Andries Knevel loog over Hollandse Harvey Weinstein

Andries Knevel weet níet wie de man is die door Nieuwe Revu de Nederlandse Harvey Weinstein wordt genoemd. Hij heeft daarover gelogen op NPO Radio 1. Dat zegt de EO-presentator op Twitter. Knevel beweerde donderdag op de radio dat hij weet om welke castingdirector het gaat, maar weigerde zijn naam te noemen. “We weten allemaal om wie het gaat, want dit wereldje is een heel klein wereldje. Ik hoorde die naam hier buiten op de redactie overigens ook rondzingen natuurlijk“, zei hij.

Het wekte verbazing op bij critici. Zo riep Ton F. van Dijk, de voormalig baas van NPO 1, Knevel op om de naam te onthullen. “Zeggen dat je WEET om wie het gaat zonder namen en rugnummers te noemen, kan in bepaalde gevallen zelfs betekenen dat je het ongewenste gedrag van de vermeende dader in stand houdt. Morgen kan het weer gebeuren. En dat nu moet voorkomen worden, lijkt me. Daarom een dringend beroep op Andries Knevel: Zeg gewoon om wie het gaat. Speak out or stay silent forever“, zei hij op zijn weblog.

Knevel voelde zich aangesproken en besluit nu met de billen bloot te gaan. “Uitspraak was bedoeld in debat met Nieuwe Revu, om de laten zien hoe een anoniem bericht snel voet aan de grond krijgt. Ik ken hem niet. Ik weet niet wie het is.

Nieuwe Revu-baas Jonathan Ursem, die in het mediaforum keihard werd aangepakt door Knevel om zijn journalistieke aanpak, twittert aan Knevel: “Is het nu mijn beurt om het vingertje te heffen, Andries? Jokken op de radio…foei!

Knevel: “Ja. Is nu jouw beurt…

Tot slot laat Knevel op de weblog van Ton F. van Dijk nog weten: “Ik heb je getwitterd dat het een, achteraf mislukte, poging was om te laten zien hoe makkelijk anonieme opmerkingen kunnen landen. Ergo: ik ken de naam niet en het citaat klopt niet.

Lees ook: 
‘BN’ers houden Nederlandse Harvey Weinstein geheim’
(woensdag)
Andries Knevel weet wie Hollandse Harvey Weinstein is (vrijdag)

De Hollandse Harvey Weinstein-zaak staat los van de verkrachtingszaak van Jelle Brandt Corstius. Lees meer daarover:

Jelle Brandt Corstius verkracht tijdens tv-werk (dinsdag)
Boulevard-advocate: ‘Jelle Brandt is slecht voorgelicht’ (woensdag)
Jelle Brandt Corstius verkracht bij Barend & Van Dorp (woensdag)
Verkrachter dreigt Jelle Brandt Corstius met rechtszaak (donderdag)
Corstius vindt Boulevard-advocate ‘middelmatige trut’ (donderdag)
RTL schrikt van verkrachting Jelle Brandt Corstius (donderdag)
B&VD-medewerkers niet verbaasd over verkrachting (vrijdag)

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen