‘Tv-ster Jan Roos faalde vanwege clownesk imago’

Het Jan Roos niet gelukt om zich op te werken van PowNed-verslaggever tot Tweede Kamerlid van VNL, omdat hij een clownesk imago heeft. Dat zegt Henk Otten, medeoprichter van Forum voor Democratie, in Nieuwe Revu. VNL en Forum voor Democratie deden allebei voor het eerst mee aan de verkiezingen. Waar Forum twee zetels pakte, blijft Roos met niets achter. Otten: “Het probleem met Jan Roos is zijn geloofwaardigheid. Hij komt niet al te serieus over, heeft een clownesk imago.

Met dat clowneske imago kan hij best wel weer uit de voeten, denkt Otten. “Misschien dat hij daar weer iets mee kan gaan doen.”

Jan Dijkgraaf, partijleider van GeenPeil, een andere nieuwe partij die ook geen zetels haalde, stelt: “Jan en ik doen er goed aan weer te gaan doen waar we het beste in zijn. Zetels pakken in de Tweede Kamer hoort daar sinds 15 maart niet bij.”

Waarom het Roos niet is gelukt? “De oorzaken buiten jezelf zoeken vind ik niet chic, dus bij Geenpeil heb ik gefaald. De analyse van VNL laat ik aan Jan.”

Het Nieuwe Revu-artikel ‘Wie denkt Jan Roos wel dat hij is?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen