Angela de Jong wil naar Op1, wordt afgezegd

Angela de Jong wilde gisterenavond heel erg graag aanschuiven in de nieuwe talkshow Op1, maar werd op het laatste moment afgezegd. En dat terwijl ze haar vrijdagavond er al vier weken lang voor had vrijgehouden. Het lijkt erop dat de redactie net op tijd de plotseling groeiende Angela-moeheid constateerde: ze is de laatste tijd wel érg vaak in de media en haar aanwezigheid zou de redactie dan ook direct op kritiek komen te staan. Aan meer van hetzelfde heeft de kijker immers niets.

De Jong vertelde vrijdagochtend nog op NPO Radio 1 over de groeiende kritiek op haar veelvuldige mediaoptredens. “Als ik een uitnodiging krijg om over televisie te praten en mijn mening te geven en ik kan daar gewoon mijn mening geven en ik hoef niet een mening op te dreunen van een bepaald programma, dan kom ik ja“, gaf ze toe.

Zoals ik maandag ook weer gewoon bij WNL zit en vanavond al vier weken mijn agenda vrijhoudt voor Op1, wat ze gevraagd hebben“, vervolgde ze.

Aan het eind van de middag maakte Op1 de gastenlijst bekend en daar stond De Jong niet tussen. Op haar zo gewenste Op1-debuut zal De Jong dus nog even moeten wachten.

Ze kunnen haar echter ieder moment bellen. “Als ik word gebeld door Op1, dan zit ik daar morgen ook“, zei ze donderdag in AD’s Ochtend Show To Go.

De mannelijke Angela de Jong, Peter R. de Vries, zat donderdag wél in Op1. Dat werd toegejuicht door De Jong. “Op1 bracht donderdagavond misschien wel het belangrijkste kanon in deze talkshowoorlog in stelling: Peter R. de Vries. En dat schrijf ik zonder ook maar een spoortje ironie of sarcasme. Ik vond het echt een gouden zet van het NPO 1-programma“, schreef ze. “Hij levert altijd.

Lees ook:
Angela de Jong witheet: ‘Ik krijg 0 euro van Jinek!’ (gisteren)
AD trekt rookgordijn op rond Angela de Jong (gisteren)
Gijs Groenteman: ‘Angela-ballon nét te ver opgeblazen’ (gisteren)
Volkskrant vindt Angela alwéér mediaflop van de week (vandaag)
Angela de Jong: ‘Volkskrant heel erg jaloers op mij’ (vandaag)

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen