B&VD-medewerkers niet verbaasd over verkrachting

De mensen die vroeger de talkshow Barend & Van Dorp maakten zijn niet verbaasd over de verkrachting van oud-medewerker Jelle Brandt Corstius. Dat vertelde Frits Barend gisterenavond in Shownieuws. De oud-makers hebben intensief contact met elkaar over de onthulling die Corstius deze week deed. “Er is natuurlijk in de oude redactie van Barend en Van Dorp gigantisch veel gebeld en geappt. Er is verder niets gebeurd, maar er waren een aantal die niet verbaasd waren.

Alle betrokkenen vinden het vreselijk, al houdt iedereen zijn mond over de naam van de verkrachter. Barend: “Wat is gerechtigheid? Dat de persoon in kwestie excuses maakt aan Jelle? Aan ons?

Of de man in kwestie alsnog gestraft moet worden, weet Barend niet. “Het voorval is geschied. Ik weet niet wat in dit geval gerechtigheid is. Dan zou je in de geest van Jelle moeten kijken.

RTL heeft in een verklaring laten weten seksuele intimidatie of seksueel misbruik niet te tolereren en wil met Corstius in gesprek. Barend: “Daar was ik heel blij mee. Het is een terechte verklaring ook. Zij konden het ook niet weten, dus er is hen niets kwalijk te nemen.

Corstius’ advocaat Nico Meijering liet aan Shownieuws weten dat er over eventuele vervolgstappen nog niets bekend is. “We zijn stevig aan het inventariseren. Het gaat daarbij zowel om de juridische mogelijkheden als ook om feiten die tot ons komen.

Lees meer:
Jelle Brandt Corstius verkracht tijdens tv-werk (dinsdag)
Boulevard-advocate: ‘Jelle Brandt is slecht voorgelicht’ (woensdag)
Jelle Brandt Corstius verkracht bij Barend & Van Dorp (woensdag)
Verkrachter dreigt Jelle Brandt Corstius met rechtszaak (donderdag)
Corstius vindt Boulevard-advocate ‘middelmatige trut’ (donderdag)
RTL schrikt van verkrachting Jelle Brandt Corstius (donderdag)

Foto: Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen