Humberto Tan vindt Angela de Jong racistisch

Geplaatst op za 11 jan 2020 om 8:10

Humberto Tan vindt dat Angela de Jong in haar column over Op1-duo Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink haar ware aard heeft laten zien. Het was een racistisch stuk. Dat heeft de presentator gezegd in zijn radioshow op NPO Radio 1. De Jong verwachtte ‘een ouderwets beeld van de ervaren witte man en een bevallige donkere assistente ernaast’, maar werd verrast. “Er was duidelijk afgesproken dat Giovanca in alle gesprekken de leiding zou hebben en Tijs de dienende rol had.

Verbijsterend, vindt Tan het. “Ik zat de column van Angela de Jong eens te lezen, om haar naam maar eens te noemen. Ik noem haar niet zo heel vaak, maar ik vond dit wel een schandalige column. Giovana en Tijs hebben veel kritiek gekregen. Dat kan en dat mag ook. Tijs is een ervaren talkshowhost, die Knevel & Van den Brink heeft gemaakt, en Giovanca heeft niet veel gemaakt. Daar kun je dus echt wel iets kritisch over schrijven als het niet goed is. Maar zij schrijft dit.

Tan citeerde de uitspraak van De Jong vervolgens letterlijk. “Hiermee impliceert ze eigenlijk dat omdat Giovanca donker en vrouw is, ze van tevoren had bedacht dat ze dienend zou zijn. Ik was woest. Dit is gewoon niet alleen vrouwonvriendelijk, maar ook racistisch. Zij beoordeelt haar op haar uiterlijk en haar sekse. Op basis daarvan had ze vooraf een oordeel dat ze een dienende rol voor Giovanca bedacht. Wat is dat voor column?

Rob Goossens, de Angela de Jong van De Telegraaf, daarop: “Ik moest zeggen dat toen ik dit las, ik ook dacht: dan heb je een verknipt wereldbeeld als je zo naar zo’n show kijkt. (…) Je moet op de prestaties beoordelen. Om haar huidskleur erbij te halen: ik zou het niet in mijn hoofd halen.

Lees ook:
Humberto lacht om Angela de Jong: ‘Te veel aandacht’ (vorig jaar)
Angela dacht dat ‘donkere’ Giovanca bijrol zou krijgen (8 januari)

De beelden:

Foto: RTL, NPO
88 Reacties op “Humberto Tan vindt Angela de Jong racistisch”


 1. Zomaar een persoon

  Vergeet ook dit artikel van E bru U mar niet (waarom wordt dit tegengehouden?): https://www.powned.tv/artikel/tien-presentatoren-voor-een-blondje

 2. O wat een week

  Angela geeft hier juist een compliment… Humberto speel de racisme kaart…

 3. JanH

  Nee. De Jong schreef dit omdat zij vreesde dat de ervaren oude blanke man het voortouw zou krijgen. Dat was niet zo, en daar was zij blij om. Wie daar iets racistisch in ziet, heeft indrukwekkend lange tenen.

 4. Mark2

  Helemaal gelijk heeft Humberto! De jong start haar jaar niet lekker! Mooi dat ze wat meer ondereen vergrootglas ligt. Al was ze wat mij betreft al meer dan groot/pafferig genoeg

 5. JenZ

  Ooh jee, gaan we weer.

 6. Hieperdepiep

  Het was een schandalige persoonlijke aanval van Angela
  Seksistischt was toch de beschuldiging naar de Mol van oliebol

  Wat een bizar denkbeeld krijg je van oliebollen eten

 7. Mark2

  Zegt de persoon die zijn gehele carriére te danken heeft aan zijn kleurtje.

 8. Arie Schoenlepel

  De beroeps-verongelijkte weer aan het woord.
  Tan, dit is nou precies waarom iedereen klaar was te kijken naar jouw late night showtje.
  Altijd maar weer verongelijkt, en de racisme-kaart erbij halen. Net als de rest in dat kamp: Sunny Bergman, Airfryer, Sylvana S, Gerda Havertong, Arie Boomsma, Prem R, etc…. wat een irritante lui!!

 9. Hieperdepiep

  Dit zou wel eens het ijnde van die dikke koe kunnen betekenen

 10. B

  Zit veel oud zeer bij Tan en Goossen . Telegraaf aanval op het AD.

 11. O wat een week

  Ik ben het helemaal eens met Humberto Tan! Sgandalig!! Ik vindt het niet kunnen.

 12. Wanna

  Man en paard noemen mag niet meer als het aan de gekleurde Tan ligt? Dan vraag je er om.

 13. Bears’den

  Jaaa hoor Humberto..
  Je kan het lezen hoe je wilt..
  Alsof Angela wilt discrimineren??

  Met deze uitspraak maakt ie het voor zichzelf alleen maar moeilijker..
  Heel dom om iemand van iets te beschuldigen terwijl je al weet dat diegene géén racist is!

 14. Veronica doet het beter....

  Gėnoten van Boulevard.
  TLP wederom 3de….
  Veronica andermaal beter!

 15. M

  Volkomen terecht dat Tan dat zegt!

  Er van uitgaan dat “Giovanca de bevallige donkere assistente zal spelen naast een ervaren witte man.”

  Wat is dat voor een achterlijke reactie????? Natuurlijk is dat een racistische opmerking.

 16. Huib

  Het woord rascistisch is veel te vaak gebruikt. Heeft geen inhoud meer.

 17. M

  Ik vind het wel jammer voor Tijs vd Brink, die had een betere collega verdiend. Nu moet hij tweede viool spelen bij een incompetent iemand die op haar identiteit is geselecteerd.

 18. Uhhh

  Pardon? Lééft Humberto Tan nog? De gevallen presentator? Die was toch van de tv afgevoerd? Hij zit dus nu bij de radio?! Als boze zwarte man? Jaloers omdat zelfs Angela de Jong inmiddels een betere televisiecarrière heeft dan hij? Zo verblind dat hij een zinnetje niet meer goed kan ontleden? Want als er al iets staat, dan staat er kritiek op de ouderwetse witte man en zijn verleden om de vrouw en/of de donkere medemens dienend te laten zijn. Tan goochelt quasi intellectueel met woordjes, pikt ‘zwart’, ’vrouw’ en ‘dienend‘ er uit en speelt dan het geweten van de natie. Met zijn verleden? Zijn troebele gezinsleven? Zijn buitenvrouwen? Zijn losse moraal? Zijn foute managers retoriek? De man die zelfs zijn overleden broer en zijn zoontje in de strijd heeft gegooid om zijn eigen hachje te redden? Als er nou iemand een verknipt wereldbeeld heeft……

 19. Wyatt

  Angela de Jong is een overschatte trol.

 20. gerdien

  Ja, belachelijke opmerking van De Jong maar zo kijkt zij blijkbaar naar de wereld. Het was haar eigen verwachtingspatroon . Van de Brink had trouwens ook geen ‘dienende’rol, het was 50/50 , wat je ook van een duopresentatie verwacht.

 21. Michiel

  Dit wordt waarschijnlijk het laatste jaar van De Jong in de spotlights. Haar wereldvreemdheid komt steeds sterker naar voren in haar stukken. Ze heeft een paar keer mazzel gehad met het gooien van de dobbelstenen, bijvoorbeeld toen ze RTL Late Night de grond in trapte. Maar we weten nu dat ze eigenlijk helemaal geen verstand van zaken heeft. Ze heeft een obsessie om een ‘ster’ te zijn en ze is niet in staat om fouten toe te geven. Met zo’n combinatie aan slechte karaktereigenschappen redt je het niet.

 22. rooie Rinus

  Typisch. Tan dacht, wat mevr Simons kan, kan ik ook?

 23. Wanny

  De Jong kaart juist aan dat het vaak racistisch wordt neergezet en hoopte dat t nu niet zo zou zijn.

 24. Wyatt

  Dat mensen die opmerking van Gansjela verdedigen zegt genoeg over wat voor Tokkies ze zijn.

 25. Kenner

  Humberto wachtte met zijn boosheid tot hij dat in zijn radioprogramma kon vertellen. Wat. Een. Loser.
  Echt.
  Kom daar dan meteen mee ipv wachten tot je eerste radiodag. Wat zien mensen toch in die nep kerel

 26. K.C.T.

  BNer, Tan de omhooggevallen roetpiet, vindt alles rascisme, SS de nationale blankenhaatster is het meest rascistische wijf ooit, hoor ik Tan nooit over!
  Bij deze Mulatten komt het minderwaardigheids-complex bovendrijven!
  Mulat = to white to be black!
  Mulat = to black to be white!
  De verplichte negerin Giovanca was zo ongeveer het meest incompetente wijf op TV

 27. Maria

  Buiten dat. Het is gewoon heel jammer dat kleur zo belangrijk is geworden. Het haalt niet het beste in de mens naar boven. Positieve discriminatie is een lelijk monster. Talentvolle en goedwillende mensen hebben daar last van ongeacht hun kleur, geaardheid etc. etc..

 28. gerdien

  Kunnen Country Wilma, K.C.T., Anton etc, – weg? Het lijkt hier soms wel het clubhuis van de KKK, dat moet je toch niet willen. Sowieso dat voortdurende gescheld, ook op Angela de Jong (zeug, dikke trol etc):strontvervelend Heeft niks met censuur te maken maar alles met een minimum aan beschaving om dat er uit te filteren.

 29. Sandra

  @gerdien
  Jij lijkt wel een vazal van lieden als Erdogan of Kim Jong-un.

 30. Johnny👀

  Heeft die Tan nog ergens opgetreden als Piet vorige maand?

 31. ome h

  Wees maar blij met dat racisme Tan, positieve discriminatie heeft jouw heel wat baantjes opgeleverd 😉😉

 32. Nakketikker

  Tan de beroepsnegor.

 33. Pieter

  Ahhh daar is ie hoor.. de boze ZWARTE gevallen presentator.. die zijn gezin schandalig voor schut zette voor heel Nederland… met Dionne Stax, Francis Beukeveld en Fleur Louwe.. Hij moet dus zijn vreemdgaande mond houden. Angela heeft hem te kakken gezet en terecht ook.. walgelijke onverstaanbare presentator.. gevalletje oud zeer…

 34. q8

  dit is nou t gevolg van positieve discriminatie,
  er MOET een kleurling in,
  al is een zangeresje die niks met politiek heeft,
  vind t erg voor thijs,
  t zelfde als wat Wilfred Genee had met Helene Hendriks

 35. AngelaHeeftAids

  Tan moet gewoon zijn bek dicht houden.

 36. Annoniemus

  Humberto Tan doet hier aan White Facing en trekt voor de zoveelste keer ZIJN racismekaart , en probeert nadat Angela de Jong hem heeft getorpedeerd met RTL Late Night op een slappe manier als racist neer te zetten .
  Zo werkt dat kennelijk bij zwart Nederland tegenwoordig !!!!!

 37. Nou?

  Willen wij meer of minder zwart op de teevee?

 38. OrmbertoTankerlijer

  Angela moet haar vieze kut ontharen.

 39. gerdien

  @Sandra: je hebt geen idee waar je het over hebt, he? KKK, Erdogan, Kim Yong Un: allemaal vriendjes van elkaar.

 40. Chiel 2

  TAN en MC, alle talkshows en vele anderen maken draak Angela alleen maar groter. Stop met.praten over haar, dan verdwijnt het kwaad vanzelf.

 41. Lora

  Tan heeft het niet goed begrepen, althans niet zo begrepen zoals ik het las. Het is een feit dat “men” ervan uitgaat dat de vrouwelijke presentator de aangeef functie heeft en er bijzit als de tafeldames bij DWDD, zeker als de mannelijke collega gepokt en gemazeld is. Volgens mij heeft Angela ook iets over dergelijke verwachtingen geschreven t.a.v. Carrie ten Napel. Als de vrouw het dan onverwacht goed doet dan is dat slechts een groot compliment. En heeft de verwachting niets met racisme te maken.

 42. gerdien

  @Maria: je draait de zaken om. Discriminatie is het lelijke monster -je ziet het hier ook weer opduiken, sommige mensen denken dat dat lollig is- en onderdeel daarvan is er bij voorbaat van uit gaan dat iemand enkel vanwege haar/zijn kleur is gecast in een ondergeschikte rol.

 43. Alex Jones

  ‘Tan zelf heeft er geen problemen om als gastspreker op te treden voor bedrijven die groot geworden zijn in de apartheid tijd in Zuid Afrika.

 44. JeMoederPijptLekker

  Gerdien > bij Opsporing Verzocht wordt echt gediscrimineerd: geen blanke te zien.

 45. Bears’den

  @ Gerdien

  Je leeft in Nederland he, vrijheid van meningsuiting heet dat!
  Of je het er mee eens bent of niet..

  Als je het verbied, verdwijnt het niet..
  Het is beter om te weten wat er speelt in een samenleving dan het negeren..

 46. Marvin

  Ben benieuwd naar de reactie van Fleur en haar auto

 47. gerdien

  @Lora: het bij sommige mensen een vooroordeel maar geen feit dat men er algemeen van uit gaat dat vrouwen het minder goed doen. Zie de vooraf uitgesproken verwachting dat Jinek het op alle fronten zou ‘winnen’. Dat Angela de Jong verrast was door Ter Napel kwam omdat ze blijkbaar niet wist dat die al 20 jaar tv-ervaring heeft, ze had dus gewoon haar huiswerk niet gedaan. De gewraakte opmerking over Giovanca in een dienende rol heeft De Jong verder over niemand gedaan.

 48. Sjaak

  Misschien moet Humbert Tan terug naar MAVO 1 om begrijpend te leren lezen. Of probeert hij aandacht te scoren met een goedkoop truukje?

 49. Sjongejonge!

  Zoek toch niet overal wat achter!!!

 50. gerdien

  Vrijheid van meningsuiting is geen excuus voor discriminatie, belediging, pesten, laster etc. Er zitten grenzen aan. Dat noem je : beschaving.

 51. Charles

  Nogal hypocriet en schijnheilig van Jank Tan, die surinamers, antilianen en marokkanen moeten eerst eens stoppen met het stelselmatig discrimineren van andere nationaliteiten en homo’s.
  En zich hiertegen uitspreken, zolang ze dit niet doen staan ze buitenspel in dit debat.

  En met al die schreeuwlelijks en aandachtzoekers moeten we niet vergeten dat dat onze niet-blanke medemens veel racistischer is dan westerse mensen. Alleen zij durven dit niet aan te kaarten of over te praten want dan worden ze afgeslacht in hun eigen omgeving, daarom gaat het alleen over blank en zwart.

 52. Bart

  Humberto is afgelopen week begonnen met poging iets te doen om van zijn imagoprobleem af te komen en zichzelf weer op de kaart te zetten. Gaat niet lukken Humberto. Je weet donders goed dat Angela dat niet bedoelde in haar column. Alles om aandacht te vragen voor je nieuwe onbeduidende radioshowtje. Ja je moet natuurlijk wel want je contract bij RTL is bijna afgelopen. De meeste neppe man van de Nederlandse radio/tv. En Rob Goossens is gewoon jaloers omdat hij van de Telegraaf moest stoppen met zijn columns. Totale onzin wat deze jongen altijd allemaal uitkraamt. Rob Goossens heeft nog nooit een primeur gehad of iets goed voorspeld. Deze jongen is geen mediadeskundige al zegt hij zelf van wel. Ze moeten alleen bij RTL Boulevard nog even wakker worden.

 53. Trumpo

  Wat moet mc een hekel hebben aan Angela de Jong! laat je nooit kennen.

 54. Bart

  @gerdien Het is helemaal niet zo raar dat Angela daar vanuit ging omdat dit in bijna alle programma’s, series en films het geval is. Over Carrie ten Apel mag Angela best verrast zijn omdat ze in haar 20 jaar tv ervaring nog nooit een late night talkshow heeft gedaan. Ik vond Carrie en Charles boven verwachting het beste duo van de afgelopen week.

 55. De gedachtenpolitie

  Kijk! Hier komt de aap uit de mouw. Tan blijkt een zelf een hele nare racismeroeper te zijn. Alles wat deze notoire vreemdganger niet bevalt meteen kwalificeren als ‘racisme’, zo de discussie monddood maken en de spreker/schrijver op de persoon aanvallen. Echt schandalig. Eigenlijk zou hij wegens laster vervolgd moeten worden.

 56. Paul

  Ik heb nooit begrepen wat omroepen en zenders in Humberto Tan zien.
  Ook nu lijkt hij, na een vrijwel zekere exit bij RTL, weer definitief onderdak te gaan vinden bij de PO.
  Wat kan hij op tv-gebied nu eigenlijk?
  Presenteren?
  Duidelijk spreken?
  Is hij humoristisch?
  Heeft hij enige intelligentie?

 57. Sjaak

  @Paul Sat 11 Jan 2020 om 10:34
  Tan krijgt baantjes om zijn kleur.

 58. ano@niem.nl

  Ik heb het idee dat Humberto voelt dat hij te weinig aandacht krijgt de afgelopen maanden en er nu opeens meninkjes op na wil houden om maar weer in de media te komen. In zijn talkshow waaide hij altijd met alle winden mee en had hij nooit een kritische noot.

  Nu trekt hij geheel ten onrechte de racismekaart weer.

 59. Ted de Braak

  Humberto, volgende keer beter lezen, want hoe jij de column uitlegt zo heeft Angela het niet geschreven. Wat mij betreft zitten beiden aanstaande maandag aan tafel bij Jinek om hierover in gesprek te gaan. Angela de Jong heeft haar agenda al vrij gehouden. Schuif jij ook aan, Humberto?

 60. Bart

  @ano@niem.nl Helemaal juist!

 61. RaymondVL

  Ondanks dat Humberto zijn zwarte snikkel in de roomblanke schede van Dionne Stax had geplaatst begint Tan nu echt de mannelijke versie van Sylvana te worden.

 62. Rick

  Een door de wol geverfde talkshowpresentator naast iemand die net 2 jaartjes een programmaatje presenteert. Dan denk je al gauw dat de 1e de leidende rol heeft.

  Betreft het 2 vrouwen óf 2 mannen óf is de 1e een vrouw en de 2e een man, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Is de 1e echter een man en de 2e een vrouw, dan ben je vrouwonvriendelijk! FOEI!

  Betreft het 2 blanken óf 2 met een kleurtje óf heeft de 1e een kleurtje en is de 2e blank, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Is de 1e echter blank en heeft de 2e een kleurtje, dan ben je een racist! FOEI!

 63. Simon Dekker

  Tan heeft lang gewacht tot hij de vrouw kon terugpakken die zijn Late Night-carrière om zeep geholpen heeft.

  Hier gaat hij het mee doen.

 64. Bart

  @Uuuh Prima omschreven. Humberto de gevallen presentator. En nu is hij met een offensief bezig voor zichzelf (uiteraard) door te doen alsof er helemaal niets gebeurd is.

 65. yep

  Beetje vergezocht van Tan. Hij slaat nu net als al die activistische linkse gekkies wel erg snel aan op de woordjes zwart en wit. Feitelijk klopt het toch gewoon wat Angela zegt: Thijs is erg ervaren als journalist en interviewer op zowel radio als tv. Giovanca heeft tot op heden slechts een licht informatief muziekprogramma gepresenteerd. Dan heb je daar bij de start een bepaalde verwachting over. Net zoals ik dat ook bv op de maandag had waar Dijkstra erg onervaren is in dit soort gesprekken of de vrijdag met Sophie. Waarom dat dan bij Giovanca ineens racistisch zou zijn is me een raadsel.

 66. Joey

  Dit is wel heel hypocriet van humberto. Toen hij nog een talkshow had en op een dag een zwarte jongen vertelde dat hij na een sollicitatie afgewezen was op zijn uiterlijk. Deed humberto hier nog heel luchtig over. En nu wordt hij woest hierover, zeg dan gewoon dat je nu eindelijk de kans zag, om angela een keer terug te pakken, maar dit is wel de trieste manier om dit te doen. De racismekaart.

 67. G.ossip

  Kan Tan niet met vervroegd pensioen,deze kwal trekt om de haverklap de racistische kaart,gewoon om in de picture te blijven,opzouten met deze noitaire vreemdganger.

 68. merel

  Pfffffffffffffffff en weer door ….

 69. Paul

  Humberto…. begrijpend lezen niet zo goed begrijp ik. Een compliment vertalen naar racisme… werkelijk, domme jongen.

 70. Uhhh

  Het schizofrene aan het geheel is dat Tan zichzelf weer even in de picture heeft gespeeld. Hij is blij met iedere reactie, goed of slecht, want dan ‘doet hij er toe’. En heeft hij ook weer even reclame gemaakt voor zijn radioshow. Het allerergste is nog wel: Het gaat hem echt niet om Giovanca maar om Tan zélf!

