Eva Jinek reageert op Micky Hoogendijk: ‘Het is wél besproken!’

De talkshow van Eva Jinek reageert op fotografe Micky Hoogendijk, die de werkwijze van de presentatrice en haar redactie ‘absurd’ vindt. “We hebben het wél besproken in het voorgesprek.”

Eva Jinek en Micky Hoogendijk © RTL

Micky Hoogendijk zat begin vorig jaar in de talkshow van Eva Jinek om te vertellen over haar remigratie naar Nederland. Ze werd plotseling geconfronteerd met beelden van een traumatische gebeurtenis in haar leven: in 1994 ontplofte er een handgranaat onder de auto van haar toenmalige man, waardoor hij zijn benen verloor en zij een miskraam kreeg.

‘Het klopt niet!’

Niemand bij Jinek had haar ingelicht over die beelden, zegt Micky. Volgens haar kwam het ontzettend onverwacht. “Ja, dat was absurd. Ik was er helemaal niet op voorbereid. (…) Alsof het een soort van grappig filmpje was om naar te kijken, lieten ze ineens de beelden zien van luttele minuten na de aanslag. Nee, ze hadden niets gezegd erover.”

Eva reageert nu o de uitspraken van Micky. Haar talkshow beweert via een woordvoerder dat de uitspraken van Micky niet kloppen. “Het onderwerp is in het voorgesprek besproken”, aldus een zegsman tegen het ANP. “Maar we snappen heel goed dat het dan met beelden erbij in de liveshow heel overweldigend kan voelen.”

‘Nooit onze intentie’

Het klopt volgens de makers van Jinek dus niet dat Micky hier niet over is ingelicht, maar ze vinden het wel vervelend dat ze zich zo gevoeld heeft. “Dat is nooit onze bedoeling of intentie en dit is voor ons ook een les om hier in het vervolg nóg nauwkeuriger mee om te gaan.”

De persvoorlichter stelt dat er geen sprake is van ruzie tussen beide partijen. “We vinden het heel vervelend dat Micky met zo’n gevoel in onze show heeft gezeten en staan in goed contact met haar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek zegt dat Micky Hoogendijk er wél van wist. Wie gelooft u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen