SBS 6 begint met Topper Gezocht: dit is de opzet

Geplaatst op Sat 17 Mar 2018 om 14:00

Familiezender SBS 6 lanceert op deze zaterdag weer eens een nieuwe, groots opgezette amusementsshow. Het gaat om het twee uur durende Topper Gezocht, dat van 20.00 tot 22.00 uur op zender is en wordt gepresenteerd door Irene Moors. In deze show gaan René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit op zoek naar een nieuwe collega die een medley mag meezingen tijdens hun Arena-concerten. De serie begint vanavond en bestaat uit in totaal zes afleveringen. Lees verder »

Tv-aanbieder Ziggo sluit deal met Max Verstappen

Geplaatst op Sat 17 Mar 2018 om 13:00

Tv-aanbieder Ziggo heeft een driejarige samenwerking met Formule 1-held Max Verstappen afgesproken. Hij zal onder meer voor, tijdens en na Grand Prix-races uitvoerig reageren voor de camera’s van sportzender Ziggo Sport. Dat heeft het bedrijf laten weten. Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt van Ziggo: “Met onze uitzendingen van de Formule1 races en de organisatie van de Ziggo eBattle F1 is de samenwerking met Max een belangrijke toegevoegde waarde voor Ziggo.” Lees verder »

Beledigde Jamai weigert DWDD-optreden met Jim

Geplaatst op Sat 17 Mar 2018 om 12:00

Jamai Loman heeft eindelijk eens een plaat uitgebracht en daarom overlegde hij onlangs met De Wereld Draait Door over een optreden in dat programma. Toen de redactie voorstelde of het niet leuk zou zijn om ook zijn vroegere Idols-maatje Jim Bakkum uit te nodigen, haakte hij af. “Ik vind het echt een tekort aan intelligentie als mensen mij per definitie aan Idols verbinden. Kom op zeg. Het is vijftien jaar terug! De helft van mijn leven! Wat denken ze wel“, briest hij vandaag in het AD. Lees verder »
Eredivisie blijft tot en met 2022 gewoon bij de NOS

Geplaatst op Sat 17 Mar 2018 om 10:30

De samenvattingen van de Eredivisie blijven ook de komende vier seizoenen gewoon te zien bij de NOS. Het contract met Eredivisie Media & Marketing (van grootaandeelhouder FOX) liep nog tot medio 2019, maar is nu verlengd tot medio 2022. Dat heeft de omroep laten weten. Ooit leek het erop alsof NOS de Eredivisie kwijt zou raken aan FOX, maar die zender heeft er nooit voor gekozen om de samenvattingen exclusief uit te zenden. Ook de komende jaren gaat ze dat niet doen. Lees verder »

Paul de Leeuw houdt nog steeds van Gordon

Geplaatst op Sat 17 Mar 2018 om 10:05

Paul de Leeuw houdt ondanks alles nog steeds van Gordon. Hij vindt hem vooral aardig als ze een-op-een tijd met elkaar doorbrengen. Dat heeft de NPO 1-ster gezegd op Radio 538. De Leeuw heeft net als alle andere bekende Nederlanders wel eens een keertje ruzie gehad met Gordon. “Hij is een keer bestolen. Toen was er iets uit zijn huis verdwenen. Ik zei toen: ‘Je moet ook niet al die jongens je sleutel geven.’ Toen was hij wóedend op me. Echt wóedend. Slaat nergens op“, zegt hij. Lees verder »

Linda de Mol heeft geen BV op Kaaimaneilanden

Geplaatst op Sat 17 Mar 2018 om 9:45

Linda de Mol heeft geen BV op de Kaaimaneilanden, een belastingparadijs ten zuiden van Cuba in de Caraïbische Zee. Dat heeft de tv-koningin, die onlangs voor de Bijenkorf een geheim over haar bovenlip onthulde, laten weten aan RTL Boulevard. De Mol baalt er stevig van dat haar naam steeds naar voren komt in de berichten over haar belastingadviseur, die is opgepakt op verdenking van belastingfraude. “Ik heb geen BV op de Kaaimaneilanden. Ik betaal gewoon mijn belasting in Nederland.” Lees verder »

Patty Brard kreeg ‘soort hypo’ na drinken eiwitshake

Geplaatst op Sat 17 Mar 2018 om 9:29

Patty Brard kreeg onlangs ‘een soort hypo’ na het drinken van een eiwitshake. Dat zei ze vrijdagavond in een exclusief interview over haar gewichtsverlies in RTL Boulevard. Na jarenlang jojoën pakte Brard haar strijd tegen de kilo’s onlangs rigoureus aan: ze liet het mes zetten in haar maag. Dankzij een gastric bypass is ze al heel wat kilo’s kwijt en ze wil nu richting het gewicht van Bridget Maasland gaan. Maar dat ze flink moet wennen aan haar kleinere maag, bewees de eiwitshake. Lees verder »

SBS 6 blijft kansloos op Voice-vrijdag

Geplaatst op Sat 17 Mar 2018 om 9:18


De kijkcijfers van vrijdag 16 maart 2018 (SKO)

Het blijft tobben voor SBS 6 op de avond dat zijn grote concurrent RTL 4 de Voice-franchise uitzendt. Ook vrijdag kwam Wegmisbruikers, dat jarenlang een hit was op zondagavond, niet verder dan 323.000 kijkers (4,7 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. SBS 6 trekt op vrijdagen om half tien iets aan dankzij het programma Handhavers, maar een vetpot is het niet. Die uitzending wist 523.000 kijkers (8 procent) te vermaken, wél genoeg voor een top-25-plek. Lees verder »

Britt Dekker verdient bij YouTube evenveel als bij RTL

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 15:30

Britt Dekker verdient momenteel met haar eigen paardenkanaal op YouTube evenveel als ze deed in haar tijd als tv-ster bij RTL. Dat vertelt de realityster aan weekblad Story. Wie denkt dat Dekker is gedegradeerd heeft het goed mis. Van het succes van het kanaal PaardenpraatTV kan ze goed leven. “YouTube en online kijken gaan nog veel groter worden, maar ik verdien er al net zo veel mee als toen ik bij RTL 5 werkte. Dat is voor mij goed genoeg. Ik zeg altijd: je bent rijk als je kunt doen wat je wilt.Lees verder »

Ivo Niehe vindt Jaïr ster genoeg: vanavond in TV Show

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 14:45

Ivo Niehe vindt dat de ster van Jaïr Ferwerda door zijn rubriek in de talkshow van Eva Jinek sterk genoeg gestegen is voor een plekje in zijn TV Show. Vanavond bezoekt hij hem daarom in zijn programma op NPO 1. Dat heeft Avrotros laten weten. Ferwerda krijgt een volwaardig item in de prestigieuze TV Show. “Ivo Niehe is thuis bij Binnenhof-reporter Jaïr en zijn vrouw Lonneke. Jaïr is meester in het op speelse manier uit hun tent lokken van Haagse politici“, meent het programma. Lees verder »

Humberto Tan al hele week niet in kijkcijfer top 25

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 14:00

Nu Humberto Tan zijn ontslag bij RTL Late Night bekendgemaakt heeft, lijkt het erop dat de kijker het zinloos vindt om de talkshow een nieuwe kans te geven: inmiddels kijkt er bijna helemaal niemand meer naar de RTL 4-show. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tan presteert het nu om al de héle week niet in de dagelijkse kijkcijfer top 25 te verschijnen. Van maandag tot en met donderdag trok hij niet genoeg bekijks voor een plek in deze lijst, waar hij ooit continu in de top 15 stond. Lees verder »

Willem Nijholt woest als De Telegraaf hem belt

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 13:15

Willem Nijholt (83) is een gevierd acteur en zat tot enkele jaren geleden ook nog regelmatig in jury’s op televisie, maar de laatste tijd is het heel erg stil rondom hem. De Telegraaf was nieuwsgierig hoe het met het gaat en besloot hem te bellen, maar dat nam hij de krant niet in dank af. De tegenwoordig in Frankrijk woonachtige Nijholt wil met rust gelaten worden. “Ik heb op geen enkele manier nog zin om in Nederland met mijn hoofd in kranten of op televisie te verschijnen“, briest hij. Lees verder »

‘Oude’ RTL Boulevard komt samen voor reünie

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 12:30

Zeven sterren van het ‘oude’ Boulevard zijn woensdag samengekomen voor een eetafspraak in het chique Amstel Hotel in Amsterdam. Albert Verlinde verzorgde de reünie en ontving Bram Moszkowicz, Daphne Deckers, Fiona Hering, John van den Heuvel, Marc van der Linden en Winston Gerschtanowitz. Foto’s ervan staan op hun instagrampagina’s en werden gisterenavond ook getoond in RTL Boulevard, waar Peter van der Vorst grapte dat hij in het restaurantdeel zat. Lees verder »

Angela de Jong wil dat tv-zenders Barbie boycotten

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 11:45

Tv-kennerdiva Angela de Jong wil dat RTL en andere omroepen Samantha de Jong niet meer toelaten op televisie. Kennelijk kan ze alleen zo beschermd worden. Dat schrijft ze in het AD. Samantha heeft de ambitie om weer terug te keren op televisie, ondanks haar woede-aanval over RTL eind vorig jaar en haar daaropvolgende zelfmoordpoging begin dit jaar. De realityster heeft deze maand zelf onthuld aan borderline te lijden en volgens Angela is ze ‘niet toerekeningsvatbaar’. Lees verder »

Will Koopman leeft mee met Job Gosschalk

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 11:00

Sterregisseur Will Koopman, bekend van onder meer Gooische Vrouwen, vindt het heel erg wat Job Gosschalk eind vorig jaar is overkomen. Dat vertelt ze in het AD. Gosschalk werd eind vorig jaar ontmaskerd als een ‘vieze’ casting director, waardoor hij onder meer de regie van de nieuwe All You Need Is Love-film verloor. Die heeft Koopman nu van hem overgenomen. “Ik kwam net terug van vakantie toen ik zijn foto heel groot in een van de ochtendkranten zag. Zonder een balkje voor zijn ogen.Lees verder »

Naeeda Aurangzeb tijdelijk terug bij NPO-moslimshow

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 10:44

Naeeda Aurangzeb wordt tijdelijk het gezicht van De Nieuwe Maan, dé moslimtalkshow van de NPO. Ze vervangt Nadia Moussaid, die promotie heeft gemaakt naar Brandpunt+. Dat heeft omroep NTR laten weten. Helemaal nieuw is Aurangzeb niet, want ze presenteerde ook al de voorganger van De Nieuwe Naam: De Halve Maan. “De talkshow wordt dit voorjaar gepresenteerd door Naeeda Aurangzeb, die daarmee tijdelijk terugkeert op ’het oude nest’“, aldus de omroep. Lees verder »

Ranking the Stars terug voor vijftiende seizoen

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 10:00

De Paul de Leeuw-show Ranking the Stars keert dit jaar terug voor alweer de vijftiende serie afleveringen. Daaraan doen in elk geval Patty Brard en Sander Lantinga mee. Dat heeft de presentator gezegd op Radio 538. Ranking the Stars was jarenlang hét voorbeeld van oud-staatssecretaris Sander Dekker (Media) in zijn strijd tegen amusement bij de NPO, maar Dekker kreeg de Tweede Kamer niet mee en Ranking the Stars kan nog altijd onbelemmerd uitzenden op NPO 3. Lees verder »

Ellie Lust gaat werken voor team Opsporing Verzocht

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 9:30

Ellie Lust verruilt haar werk als politiewoordvoerder in Amsterdam de komende zes maanden voor een functie in het team dat het NPO 1-programma Opsporing Verzocht maakt. Dat heeft ze laten weten aan AT5. Lust is momenteel te zien op NPO 1 met haar eigen realityshow Ellie op Patrouille. Daardoor wordt ze meer dan ooit herkend op straat. De media-aandacht die ermee gepaard gaat is volgens de politie voorlopig niet verenigbaar met haar functie als politiewoordvoerder. Lees verder »

Ego Peter R. de Vries krijgt klap: kijkcijfers blijven laag

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 9:00

Het ego van Peter R. de Vries krijgt op deze vrijdagochtend opnieuw een klap te verwerken. Voor de tweede week op rij blijkt er geen animo te zijn voor de nieuwe talkshow van de tv-journalist. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Raadkamer begon met een voor SBS 6 hoopvolle 548.000 kijkers (9 procent), zakte vorige week in tot 323.000 kijkers (6 procent) en trok gisterenavond 386.000 kijkers (7 procent). Daarmee haalt hij voor de tweede week op rij geen plek in de kijkcijfer top 25. Lees verder »

NPO 1 met soap over voorbereidingen The Passion

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 8:30

NPO 1 komt dit jaar voor het eerst met een soap over de voorbereidingen op het jaarlijkse televisiespektakel The Passion. Die is op 26, 27 en 28 maart te zien na Pauw en het late NOS Journaal; de show zelf is op 29 maart te zien. Dat hebben EO en KRO-NCRV laten weten. EO’er Renze Klamer loopt in Op weg naar The Passion mee tijdens de repetities, ontbeert ijskoude vooropnames in Amsterdam en kijkt mee bij de onthulling van de cast aan het grote publiek en bij de talkshow Jinek. Lees verder »

Temptation Island voor het eerst ooit in kijkcijfer top 15

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 7:54


De kijkcijfers van donderdag 15 maart 2018 (SKO)

De ordinaire RTL 5-show Temptation Island, kennelijk ineens de favoriete guilty pleasure van vele tv-kijkers, is donderdag voor het eerst in zijn geschiedenis terecht gekomen in de top 15 van meest bekeken programma’s van de dag. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Temptation Island kwam ditmaal uit op 635.000 kijkers (10 procent) en daarmee was ze de hekkensluiter van het dagelijkse kijkcijferoverzicht. Sinds de start in 2002 haalde de show nog nooit een plek in de top 15. Lees verder »

Evert Santegoeds wil gewoon in Shownieuws blijven

Geplaatst op Thu 15 Mar 2018 om 17:00

Evert Santegoeds ziet zichzelf, ondanks dat hij al 56 jaar is, nog wel een tijdje Shownieuws doen. Dat heeft hij gezegd op 100% NL. Shownieuws vierde afgelopen weekend zijn vijftienjarig jubileum. “Het is nog steeds spraakmakend, hè. We zijn nog altijd in beweging, altijd aan de formule aan het sleutelen, nieuwe gezichten erbij. Je ziet gewoon hoe belangrijk shownieuws is in Nederland, dat je er een succesvol dagelijks programma mee kunt maken“, zegt de showdeskundige. Lees verder »

Marieke Elsinga verdedigt publieke waarde Bauer-show

Geplaatst op Thu 15 Mar 2018 om 16:15

Marieke Elsinga, entertainmentexpert bij RTL Boulevard, denkt dat het nieuwe NPO 1-programma Frans Bauer in Amerika – zaterdag om 22.10 uur is de première – best wat publieke waarde heeft. Dat heeft ze gezegd in de rubriek op RTL 4. Elsinga interviewde Frans Bauer en zijn vrouw Mariska over hun nieuwe reisprogramma in Amerika en denkt dat het programma best bij de NPO past. “Je zou eventueel kunnen zeggen dat het gaat over de geschiedenis van Amerika.” Lees verder »

Linda de Mol ‘in shock’ om belastingfraudezaak

Geplaatst op Thu 15 Mar 2018 om 15:19

Linda de Mol is ‘in shock’ over de berichtgeving over haar belastingadviseur Frank B., die is opgepakt door de Fiod op verdenking van het verzinnen van illegale financiële constructies voor tal van bekende Nederlanders. Dat meldt ze aan RTL Boulevard. De Mol weet niet wat ze allemaal leest. “Frank B. doet al meer dan 25 jaar mijn financiële zaken (overigens zonder welke buitenlandse constructie dan ook!) Vanuit die relatie is hij onbezoldigd lid van de Raad van toezicht van mijn stichting.Lees verder »

Docenten Universiteit Utrecht kijken massaal Temptation

Geplaatst op Thu 15 Mar 2018 om 14:45

Het AD wijdt vandaag een artikel aan de merkwaardige doelgroep van het trashprogramma Temptation Island op RTL 5. Die bestaat namelijk voor bijna de helft uit hoog opgeleide mensen (hbo of universiteit). “Waarom kijken mensen die je eerder zou verwachten bij Pauw of Nieuwsuur zo graag naar een programma waarin Nederlandse en Vlaamse stellen hun relatie testen voor het oog van de camera’s?“, vraagt de krant zich af, waarna diverse deskundigen aan het woord komen. Lees verder »

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.