  By the way: had Tan in zijn latenight niet de witste man van Nederland in een dienende rol? Was dat dan ook rascistisch bedoeld?

 71. Momo

  Humberto laat zijn ware aard zien. Wil graag doen voorkomen dat hij sympathiek en begripvol is, maar is in feite gewoon een radicale activist.

 72. Randy

  Zo is het leven Meneer Tan, wen er aan en ga door met je leven… laat het gaan

 73. Berend de Winter

  Mooi zo.
  Wraak op Angela.
  Tan is helemaal kapotgemaakt door die vrouw.
  Goed om haar nu even langs de deuglat te leggen.
  Dionne Stax vind er ook wat van maar die hoor je niet.

 74. discuswerper

  Wat vindt Stax dan van de lat van Tan?

 75. NPOMAN

  Hier heeft Tan 100% gelijk in, dit is voer voor advocaten! Dit zou Angela best nog wel eens duur komen te staan! Dan is ’t werkelijk afgelopen met Angela!

 76. Jantje

  De NPO richt veel schade aan voor de zwarte gemeenschap met hun positieve discriminatie. Als je dat al doet moet het wel een topper zijn. Dit was een schandelijke vertoning waar bovendien niet het belang van de kijker geldt maar het eigen deugen. Tijs van de Brink heeft een uur lang op zijn tong gebeten om mevrouw maar niet voor de voeten te lopen. Waar gaat dit over?

 77. NPOMAN

  Er wordt hier vaak enorm afgegeven op de NPO. Waarom wordt dat gedaan? Als ik zoveel kritiek zou hebben dan zou ik niet kijken of ’t contactformulier op de website van NPO invullen! Misschien wordt er dan nog iets mee gedaan?

 78. Ron

  Voor een keer helemaal eens met Humberto in deze. Mevrouwtje de Jong denkt zich alles maar te kunnen permitteren om te zeggen. Maar zo zit de wereld natuurlijk niet elkaar. Walgelijk.

 79. Bears’den

  @ Jantje

  He-le-maal gelijk heb je!
  Kon het niet beter zeggen!

 80. Lies

  Dat je iemands huidskleur moet benoemen zegt idd iets over hoe je in het leven staat. Wat dat betreft volledig eens met Humberto.

 81. Martin

  @Lies > ga ’s kijken in de grote stad, boerentrien.

 82. Marga Bult

  Tis maar een aangeefster met een donker kleurtje waar hebben we het over

 83. XH

  Umberto Tan,
  Je hebt helemaal gelijk, maar ik ben altijd verbijsterd waarom iemand
  die op muzikaal gebied zo talentvol is als Giovanca überhaupt op de Nederlandse televisie zou willen komen. Dan ben je universitair afgestudeerd, hardstikke knap en intelligent dan hoor je toch te snappen dat ze hier geen donkere mensen op televisie willen en al helemaal geen donkere vrouwen. Nederland heeft niets met donkere vrouwen, dus zet jezelf niet in de positie waarin ze je kunnen afzeiken. Jouw aanwezigheid op televisie is intimiderend en zal aardig wat mensen slapeloze nachten bezorgen. Zet je talenten anders in en bespaar jezelf de moeite.
  Een voordeel de kijkcijfers van veel programma’s kelderen gelukkig keihard naar beneden en mensen hebben wereldwijd social media, waarop echt wel talentvolle, geschoolde donkere dames als jouw te zien zijn.

 84. Einde van NL

  De vraag of deze Chinees nog steeds buiten de echtelijke poort neuqt zou eerst beantwoord moeten worden voordat de racistenkaart op tafel gelegd kan worden.

 85. Einde van NL

  En verder zijn dergelijke voorvallen slechts onbelangrijke voorvallen in de wereld van welles en nietes.

 86. Filomenia

  Zwarte Piet Tan kan beter zijn mond houden :-)

 87. Daaristieweer

  @XH

  Dat is een feit. Maar om er bij te horen heeft hij zich in mijn ogen teveel verloochent in een bounty. Vooral rond de zwarte-pieten discussie vond ik hem slap. En zeg altijd, Apartheid is een Nederlands woord.

 88. Richard de Bie

  Angela de Jong heeft ook een mening Boeiend hoor

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.