Tim Hofman verdenkt John de Mol van liegen: ‘We zijn verbijsterd’

Tim Hofman verdenkt John de Mol ervan dat hij niet de waarheid heeft gesproken tijdens hun interview over The Voice of Holland. De mediamiljardair is ‘verbijsterd’ en wil Tim niet meer spreken.

John de Mol en Tim Hofman © BNNVARA

De documentaire van Tim Hofman over het misbruikschandaal bij The Voice of Holland heeft in januari ongelooflijk veel losgemaakt. Het lukte hem destijds om op het laatste moment een uitgebreid interview te regelen met John de Mol. Hij beweerde toen van slechts één incident van grensoverschrijdend gedrag te weten, namelijk door Jeroen Rietbergen.

Heeft John gelogen?

Tim heeft gisteren aangekondigd met een vervolg te komen op zijn Voice-docu en dat hij daarvoor heeft geprobeerd om John opnieuw te spreken te krijgen. Waarover het gaat wilde de presentator nog niet zeggen, maar de mediamiljardair is hem nu voor met een verklaring vanuit zijn mediabedrijf Talpa.

Volgens John verdenkt Tim hem ervan niet de waarheid te hebben gesproken. De verklaring luidt: “Er zou sprake zijn van nieuwe informatie waaruit zou blijken dat John de Mol ten tijde van het eerste interview op de hoogte was van meer dan één geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de heer Rietbergen.”

‘Valse beschuldiging’

Er is volgens John niets van waar. “Wij waren verbijsterd door deze valse beschuldiging, aangezien de werkelijkheid is dat er op dat moment niet meer dan één concrete melding bij John de Mol bekend was.”

John heeft de vermeende bewijsstukken opgevraagd. “Er is ons een transcript gestuurd van een heimelijk opgenomen telefoongesprek en een aantal apps. De transcriptie van het opgenomen telefoongesprek was geanonimiseerd en geredigeerd. Mede daardoor was het gesprek nauwelijks te begrijpen. Dat maakte het lastig om daarop te reageren.”

Geen tweede interview

Het gaat volgens John om een transcriptie tussen een anoniem persoon en een vertrouwenspersoon van de huidige Voice-producent ITV. Daarin wordt geen ‘concreet bewijs’ geleverd, zegt hij. “De appjes die wij ingezien hebben geven ook geen nieuwe informatie. Al met al is er geen enkele concrete onderbouwing van de beschuldiging.”

John heeft daarom besloten geen tweede interview te geven aan Tim. “Dat zou hooguit tot een welles-nietesdiscussie hebben geleid en bovendien reageren wij niet meer op anonieme beschuldigingen.”

‘Eén concreet geval’

De Talpa-baas houdt het dus bij zijn eerste interview. “De eerste uitzending van BOOS was onthullend en bracht een maatschappelijke discussie op gang waarbij de positie van de slachtoffers, geheel terecht, centraal stond.”

“In dit vervolg lijkt het te gaan over de vraag of John de Mol op de hoogte was van meer dan één melding. Daar kunnen we duidelijk over zijn, ten tijde van het BOOS-interview was er bij John de Mol één concreet geval bekend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat John de Mol meer wist van grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen