgordijn op rond Angela de Jong (gisteren)
Gijs Groenteman: ‘Angela-ballon nét te ver opgeblazen’ (gisteren)
Volkskrant vindt Angela alwéér mediaflop van de week (vandaag)

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen