Netflix-baas Reed Hastings in nieuwe College Tour

Netflix-baas Reed Hastings is komend seizoen één van de gasten in het tv-programma College Tour van Twan Huys. Dat maakte de presentator vanmiddag bekend op de najaarspresentatie van de NPO. Huys belooft in het najaar een zesdelige reeks van College Tour met ‘excellente gasten’. Hij verklapte in totaal drie namen op de perspresentatie. Naast Hastings gaat het om de Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei en om de hyperactieve cabaretier Jochem Myjer.

Het is niet de eerste keer dat Hastings een interview geeft op de Nederlandse televisie. In oktober was hij nog te gast bij Humberto Tan in RTL Late Night.

Bij Tan herhaalde Hastings zijn verwachting dat de traditionele televisie uitsterft. “Alle grote tv-zenders zullen internetzenders worden. Veel zenders, zoals RTL, begonnen als radiozenders, werden tv en zullen nu internetzenders worden zodra iedereen gewend is aan leven met internet. Als je straks het WK Voetbal gaat kijken, is dat via internet.

Zelfs het tv-scherm verdwijnt, zei hij. “Over twintig jaar zullen alle fysieke tv’s verdwenen zijn. We zullen allemaal een bril dagen, zoals een Google Glass, en dan roep je: ‘Een tv van twee meter’ of ‘Een tv van vier meter’.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen