John de Mol vindt commotie Newtopia lachwekkend

Foto: SBSJohn de Mol vindt de commotie die is ontstaan over Newtopia, de Duitse versie van zijn SBS 6-show Utopia, lachwekkend. Dat geeft de mediatycoon vandaag aan in De Telegraaf. De Mol kan zich er niet in vinden dat Duitse media de show nu massaal ‘Faketopia’ noemen. Het geeft aan dat men in Duitsland niet meer gelooft in de echtheid van zijn productie. “Ik moest bijna lachen toen ik dat hoorde. Ik had nooit gedacht dat zo’n voorval zo veel teweeg zou brengen“, zegt De Mol.

Een productiemedewerker van Talpa heeft dit weekend een uur lang vergaderd met de kandidaten van het programma. Het was niet de bedoeling dat de kijkers het geheime overleg konden zien, maar de productie was vergeten een camera uit te zetten.

Aangezien Newtopia wordt neergezet als ‘reality’, veroorzaakt dat in Duitsland veel controverse. Het excuus van Talpa en de Duitse tv-zender Sat.1 is dat dit een incident was, veroorzaakt door een dronken medewerkster.

Waarom de medewerker met de inwoners sprak, weet ik niet. Ik ga vrijdag met de persoon praten“, aldus De Mol.

Volgens De Mol is er absoluut geen script, maar is er wel af en toe contact tussen de makers en de kandidaten. “De batterijen van hun zenders moeten elke dag vervangen worden. Dat gebeurt in de techniekkamer. Het kan gebeuren dat daar met elkaar gesproken wordt.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen