Jan Slagter hekelt brutale vraag aan Amalia: ‘Schei uit, Jeroen Snel!’

Jan Slagter vindt het belachelijk dat Jeroen Snel aan prinses Amalia een vraag heeft gesteld over haar liefdesleven. “Ik vind het echt een vraag die je niet stelt, stel je niet aan!”

Jan Slagter, prinses Amalia en Jeroen Snel © NPO

Jeroen Snel, een van de bekendste royaltykenners van het land, werkt voor zowel Blauw Bloed als RTL Boulevard. Hij was vrijdag aanwezig bij het fotomoment van de koninklijke familie en mocht na afloop ook een vraag stellen aan kroonprinses Amalia. Hij wilde van haar weten hoe het gaat met haar liefdesleven.

‘Stel je niet aan!’

Amalia had geen zin om daarop te antwoorden. “Dat is iets wat ik liever voor mezelf hou, maar ik beloof dat als er iemand serieus is, dat u de eerste bent die het hoort.”

Haar vader, koning Willem-Alexander, brak vervolgens in. Heel logisch, vindt Omroep MAX-baas Jan Slagter dat. “Ik vind dat de koning dat heel netjes deed, dat hij zei: ‘Pas op, ze is achttien, ze heeft nog een heel leven voor haar’”, zegt hij op NPO Radio 1. “Ik vind het echt een vraag die je niet stelt. Jeroen Snel, stel je niet aan!”

Rare vraag

Jan vindt dat Jeroen zich heeft vergaloppeerd. “Ik vind Jeroen Snel… Joh, er zijn best wel andere vragen te bedenken, ga nou niet aan een achttienjarige prinses vragen naar haar liefdesleven. Dit is toch een rare vraag? Ik vraag toch ook niet hier aan jullie: ‘Hoe is het met je liefdesleven?’”

Het is beneden alle peil, vindt Jan. “Dit is toch voor de Privé, voor de Story… Schei toch uit mensen! Er zijn honderd andere vragen te bedenken.”

Scharrelen

Amalia moet ongestoord kunnen scharrelen, aldus de omroepbaas. “Ja, ze is achttien. Hoe waren we zelf toen we achttien waren? De koning zei er later ook nog bij: ‘U bent zeker niet de eerste die dit straks weet.’ Weet je wel, dat vind ik ook wel een heel mooi statement. Hij deed dat heel netjes en heel vriendelijk.”

Jan adviseert Jeroen om dit niet nog een keer te doen. “De prinses is achttien jaar, die heeft nog een heel leven voor zich, een studentenleven. Als ze elke keer een update moet geven over haar liefdesleven…”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen