Volkskrant vindt Angela alwéér mediaflop van de week

Geplaatst op vr 10 jan 2020 om 16:00

De Volkskrant roept Angela de Jong voor de tweede keer in één maand uit tot mediaflop van de week in de rubriek Top & Flop, ditmaal vanwege het rookgordijn dat zij en haar hoofdredacteur optrekken over haar dubieuze tv-optredens. Dat is te lezen in de kiosk. Angela heeft de schijn van belangenverstrengeling over zichzelf afgeroepen door haar verslaving aan tv-optredens. Eva Jinek en Margriet van der Linden zijn bijvoorbeeld haar tv-vriendinnetjes geworden en die prijst ze continu in haar columns.

AD-baas Hans Nijenhuis en Angela de Jong kwamen gisteren met een groot mediaoffensief om haar imago te beschermen. Ze riepen van de daken dat Angela voor haar meeste tv-optredens, waaronder die van Jinek, absoluut niet betaald krijgt, maar dat is de discussie helemaal niet.

De discussie is dat het AD het commercieel gezien ongelooflijk belangrijk vindt dat Angela de hele tijd op tv is en om die tv-optredens te bewaken, kan Angela natuurlijk niet tegen alle tv-schenen schoppen. Bovendien vindt ze het leuk om achter de schermen lekker te borrelen met tv-makers. Van Angela is bekend dat ze bijvoorbeeld goede banden heeft met Eva Jinek, maar ook met Omroep MAX-baas Jan Slagter.

Ook de Volkskrant ergert zich aan het rookgordijn van Angela en haar baas. “Het voornaamste punt van kritiek op de mediatournee van zijn tv-recensent zag Nijenhuis over het hoofd. De Jong speelt in de talkshowoorlog als journalist een curieuze dubbelrol. Als vaste gast in Hilversum is ze als de slager die haar eigen vlees keurt“, schrijft mediajournalist Paul Onkenhout in de wekelijkse mediarubriek.

Het is de tweede keer in een maand tijd dat Angela de Jong de mediaflop van de week is in de Volkskrant-rubriek. Vorige maand werd ze uitgeroepen tot mediaflop vanwege haar optreden in DWDD, waar ze naast haar criticaster Marcel van Roosmalen zat.

De malle rubriek Top & Flop kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Lees ook:
Angela de Jong witheet: ‘Ik krijg 0 euro van Jinek!’ (gisteren)
AD trekt rookgordijn op rond Angela de Jong (gisteren)
Gijs Groenteman: ‘Angela-ballon nét te ver opgeblazen’ (gisteren)

Foto: KRO-NCRV
26 Reacties op “Volkskrant vindt Angela alwéér mediaflop van de week”


 1. anoniemmm

  Mark Rutte God van Nederland

  help Australie alstublieft

  dit kan niet zo door gaan

  help

 2. Iemand in puin leiden

  En terecht

  Zeker het artikel van woensdag had nooit geplaatst mogen worden.

  Echt racistisch.

 3. anoniemmm

  AD

  bellen jullie je adverteerders nep na (NEP RESPONS)

  ja!

  Angela de jong media crimineel AD moet weg bij de dpg media

  eigenaar belgie angela zet je voor schande.

 4. Iemand in puin leiden

  Vanochtend op de radio noemde ze zichzelf recensent en werd ze daarop aangesproken dan zegt ze ik ben geen recensent.

  Wat een domme oliebol is het toch.

 5. Mark2

  Die dikke Angela is echt een narcistisch stom wi.f! De zelfingenomen lach als ze aan tafel zit ergens, ze geniet van haar rol, de aandacht. Echt: het zal je vrouw zijn, of je moeder….l kolere!

 6. Iemand in puin leiden

  .@Humbertotan vindt de column van Angela de Jong over Op1 met Thijs en Giovanca schandalig. ‘Het is niet alleen vrouwonvriendelijk maar ook racistisch. Ik was woest!’ Rob Goossens (@goosr) van de Telegraaf reageert en vindt dat Angela de Jong een ‘verknipt wereldbeeld’ heeft.

 7. Max

  Haat en grote domheid bij sommigen hier, aangewakkerd door leugenachtige stukjes.

 8. Foute boel

  Dit bericht klopt.
  Angela is de weg kwijt.
  Ze is gezwicht voor het grote geld en haar geloofwaardigheid is weg.
  Als sneeuw voor de zon.

  Wat gaat ze van de kandidaat voor het ESF vinden?
  Angela de Jong is af. Kom d’r maar in Sylvana Simons…

 9. Bep

  Wel heel jammer,ik was grote fan van Angela maar ze is nu even de mist ingegaan.Angela is partijdig geworden,OP1 heeft het van Angela gewonnen!Opeens zijn we het niet met haar eens.

 10. tessa

  Zo vet al die reacties van televisiebobo’s hierboven. Angela zegt precies wat het nederlandse volk denkt en daar kunnen de televisiebaasjes blijkbaar niet tegen. Ik heb jarenlang in ‘het vak’ gewerkt en weet hoe iedereen daar over Angela denkt. Angela is de bom!

 11. Joker

  Ze kreeg iets teveel krediet wat nu afbrokkelt. Ze had vaak gelijk maar het leek door een kind geschreven(in talkshows merk je dat ze verbaal niet sterk is) en het waren dingen die we allemaal hier al zagen en zeiden.

 12. Hmmm

  Ze schrijft een column en blijkbaar vinden veel mensen haar interessant (zowel ad lezers als de media), maar we moeten het niet meer maken dan het is. Ze werkt niet als media toezichthouder ofzo maar schrijft enkel haar mening.

 13. WEST*

  @ De meeste hier zijn telegraaf lezers, AD lezer is een totaal ander mens
  net zoals trouw LEZERS

 14. Geronimo

  Oké leuk, dat Angela bashen, maar beter ontkent de azaanbode een recensentenoorlog middels een leuk en leesbaar alternatief

 15. Ricardo

  Volkskrant is pas een flop

  ANGELA IS EEN TOP WIJF! !!

 16. ilona de gravin

  Maar de Volkskrant vindt ook dat Israël vernietigd moet worden en de sharia in europa moet worden ingevoerd. Lekker je reet afvegen met de volks(verraders)krant.

 17. snoezigkleinhertje

  In plaats van de Volkskrant kunnen ze beter de Volksveraderskrant gaan heten.

 18. Claire

  De Volkskrant is al een hele tijd een verliesgevende KUTkrant met vooringenomen nep journalisten. Marcel van Roosmalen met zijn ziekelijke gezicht en obsessie voor Angela is lachwekkend. wie neemt deze man nog serieus?

 19. Rembrandt

  De ondergang van die dikke hoer is begonnen.

 20. Ad

  De boter druipt van het hoofd van de Volkskrant. Kennelijk vergeten DAT hun Jean Pierre Geelen als tv-recensent min of meer vaste gast was bij DWDD. Nooit aanstoot aangenomen.

 21. Volle

  Wie neemt Claire nog serieus ?
  Ze heeft krachttermen nodig om haar standpunt duidelijk te maken.
  Jammer, want het is best een aardige meid.

 22. Veronica doet het beter....

  Humberto is ook boos op Angela

 23. Jur

  De volkskrant is zelf al jaren een linkse flop.

 24. Gezond verstand

  Waar blijven de excuses van de Volkskrant aan Eva Vlaardingerbroek??

 25. StefanV

  Hoe komt Mediacourant of wie dan ook erbij dat het AD, cq. hoofdredacteur Nijenhuis “een rookgordijn optrekt” over de media-optredens van Angela de Jong? Precies het omgekeerde is het geval: men geeft juist openheid van zaken. Er wordt zelfs tot in detail verteld welke vergoedingen De Jong ontving (of juist niet) en wat haar beweegredenen zijn om wel of niet ergens aan te schuiven.

  De Volkskrant is gewoon stikjaloers.

 26. Ernst

  Angela moet zich gewoon beperken tot het geven van haar mening over TV programma’ s. Het is niet nodig dat ze gaat deelnemen aan programma’s. Het tast naar mijn idee haar geloofwaardigheid aan. Het is haar mening en ze hoeft ook niet aan hoor wederhoor te doen. Pas dan is het geloofwaardig wat ze schrijft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.