Chantal: ‘Ik schreef mislukte Televizier-speech niet zelf’

Chantal Janzen heeft haar dramatisch slechte speech op het Gouden Televizier-Ring Gala niet zelf geschreven. Dat zegt ze vandaag in een interview met het AD. Janzen werd ooit groot door een pinnige opmerking tijdens een speech op het Televizier-gala van 2008, maar negen jaar later kan haar slachtoffer van toen – Fatima Moreira de Melo – in haar vuistje lachen: de RTL 4-ster wordt flink door de mangel gehaald om haar humoristisch bedoelde, maar totaal niet geslaagde toespraak.

Nu schiet Janzen in de verdediging en beweert ze dat ze haar speech niet zelf geschreven heeft. “Sowieso moet je nooit je grappen door iemand anders laten bedenken, wat nu wel zo was. Maar dat is te makkelijk“, zegt ze in de krant.

Al met al heeft de presentatrice dus niet altijd de lachers op haar hand. “Ik ben geen stand-up comedian. Als een grap een keer niet valt… het is bijna een eer dat mensen dat kennelijk van me verwachten. Ik ben echt niet altijd leuk.

De zaal hielp Janzen niet mee: tijdens de speech bleef René van der Gijp stoïcijns vooruit kijken en zaten Erland en Wendy, het keizerspaar van RTL, verveeld op kauwgom te kauwen.

Janzen heeft nóg een excuus. “Nu voelde ik me door de zwangerschap die dag heel slecht en vloog ik alleen even in en uit. Tot overmaat van ramp ging de jurk die ik wilde dragen niet dicht. Ik trok iets anders aan, maar het is dodelijk om voor zo’n gala nog een dergelijke wissel op het laatste moment te doen.”

Ik kwam binnen, moest direct op en had geen gevoel met de zaal. Alsof je een feest binnenkomt met een toeter, en iedereen verstoord opkijkt.”

Vanavond begint Janzen met haar nieuwe personalityshow &Chantal. Hopelijk weet ze haar publiek vanavond wél te enthousiasmeren.

Het AD-interview met Chantal Janzen kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Erland en Wendy kauwgomkauwend in beeld (13 oktober)
Maurice Wijnen vond opening Televizier-gala oubollig (13 oktober)
Warm VI-onthaal Wilfred; Gijp verstond Chantal niet (14 oktober)
Angela en Boulevard kritisch over Televizier-gala (14 oktober)
Chantal Janzen: ‘Ik was ziek op Televizier-gala’ (27 oktober)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen