‘Angela de Jong is AD’s nieuwe oliebollencatastrofe’

Angela de Jong begint inmiddels een beetje de nieuwe oliebollencatastrofe van het AD te worden, vindt HP/DeTijd-columnist Max Pam. “Angela de Jong is de voortzetting van AD’s oliebollentest“, schrijft hij in zijn column. AD’s haringtest stopte vanwege belangenverstrengeling en AD’s oliebollentest vanwege een merkwaardige werkwijze. En nu komt het AD opnieuw in de problemen door een merkwaardige werkwijze, namelijk die van de aanvankelijk zo populaire tv-criticus De Jong.

Met name de oliebollenblunder van het AD heeft de krant een flinke imagodeuk opgeleverd, niet in de laatste plaats vanwege het onbeschofte optreden van hoofdredacteur Hans Nijenhuis bij Jinek. “Helemaal zonder oliebollen gaat het natuurlijk niet bij het Algemeen Dagblad. En toen kwam Angela de Jong in beeld.”

Max Pam vindt De Jong net een kwakende oliebol. “Ik schreef al eerder dat het ermee zou eindigen dat Angela in een talkshow zou gaan zitten, die ze vervolgens zelf in haar eigen krant weer zou bespreken. En zo is het ook precies gegaan met Koningin Oliebol van het AD!

Hij doelt op de recensie die De Jong onlangs schreef over de eerste RTL-Jinek waarin ze zelf te gast was. “Zo heeft de leegte van de televisie toch nog een gezicht gekregen. En niet alleen een gezicht, ook nog dikke beentjes.

De HP/DeTijd-column van Max Pam kunt u hier lezen.

Lees ook:
Angela de Jong witheet: ‘Ik krijg 0 euro van Jinek!’ (donderdag)
AD trekt rookgordijn op rond Angela de Jong (donderdag)
Gijs Groenteman: ‘Angela-ballon nét te ver opgeblazen’ (donderdag)
Volkskrant vindt Angela alwéér mediaflop van de week (vrijdag)
Angela de Jong: ‘Volkskrant heel erg jaloers op mij’ (vrijdag)
Humberto Tan vindt Angela de Jong racistisch (zaterdag)
Angela de Jong wil naar Op1, wordt afgezegd (zaterdag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen