RTL schrikt van verkrachting Jelle Brandt Corstius

RTL 4 en productiehuis Blue Circle zijn geschrokken van het verhaal van Jelle Brandt Corstius, die zo’n vijftien jaar geleden oraal is verkracht tijdens zijn tv-werk. Dat hebben ze laten weten in een officiële verklaring. Corstius’ onthulling over deze misstand achter de schermen van Barend & Van Dorp maakt veel los. Niet alleen Frits Barend, maar ook RTL en Blue Circle zijn geschrokken. “Wij hebben groot respect voor Jelle Brandt Corstius dat hij met zijn verhaal naar buiten is getreden.”

Blue Circle is het bedrijf waar Barend & Van Dorp-producent Holland Media House in op is gegaan. “Blue Circle en RTL zijn geschrokken dat hem dit is overkomen toen hij werkzaam was bij één van onze programma’s.”

Iedereen moet zich veilig kunnen wanen achter de schermen, vinden beide partijen. “Het recht op een veilige en gezonde werkomgeving is voor ons van het grootste belang. Wij willen dan ook benadrukken dat geen enkele vorm van ongewenst gedrag door ons wordt getolereerd.”

Mocht hier wanneer dan ook sprake van zijn, dan hopen wij van harte dat mensen zich melden zodat we daar adequaat tegen kunnen optreden.”

Lees ook:
Jelle Brandt Corstius verkracht tijdens tv-werk (dinsdag)
Boulevard-advocate: ‘Jelle Brandt is slecht voorgelicht’ (woensdag)
Jelle Brandt Corstius verkracht bij Barend & Van Dorp (woensdag)
Verkrachter dreigt Jelle Brandt Corstius met rechtszaak (vandaag)
Corstius vindt Boulevard-advocate ‘middelmatige trut’ (vandaag)

Foto: Archief Beeld en Geluid, Wikimedia, CC BY-SA 3.0 NL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen