Volkskrant vindt Angela alwéér mediaflop van de week

De Volkskrant roept Angela de Jong voor de tweede keer in één maand uit tot mediaflop van de week in de rubriek Top & Flop, ditmaal vanwege het rookgordijn dat zij en haar hoofdredacteur optrekken over haar dubieuze tv-optredens. Dat is te lezen in de kiosk. Angela heeft de schijn van belangenverstrengeling over zichzelf afgeroepen door haar verslaving aan tv-optredens. Eva Jinek en Margriet van der Linden zijn bijvoorbeeld haar tv-vriendinnetjes geworden en die prijst ze continu in haar columns.

AD-baas Hans Nijenhuis en Angela de Jong kwamen gisteren met een groot mediaoffensief om haar imago te beschermen. Ze riepen van de daken dat Angela voor haar meeste tv-optredens, waaronder die van Jinek, absoluut niet betaald krijgt, maar dat is de discussie helemaal niet.

De discussie is dat het AD het commercieel gezien ongelooflijk belangrijk vindt dat Angela de hele tijd op tv is en om die tv-optredens te bewaken, kan Angela natuurlijk niet tegen alle tv-schenen schoppen. Bovendien vindt ze het leuk om achter de schermen lekker te borrelen met tv-makers. Van Angela is bekend dat ze bijvoorbeeld goede banden heeft met Eva Jinek, maar ook met Omroep MAX-baas Jan Slagter.

Ook de Volkskrant ergert zich aan het rookgordijn van Angela en haar baas. “Het voornaamste punt van kritiek op de mediatournee van zijn tv-recensent zag Nijenhuis over het hoofd. De Jong speelt in de talkshowoorlog als journalist een curieuze dubbelrol. Als vaste gast in Hilversum is ze als de slager die haar eigen vlees keurt“, schrijft mediajournalist Paul Onkenhout in de wekelijkse mediarubriek.

Het is de tweede keer in een maand tijd dat Angela de Jong de mediaflop van de week is in de Volkskrant-rubriek. Vorige maand werd ze uitgeroepen tot mediaflop vanwege haar optreden in DWDD, waar ze naast haar criticaster Marcel van Roosmalen zat.

De malle rubriek Top & Flop kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Lees ook:
Angela de Jong witheet: ‘Ik krijg 0 euro van Jinek!’ (gisteren)
AD trekt rookgordijn op rond Angela de Jong (gisteren)
Gijs Groenteman: ‘Angela-ballon nét te ver opgeblazen’ (gisteren)

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen