Hélène weet niet of ze vaker wordt ingezet door RTL

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 17:00

FOX-ster Hélène Hendriks debuteert binnenkort bij RTL met haar eigen sportquiz Matchwinner Pro (vanaf 30 oktober elke maandagavond na tv-hit Voetbal Inside), maar dat betekent niet dat ze nu een vast RTL-gezicht is. Dat vertelt ze in het AD. Hendriks weet niet of er nog meer RTL-amusement volgt. “Dat is een zaak voor Fox, waar ik in vaste dienst ben, en RTL. Ik ben afhankelijk van wat mijn broodheer mij laat doen. Maar het moeten wel programma’s zijn die bij mij passen.Lees verder »

NU.nl blij met luistercijfers podcast: 10.000 luisteraars

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 16:30

Mediareus NU.nl is erg te spreken over de luistercijfers van zijn nieuwe dagelijkse podcast. De aflevering van gisteren werd ongeveer 10.000 keer beluisterd. Dat zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman tegen frank.news. Zo’n 10.000 luisteraars is extreem veel in de Nederlandse podcastwereld, weet de mediasite. Hoekman is dan ook erg tevreden.”Ik geloof erin dat audio de komende jaren echt een vlucht gaat nemen waarbij de drempel om iets te beluisteren zo laag mogelijk moet zijn.” Lees verder »

‘Humberto Tan bezigde woordvoerdersproza in DWDD’

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 15:30

Özcan Akyol heeft begrip voor de kritiek op het interview met Humberto Tan in De Wereld Draait Door. Dat geeft de columnist aan in de VARAgids. Terwijl RTL Late Night bijna niet meer uit het drijfzand te redden is, speelde Tan bij De Wereld Draait Door mooi weer. Niet zo handig, denkt ook Akyol, hoewel hij niet per se mee wil doen aan het Tan-bashen. “Wat ik wel moet opmerken, is dat Humberto Tan zichzelf geen plezier heeft gedaan door elke vraag te pareren met woordvoerdersproza.” Lees verder »
Winstons Mensenkennis in herfst 2018 terug op SBS 6

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 15:00

Winston Gerschtanowitz mag in 2018 verder met zijn quizshow Mensenkennis. Het tweede seizoen begint volgende herfst. Dat bericht heeft SBS 6 vandaag bevestigd. De afgelopen acht weken had SBS 6 twee quizshows op het menu staan op dinsdagavond: Mensenkennis en het door Irene Moors gepresenteerde De Perfecte Vraag. Beide shows deden het heel aardig; op sommige avonden versloeg de zender er zelfs de emodinsdag van zijn grote concurrent RTL 4 mee. Lees verder »

Frénk van der Linden verdient 200.000 euro per jaar

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 14:30

Journalist Frénk van der Linden, bekend van De Wereld Draait Door, verdient 200.000 euro per jaar. Dat vertelt hij in gesprek met de Volkskrant. Van der Linden verdient zijn geld grotendeels met het voorzitten van congressen. Met journalistiek producties vult hij zijn inkomen aan. “Ik verdien twee ton per jaar, waarvan een kwart met journalistiek werk. Als ik een congres voorzit, kan ik daarna weer een maand onderbetaald journalistiek bedrijven“, vertelt hij openhartig. Lees verder »

Dwars Door De Week blijft NPO teleurstellen

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 14:00

De satirische nieuwsshow Dwars Door De Week van Sophie Hilbrand blijft de NPO teleurstellen. Er zijn nu vijf van de zeven afleveringen uitgezonden en die trokken gemiddeld 772.000 kijkers, met op het hoogtepunt 909.000 kijkers. Dat is ver beneden de verwachting van NPO’s televisiedirecteur Frans Klein, die dus niet al te blij zal zijn. “Hoeveel kijkers het moet halen? Eén miljoen in elk geval. Die zaterdagavond is zo sterk“, zei de omroepbaas begin september in de VARAgids. Lees verder »

Jan de Jong: ‘Kijkcijfermeting deugt niet meer’

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 13:30

Jan de Jong heeft het gevoel dat de metingen van Stichting KijkOnderzoek niet langer doeltreffend zijn. Dat zegt de vertrekkend NOS-directeur in het NRC. De metingen laten de laatste jaren een dalende trend zien: mensen kijken steeds minder televisie. Maar De Jong is daar sceptisch over. “Omdat lineaire televisie alleen wordt gemeten als je tv kijkt. Als je kijkt via je mobiel, tablet of computer, meten ze dat niet. Het idee dat lineaire televisie spectaculair afneemt is gewoon níet wáár.” Lees verder »

Rik van Net5 naar SBS 6: ‘Koers Net5 alweer veranderd’

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 12:30

Een jaar na zijn overstap van de NOS naar Net5 is de koers van de SBS-zender alweer veranderd. Dat heeft Rik van de Westelaken gezegd op NPO Radio 1. De situatie is behoorlijk veranderd voor Van de Westelaken. “Ik ben aangenomen bij Net5, omdat de toenmalige zenderbaas Net5 journalistieker wilde maken. Met die missie ben ik op pad gegaan en heb ik Rik over de Grens gemaakt. De zender was enthousiast over het programma, totdat de kijkcijfers binnenkwamen“, zegt hij. Lees verder »

Tenen Shelly Sterk bijna even lang als vingers

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 12:00

Shelly Sterk, deskundige van RTL Boulevard, doet in Veronica Magazine een opvallende onthulling over haar uiterlijk. Haar tenen zijn bijna even groot als haar vingers. Dat vertelt ze in het televisieblad. Als Sterk wordt gevraagd in welke mate haar uiterlijk heeft bijgedragen aan haar tv-carrière, brengt ze in dat ook zij niet perfect is. “Iedere vrouw heeft iets, toch? Ik heb supergrote tenen. Serieus, ze zijn bijna even lang als mijn vingers! Daardoor zijn mijn voeten enorm: maat 40.Lees verder »

Shula Rijxman reageert op bloedlinke AVROTROS

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 11:30

NPO-voorzitter Shula Rijxman reageert gelaten op het feit dat AVROTROS woest is op haar omroeporganisatie. Ze is ervan overtuigd in het belang van het publiek te handelen. Dat heeft ze laten weten in het De Perstribune op NPO Radio 1. De AVROTROS is bloedlink op de NPO, omdat het twee tijdslots kwijtraakt door dj’s die uit onvrede vertrekken naar een andere omroep: Radio 2’s middag-dj Rob Stenders naar BNNVARA en Radio 1’s zaterdagduo Mieke van der Weij en Peter de Bie naar MAX. Lees verder »

RTL 4-show &Chantal opent met Gloria Estefan

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 11:00

De personalityshow &Chantal van Chantal Janzen heeft voor de allereerste aflevering (volgende week zaterdag, 28 oktober, op RTL 4) de Amerikaanse zangeres Gloria Estefan en haar man Emilio gestrikt. Dat heeft de tv-zender laten weten. Iedere aflevering heeft een thema dat als een rode draad door de aflevering loopt. In deze eerste show is dat I’ve Got The Power. “En je bent pas écht een powervrouw als er een musical over je leven wordt gemaakt“, aldus RTL over Estefan. Lees verder »

Domien: ‘RTL Boulevard zelffeliciterend genootschap’

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 10:00

3FM-dj Domien Verschuuren vindt RTL Boulevard net een zelffeliciterend genootschap. Dat zei hij vanochtend tegen Boulevard-ster Luuk Ikink in zijn radioshow. In de opening van Boulevard kondigde Ikink gisteren aan de nieuwe presentator van de Expeditie Robinson-nabeschouwing bekend te maken. Aan het eind van de uitzending bleek hij dat zelf te zijn, waarna hij de felicitaties van zijn collega’s in ontvangst nam. Dat vond Verschuuren wel iets te veel van het goede. Lees verder »

Sonja Barend had graag Jinek in top drie gezien

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 9:30

Sonja Barend had graag Eva Jinek bij de laatste drie gegadigden voor de Sonja Barend Award 2017 gezien. Dat vertelde ze dinsdagavond in De Wereld Draait Door. Uiteindelijk zaten winnares Janine Abbring, Jeroen Pauw en Wilfried de Jong bij de drie genomineerden, maar wat de naamgeefster van de prijs betreft had Jinek daar bij gezeten. “Bij de drie uitverkorene had ik graag Eva Jinek gezien. Dat verbaasde mij echt“, aldus Barend, die geen doorslaggevende stem heeft. Lees verder »

NPO 3 met First Dates-achtige show die exen herenigt

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 9:00

NPO 3 komt met een nieuwe realityshow waarin ex-geliefden met elkaar worden herenigd, met het doel om hen weer bij elkaar te brengen. De show krijgt de sfeer van het veelgeprezen First Dates en zal eveneens te zien zijn bij BNNVARA. Dat zegt Marc Dik van producent Skyhigh TV in De Telegraaf. Het gaat om een Nederlandse remake van de Britse tv-formule One Night With My Ex. De Nederlandse versie heet Een Nacht Met Mijn Ex en is in maart 2018 voor het eerst te zien bij de NPO. Lees verder »

RTL 5 zet Luuk Ikink op Robinson-nabeschouwing

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 8:45

RTL 5 zet Luuk Ikink op de nieuwe nabeschouwing van zijn meest bekeken programma Expeditie Robinson. De eerste aflevering van Eilandpraat is op 26 oktober, de dag dat in de realityshow de zogenoemde ‘samensmelting’ plaatsvindt. Dat heeft de tv-zender laten weten. Eilandpraat zal elke week live te zien zijn, direct na Robinson. Ikink ontvangt in het programma de afvaller(s) van die week en andere (oud)kandidaten. “Ook het publiek in de studio en de kijkers thuis kunnen meepraten.” Lees verder »

Ook top-dj’s helpen RTL Late Night niet uit slop

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 8:15

De Humberto Tan-show RTL Late Night weet de weg omhoog maar niet te vinden. Met trots kondigde de redactie aan dat er gisteren twee top-dj’s én een oud-Spice Girl aan tafel kwamen, maar de kijker keek niet op of om. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Top-dj’s David Guetta en Martin Garrix en oud-Spice Girl Melanie C trokken niet meer dan 451.000 kijkers (12 procent). Daarmee wist RTL Late Night maar net een plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25 te handhaven. Lees verder »

RTL 4’s emodinsdag roemloos ten onder

Geplaatst op Wed 18 Oct 2017 om 8:00


De kijkcijfers van dinsdag 17 oktober 2017 (SKO)

RTL 4’s ongezellige en slecht bekeken emodinsdag met John van den Heuvels Vermoord in het Buitenland en Angela Groothuizens Spreekrecht is gisteren roemloos ten onder gegaan. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vermoord in het Buitenland bleef steken op 702.000 kijkers (11 procent) en Spreekrecht op 459.000 kijkers (8 procent). Beide programma’s waren zeven weken lang te zien en onderdeel van de discussie over de kijkcijfers van RTL 4. Lees verder »

Janine Abbring wint Sonja Barend Award 2017

Geplaatst op Tue 17 Oct 2017 om 19:51

Janine Abbring heeft vanavond de Sonja Barend Award 2017 voor het beste tv-interview van het jaar gewonnen. Ze kreeg de prijs voor haar gesprek met Eberhard van der Laan in Zomergasten. Dat was vanavond te zien in de uitzending op NPO 1. Abbring heeft Jeroen Pauws interview met Diederik Samsom en Wilfried de Jongs interview met de koning verslagen. “Ik wil wel even benoemen dat ik hem namens het hele team van Zomergasten in ontvangst neem.Lees verder »

Frénk seksistisch tegen Antoinnette Scheulderman

Geplaatst op Tue 17 Oct 2017 om 17:30

Frénk van der Linden heeft de journalistieke diva Antoinnette Scheulderman seksistisch bejegend. Dat onthult interviewster Sara Berkeljon in haar Volkskrant-interview met Van der Linden. Berkeljon, tevens oud-cursist van Van der Linden, legt hem in het vraaggesprek voor: “Interviewer Antoinnette Scheulderman zegt dat ze op professioneel gebied veel aan je te danken heeft, maar dat je het soms lastig lijkt te vinden dat voormalige protegés op eigen benen gaan staan.” Lees verder »

Paul Witteman ontving Floris Kortie niet met open armen

Geplaatst op Tue 17 Oct 2017 om 17:10

Paul Witteman heeft zijn nieuwe co-presentator Floris Kortie niet met open armen ontvangen in zijn zondagse NPO 2-show Podium Witteman. Dat heeft het tv-talent gezegd in De Perstribune op NPO Radio 1. Kortie was behoorlijk nerveus voor zijn eerste ontmoeting met de ervaren tv-presentator. “Daar zou jij ook nerveus van worden toch? Of ik nerveus was? Ja, ontzettend. Ik weet nog wel de eerste kennismaking. We gingen een kopje koffie drinken met de redactie erbij“, legt hij uit. Lees verder »

NOS moest NPO overhalen voor EK vrouwenvoetbal

Geplaatst op Tue 17 Oct 2017 om 16:00

De Oranje Leeuwinnen waren in de zomer hét kijkcijferkanon van de NPO, met op het hoogtepunt maar liefst 5,4 miljoen kijkers voor de huldiging na de finale. Maar eigenlijk had de NPO er niet eens oren naar om EK Vrouwenvoetbal uit te zenden. Dat vertelt vertrekkend NOS-directeur Jan de Jong in NRC. Dit enorme succes heeft de NPO te danken aan de vasthoudendheid van de NOS. “Wij hebben moeten vechten om dat op tv te krijgen. Dat was geen vanzelfsprekendheid.” Lees verder »

Shula Rijxman gaat Sander Dekker niet missen

Geplaatst op Tue 17 Oct 2017 om 15:05

NPO-voorzitter Shula Rijxman gaat de NPO-kritische staatssecretaris Sander Dekker van Mediazaken niet missen. Dat heeft ze gezegd op NPO Radio 1. Dekker is alles behalve een fan van de NPO. Zijn tv-optredens bij commerciële shows als Goor Draait Door bewezen echter dat ons land een publieke omroep nodig heeft. Gaat Rijxman hem missen?  “Nou, nee, ik mis niet de discussies over de versmalling van de publieke omroep, dus in dat opzicht ga ik hem zeker niet missen.Lees verder »

Ismail Ilgun denkt dat Ameland in Limburg ligt

Geplaatst op Tue 17 Oct 2017 om 14:30

AD-journalist Ismaïl Ilgun, beter bekend als treitervlogger, denkt dat Ameland in de provincie Limburg ligt. Dat blijkt uit een aflevering van de YouTube-quiz van RTL Late Night-talent Défano Holwijn. Holwijn lacht in de quiz om de domheid van jongeren en wat blijkt: ook Ilgun is niet bepaald snugger. “Ameland? Of ik dat ken? Nee man. Waar het ligt? Ik denk niet in Noord-Holland, anders had ik het misschien wel gehoord. In Limburg of zo? Het buitenland? Is dat een soort hint? België? Ja, toch?Lees verder »

‘Wat doet Fajah ‘in string op Instagram’ Lourens bij EO?’

Geplaatst op Tue 17 Oct 2017 om 14:00

De vroegere Arie Boomsma-show 40 Dagen Zonder Seks keert vanavond terug op de buis bij NPO 3, maar dan met Johan Eikelboom en Fajah Lourens aan het roer. Maar past iemand die sneller herkend wordt in een string dan met kleren aan wel bij een evangelische omroep? Lourens begrijpt het als mensen zich dat afvragen. “Ik kan me voorstellen dat sommige mensen zullen vragen: wat doet zij bij de EO, ze staat continu in haar string op social media“, zegt ze in De Telegraaf. Lees verder »

NOS-baas: ‘Google en Apple willen Champions League’

Geplaatst op Tue 17 Oct 2017 om 13:30

De NOS strijdt straks niet langer alleen met lineaire zenders als RTL, SBS, FOX en Ziggo Sport om sportrechten. Ook Google en Apple dienen zich op een gegeven moment aan. Dat zegt Jan de Jong, vertrekkend algemeen directeur van de NOS, in NRC Handelsblad. De Amerikaanse tech-giganten hebben een miljardenbudget. “De Googles, Apples, Amazons gaan in één keer proberen wereldwijd de rechten te kopen. En die persoonlijk aan jou uitventen“, weet de omroepdirecteur. Lees verder »

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.